Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 2 Ιουνίου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα τη Πέμπτη, 2 Ιουνίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 2 Ιουνίου

Βαρβάτη πρώτη εβδομάδα για τον Ιούνιο με μεγάλες καλλιτεχνικές ταινίες και ελληνικές πρεμιέρες. Θα αφήσει άραγε χώρο το «Top Gun Maverick» στον ελληνικό ουρανό και για τους άλλους;

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

l evenement the happening

Το Γεγονός (L'Evénement) της Οντρέ Ντιγουάν

Η ιστορία του παράτολμου αγώνα μιας νεαρής γυναίκας να ορίσει τη ζωή της μετατρέπεται στο συγκλονιστικό, ελπιδοφόρο «Γεγονός».

H ταινία της Οντρέ Ντιγουάν, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανί Ερνό. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

18

18 του Βασίλη Δούβλη

Σε μια λαϊκή γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όλους όσους είναι απλώς διαφορετικοί και δεν συμφωνούν με τις ιδέες τους. Ένας συμμαθητής τους που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.

Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας για τον Βασίλη Δούβλη, μετά την «Επιστροφή».

men

Men του Αλεξ Γκάρλαντ

Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Ομως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

H νέα - τρομακτική - ταινία του Αλεξ Γκάρλαντ με τους Τζέσι Μπάκλεϊ και Ρόρι Κινίαρ.

after blue

Βρώμικος Παράδεισος (After Blue) του Μπερτράν Μαντικό

Στο μακρινό μέλλον, ο πλανήτης After Blue κατοικείται αποκλειστικά από γυναίκες. Η μοναχική έφηβη Ρόξι, άθελά της, απελευθερώνει μια διαβόητη εγκληματία. Η κοινότητα αναθέτει στην μητέρα της και στην ίδια να την βρουν. Το ταξίδι των δυο τους στην ενδοχώρα του πλανήτη κρύβει πολλές εκπλήξεις.

H νέα παραισθησιογόνα ταινία του Μπερτράν Μαντικό μετά τα «Αγρια Αγόρια».

dark glasses

Μαύρα Γυαλιά (Dark Glasses) του Ντάριο Αρτζέντο

Ρώμη. Μια έκλειψη κρύβει τον ήλιο και οι ουρανοί μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας μαυρίζουν, ενώ το “σκότος” περιβάλλει την Νταϊάνα όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος την επιλέγει ως θήραμα. Προσπαθώντας να αποφύγει τον διώκτη της, η γυναίκα τρακάρει με το αμάξι της και χάνει την όρασή της. Συνέρχεται από το αρχικό σοκ αποφασισμένη να παλέψει για τη ζωή της, μόνο που δεν είναι πια μόνη. Ο Τσιν, ένα μικρό αγόρι που επιβίωσε από το τροχαίο, την προστατεύει και γίνεται τα μάτια της. Αλλά ο δολοφόνος δεν θα εγκαταλείψει το θύμα του. Ποιος θα σωθεί;

Η νέα ταινία του Ντάριο Αρτζέντο. Τελεία.

Loves of a Blonde 607

Οι Ερωτες Μιας Ξανθιάς (Loves of a Blonde) του Μίλος Φόρμαν

Οι ρομαντικές πλάνες της νιότης συνοψίζονται ιδανικά στο πρόσωπο ενός κοριτσιού της εργατικής τάξης που νομίζει πως βρήκε τον έρωτα της ζωής του, και όταν αυτό δε συμβαίνει, παίρνει απρόσμενα την κατάσταση στα χέρια του.

H θρυλική ταινία του Μίλος Φόρμαν από το 1965 σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

ELCANO & MAGGELAN THE FIRST VOYAGE AROUND THE WORLD

Ελκάνο και Μαγκελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης (Elcano & Magellan: The First Voyage Around the World) των των Χόσε Αντόνιο και Γκαρμπίνιε Λοσάνα

Eνα ταξίδι στο άγνωστο που ξεκίνησε με επικεφαλής τον πασίγνωστο Φερδινάνδο Μαγγελάνο και ολοκληρώθηκε με τον Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο. Καταιγίδες, πείνα, εχθρικές φυλές… Πέντε πλοία ξεκινούν από τη Σεβίλλη. Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει μόνο ένα, κάνει τον πλήρη περίπλου και αποδεικνύει ότι η Γη είναι στρογγυλή.

Η ιστορία των δύο ατρόμητων θαλασσοπόρων, του Μαγγελάνου και του Ελκάνο, που κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, αψηφώντας φουρτούνες, λιμούς και επιθέσεις από εχθρικές φυλές, κατόρθωσαν να αλλάξουν για πάντα την Ιστορία! H ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!