Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2017: Νικητής το «La La Land». Εεε... το «Moonlight» τελικά!

στα 10

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως αυτή που ο Γουόρεν Μπίτι διάβασε λάθος το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ηταν όμως η πολιτική τελετή που όλοι περίμεναν; Και ο Τζίμι Κίμελ να επιστρέψει ή όχι;

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2017: Νικητής το «La La Land». Εεε... το «Moonlight» τελικά!

Σε μια από τις πιο παράξενες και, ναι, ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία των Οσκαρ - από αυτές που θα μνημονεύονται στο μέλλον, το μεγάλο βραβείο της βραδιάς πήγε σε λάθος ταινία με τους παραγωγούς και όλη την ομάδα του «La La Land» στη σκηνή να ευχαριστούν και να παραλαμβάνουν τα βραβεια της όταν ξαφνικά, μέσα σε ένα πανικό γίνεται γνωστό πως η ταινία που έχει κερδίσει είναι το... «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά: Οσκαρ 2017 - Πως συνέβη μια από τις μεγαλύτερες γκάφες στην ιστορία των βραβείων

Κάποιος θα έλεγε πως τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν στα Οσκαρ, να που όμως η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμη και τη φαντασία και σε μια χρονιά που το Χόλιγουντ στέκεται απέναντι σε ένα «λάθος» όπως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνει ένα «επικό» - όπως ήδη χαρακτηρίζεται ειδησεογραφικά τις τελευταίες ώρες - λάθος που στιγματίζει τη μεγαλύτερη βραδιά του.

Justin Timberlake oscars 607 O Τζάστιν Τίμπερλεϊκ άνοιξε τη βραδιά με το «Can't Stop the Feeling»

Jimmy Kimmel O Τζιμι Κίμελ στη σκηνή των Οσκαρ

Κάπως έτσι το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς έγινε ο μεγάλος νικητής της βραδιάς με τρία συνολικά Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου στον Μπάρι Τζένκινς και Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στον Μαχέρσαλα Αλι), επικυρώνοντας μια βραδιά αφιερωμένη στην ανοχή, στη διαφορετικότητα, στην μεγάλη απάντηση στο περσινό #OscarsSoWhite και στην αντίσταση απέναντι στη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Αν εξαιρέσει, ωστόσο, κανείς τις διάσπαρτες αναφορές στον νέο Πρόεδρο τόσο από την πλευρά του οικοδεσπότη Τζίμι Κίμελ, όσο και των παρουσιαστών των βραβείων αλλά και των νικητών, η βραδιά δεν ήταν τόσο «μαχητική» όσο αναμενόταν.

Δείτε εδώ τον εναρκτήριο μονόλογο του Τζίμι Κίμελ:


Ο Τζίμι Κίμελ έστειλε ζωντανά μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ «αν είναι ξύπνιος», ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ μίλησε για τους τοίχους που δεν έχουν θέση στο σινεμά, ο Ασγκάρ Φαραντί που είχε δηλώσει πως δεν θα παρευρεθεί στην τελετή λόγω του #muslimban έστειλε μια καθηλωτική επιστολή, οι βραβεύσεις Αφροαμερικάνων έσπασαν ρεκόρ σε μια και μόνο απονομή, αλλά η γενική αίσθηση ήταν λίγο... επίπεδη.

Oscars Trump 607 Ο Τζίμι Κίμελ στέλνει tweet στον Ντόναλντ Τραμπ

Ούτε η Βαϊόλα Ντέιβις υπήρξε πολύ «επιθετική» και «μεγαλειώδης» όσο συνήθως, ούτε η Μέριλ Στριπ θέλησε να συνεχίσει την κόντρα της με τον Ντόναλντ Τραμπ, ούτε ο Κέισι Αφλεκ που μόλις λίγες ώρες πριν έβγαζε πύρινους λόγους κατά της κυβέρνησης από τη σκηνή των Independent Spirit Awards ασχολήθηκε περισσότερο με το θέμα.

Σαν συννενοημένοι να μιλήσουν για θέματα όπως η ανοχή, η κατανόηση, η διαφορετικότητα και η αγάπη, αλλά να μην επεκταθούν περισσότερο και σαφώς κουρασμένοι μετά από μια οσκαρική περίοδο που τους βρήκε όλους να μιλούν ξανά και ξανά για τα ίδια θέματα, όλοι οι συνήθως «μαχητικοί» της βιομηχανίας ακολουθήσαν τη γενικότερη ατμόσφαιρα που ισορροπούσε με κόπο ανάμεσα στο correct και το χλιαρό.

