Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

στα 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

Μια κινηματογραφική εβδομάδα που βγάζει κάπως νόημα, με ταινίες για κάθε γούστο και κινηματογραφικό είδος.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

drive my car

Drive my Car του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Ο Γιουσούκε Καφούκου σκηνοθετεί μια διεθνή παραγωγή του «Θείου Βάνια» στη Χιροσίμα καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του.

Ο Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι («Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας») διασκευάζει Χαρούκι Μουρακάμι στην ταινία που κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες, το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και ήταν υποψήφια για τρία ακόμη Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου.

moonage daydream

Moonage Daydream του Μπρετ Μόργκεν

Το «Moonage Daydream» ρίχνει φως στη ζωή και την ιδιοφυΐα του Ντέιβιντ Μπόουι, ενός από τους πιο παραγωγικούς και επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας. Με μια καλειδοσκοπική αφήγηση που κάνει σλάλομ μέσα από άφθονο και μεγαλειώδες υλικό που έρχεται στην επιφάνεια για πρώτη φορά, το φιλμ αντλεί από τις συναυλίες, τα studio και τα παρασκήνια, για να παρουσιάσει μια κινηματογραφική οδύσσεια μεγάλου μήκους.

Το καλειδοσκοπικό ντοκιμαντέρ του Μπρετ Μόργκεν για τον Ντέιβιντ Μπόουι.

halloween ends

Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween Ends) του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του «Halloween Kills», η Λόρι ζει με την εγγονή της Aλισον, και ολοκληρώνει τη συγγραφή των απομνημονευμάτων της. Ο Μάικλ Μάιερς δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε. Η Λόρι, αφού επέτρεψε στο φάντασμα του Μάικλ να καθορίζει τη ζωή της για τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να απελευθερωθεί από το φόβο και την οργή και να αγκαλιάσει τη ζωή. Eχει υποβληθεί πλέον σε εντατική θεραπεία και έχει χτίσει σιγά σιγά ένα ασφαλές, σταθερό, αγαπημένο σπίτι για τον εαυτό της και την 21χρονη εγγονή της. Οταν όμως ένας νεαρός, ο Κόρεϊ κατηγορείται ότι σκότωσε ένα παιδί που πρόσεχε τη νύχτα του Halloween του 2019, η Λόρι θα έρθει ξανά αντιμέτωη με το «κακό» το οποίο δεν κατάφερε ποτέ πραγματικά να σταματήσει.

Το τελευταίο κεφάλαιο στη σχέση της Λόρι με τον Μάικλ. Με την υπογραφή του Ντείβιντ Γκόρντον Γκριν.

see how they run

Κοίτα τους πώς Τρέχουν! (See How They Run) του Τομ Τζορτζ

Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται. Όταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Στόπαρντ και η πρόθυμη αρχάρια Κόνσταμπλ Στόκερ αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Ενα αλά Αγκαθα Κρίστι φιλμ μυστηρίου με all-star cast.

the lost king

Ο Χαμένος Βασιλιάς (The Lost King) του Στίβεν Φρίαρς

Το 2012, μετά από 500 χρόνια, αποκαλύπτονται σε ένα πάρκινγκ του Λέστερ τα χαμένα λείψανα του Βασιλιά Ριχάρδου Γ’. Η έρευνα οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ερασιτέχνη ιστορικού, Φιλίππα Λάνγκλι, της οποίας η ανυποχώρητη στάση δεν έγινε ποτέ κατανοητή ούτε από τον κύκλο της ούτε από τους ειδικούς και τους ακαδημαϊκούς.

Η νέα ταινία του Στίβεν Φρίαρς σε σενάριο των Στιβ Κούγκαν και Τζεφ Πόουπ, σε μια επανένωση της ομάδας του «Philomena».

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!