Buzz

Ιθαν Χοκ & Πέδρο Πασκάλ πρωταγωνιστούν στο γκέι γουέστερν του Πέδρο Αλμοδόβαρ

στα 10

«To "Strange Way of Life" θα είναι η απάντησή μου στο "Brokeback Mountain"...» δήλωσε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ για την νέα μικρού μήκους του και κέρδισε την προσοχή και την ανυπομονησία μας.

Ιθαν Χοκ & Πέδρο Πασκάλ πρωταγωνιστούν στο γκέι γουέστερν του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Πριν από χρόνια, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είχε αποκαλύψει ότι είχε δεχθεί πρόταση να σκηνοθετήσει «Το Μυστικό του Brokeback Mountain», όπως επίσης είχε δηλώσει και τι θα έκανε διαφορετικά από τον Ανγκ Λι:

«Περισσότερο σεξ, περισσότερο σέξ» αναφωνεί. «Και δε θα ήταν δωρεάν. Η Προυλξ στηρίζει το διήγημα στη σωματική σχέση, στη ζωώδη χημεία, οπότε το σεξ θα ήταν απαραίτητο να φανεί καθώς καθορίζει την αφήγηση. Βέβαια κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να το κάνει κανείς στο Χόλιγουντ. Μάλλον θα το γύριζε στην Ευρώπη».

Και μάλλον βρήκε την ευκαιρία να το αποδείξει: θα σκηνοθετήσει το «Strange Way of Life», ένα γκέι γουέστερν με ήρωες δύο μεσήλικες πιστολέρο και γυρίσματα στην έρημο της Αλμερίας στην Ισπανία - εκεί που γύρισε και ο Σέρτζιο Λεόνε το «Ο Καλός, ο Κακός, κι ο Ασχημος».

Πρωταγωνιστές του, ο Ιθαν Χοκ και ο Πέδρο Πασκάλ, με τους οποίου ξεκίνησε πρόβες μέσω ΖΟΟΜ στις αρχές του καλοκαιριού, ώστε να πάνε για γύρισμα τον Αύγουστο. «Δεν είναι κι ο ιδανικότερος τρόπος να δουλέψεις έτσι» παραδέχθηκε ο Αλμοδόβαρ, αλλά όλοι δούλευαν σε άλλα πρότζεκτς, οπότε ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε».

pedro perdro

ithan

Ο τίτλος της ταινίας, «Strange Way of Life», είναι εμπνευσμένος από το fado τραγούδι («Estranha Forma de Vida») της Αμάλια Ροντρίγκες, το οποίο θα ανοίγει την ταινία. «Τα fado κομμάτια είναι ύμνοι στην λύπη κι αυτό αμέσως θα δηλώσει πώς ζουν οι ήρωές μου....»

Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για την πλοκή, παρά μόνο ότι ο Ιθαν Χοκ ερμηνεύει τον Τζέικ, τον σερίφη της περιοχής, ενώ ο Πέδρο Πασκάλ τον Σίλβα, έναν πάλαι ποτέ ληστή. Οι δυο τους μένουν σε αντίθετες πλευρές της ερήμου κι έχουν να συναντηθούν 25 χρόνια. Μέχρι που ο ένας θα κάνει το ταξίδι να διασχίσει την έρημο για να συναντήσει τον άλλον. «Θα υπάρξει μία αναμέτρηση μεταξύ τους, αλλά η πραγματική ιστορία είναι κρυμμένη πίσω από το πιστολίδι» σχολίασε ο Αλμοδόβαρ. «Ισως να είναι η απάντησή μου στο "Brokeback Mountain"...»

Πάντως, μετά τnν «Ανθρώπινη Φωνή» με την Τίλντα Σουίντον, το «Strange Way of Life» θα είναι η δεύτερη αγγλόφωνη μικρού μήκους ταινία του Αλμοδόβαρ - ίσως μία ακόμα πρόβα, προτού ξεκινήσει τα γυρίσματα του «A Manual for Cleaning Women», την επόμενη ταινία του, με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ.

«Προς το παρόν έχω συγκεντρωθεί στα γυρίσματα του γουέστερν» δηλώνει ο ίδιος. «Ξέρω πολύ καλά τι θέλω να κάνω, αλλά πιστεύω ότι θα ανακαλύψω κι άλλα στο γύρισμα. Θα είναι το δικό μου γουέστερν - αυτό είναι το μόνο σίγουρο...»

Aκούστε το «Estranha Forma de Vida» για να μπείτε στο κλίμα...