Meryl Streep 607 H Μέριλ Στριπ ως βασίλισσα της βραδιάς

Τι έμεινε;

Η πάντα απολαυστική παρουσία των τριών κυρίων του «Hidden Figures» (Ζανέλ Μονέ, Ταράζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ), η κοινή εμφάνιση της Σαρλίζ Θερόν με την Σίρλεϊ ΜακΛέιν, o Σεθ Ρόγκεν να αποτίνει φόρο τιμής στον Μάικλ Τζ. Φοξ και το «Back to the Future», τα mean tweets σε οσκαρική edition, η Εϊμι Ανταμς που με περισσή αξιοπρέπεια αγνόησε το γεγονός ότι η Ακαδημία την αγνόησε και εμφανίστηκε λαμπερή και υπέροχη όπως πάντα και η αρχική συγκίνηση στη θέα του Γουόρεν Μπίτι με την Φέι Ντάναγουεϊ στη σκηνή.

Hidden Figures Oscars 607 Ζανέλ Μονέ, Ταράζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ στη σκηνή

Shirley Mclane Η Σαρλίζ Θερόν υποκλίνεται στην Σίρλεϊ ΜακΛέιν

Seth Rogen Michael J. Fox Ο Σεθ Ρόγκεν με τον Μάικλ Τζ. Φόξ

Meryl Streep 607 Ο Χαβιέ Μπαρδέμ φιλάει το χέρι της Μέριλ Στριπ

Mean Tweets Oscars 2017 H Εμα Στόουν διαβάζει τα mean tweets που της γράφουν

Amy Adams 607 Εϊμι Ανταμς

Warren Beatty Φέι Ντάναγουεϊ, Γουόρεν Μπίτι

Στα μεγάλα πλην της βραδιάς, εκτός από τη γενική άτονη αίσθηση (μέχρι να ανοίξει το φάκελο της Καλύτερης Ταινίας ο Γουόρεν Μπίτι), το αστείο με τα γλυκά που έπεφταν από την οροφή, το (μέχρι και προσβλητικό) αστείο με τους επισκέπτες που έφτασαν στο Dolby Theatre χωρίς να γνωρίζουν που πάνε και κατέληξαν να φωτογραφίζονται με τους σταρ σε μια μάλλον ντροπιαστική στιγμή και εκείνη η επίσης (κάπως ντροπιαστική) στιγμή όταν ο Τζίμι Κίμελ σήκωσε στα χέρια τον μικρό Ινδό πρωταγωνιστή του «Lion» με μουσική υπόκρουση το... Lion King.

Tourists Oscars

Candy Oscars

Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2017 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - μπείτε στο live blog του Flix που μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Δείτε όλες τις εμφανίσεις, καλύτερες και χειρότερες, στο Oscars 2017: Το κόκκινο χαλί, όπως τις είδε και τις σχολίασε το Flix

O θόρυβος γύρω από το τελικό και ισχυρό σοκ που έφερε το «Moonlight» να χάνει το momentum του, τουλάχιστον επί σκηνής, αφού αρχικά την Καλύτερη Ταινία είχε κερδίσει το «La La Land», δεν έχει κοπάσει... Μέχρι τότε διαβάστε αναλυτικά τα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες και δείτε φωτογραφίες από τους νικητές:

Oscars 2017 Η Εμα Στόουν με το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το «La La Land»

Casey Afflek Oscars 607 Ο Κέισι Αφλεκ με τον αδερφό του Μπεν, στην ανακοίνωση της νίκης του Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου

Oscars Mahersala Ali O Μαχέρσαλα Αλι με το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Moonlight»

Oscars Η Βαϊόλα Ντέιβις με το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Fences»

Damien Chazel 607 O Ντάμιεν Σαζέλ με το Οσκαρ Σκηνοθεσίας για το «La La Land»

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδρομή ως τη φετινή οσκαρική κούρσα, που κορυφώθηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, στο ειδικό τμήμα του Flix, OSCARS 2017, που ανανεώνεται συνεχώς.

Αναλυτικά οι νικητές της 89ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ

To «Moonlight» κέρδισε τρία Οσκαρ, το «La La Land» 6 Οσκαρ, το «Hacksaw Ridge» και το «Manchester by the Sea» 2 Οσκαρ και από 1 Οσκαρ κέρδισαν τα «Arrival», «The Jungle Book», «Suicide Squad», «Fantastic Beasts and Where to Find Them» και «Fences».

Emma Stone Oscars 607

Μείνετε διαρκώς ενημερωμένοι, παρακολουθώντας το Flix και στη σελίδα του στο facebook και το twitter.

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.