Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: εν τω μεταξύ στα παρασκήνια της τελετής....

στα 10

Tι δεν είδαμε στις οθόνες μας, τι δεν έγραψαν τα live blogs, τι συνέλαβαν οι φακοί των φωτογράφων που βρίσκονταν πίσω από τη σκηνή του Dolby Theater, κατά τη διάρκεια της 87ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ; Δείτε φωτογραφίες, διαβάστε παραλειπόμενα...

Oscars 2015: εν τω μεταξύ στα παρασκήνια της τελετής....

Στη στολισμένη σκηνή του Dolby Theater πραγματοποιείται μία παράσταση - η πιο εμπορική, σημαντική και τηλεοπτικά ματαφερόμενη live σε εκατομμύρια θεατές σε εκατοντάδες γωνιές του πλανήτη. Στις κόκκινες βελούδινες θέσεις της πλατείας, όλο το Χόλιγουντ παρακολουθεί και συμμετέχει. Αυτό όμως που καμιά φορά έχει ενδιαφέρον είναι τι συμβαίνει πίσω από τα φώτα και τα σκηνικά. Οσο οι σταρ περιμένουν για να παρουσιάσουν ένα βραβείο. Οσο οι νικητές κατεβαίνουν με το πολύτιμο χρυσό αγαλματάκι στο χέρι και τις καρδιές τους να χτυπούν δυνατά.

Δείτε ακόμα: Oscars 2015 - στο πάρτι του Vanity Fair

Εκεί, στα παρασκήνια, θα συναντήσει κανείς τα πιο παράδοξα, αλλά και τα πιο αληθινά στιγμιότυπα των Οσκαρ. Δεκάδες βοηθούς να συνοδεύουν τους σταρς χτενίζοντας και την τελευταία μπούκλα, ισιώνοντας παπιγιόν, θυμίζοντας τι πρέπει να αποφύγει κανείς να πει και τι πρέπει οπωσδήποτε να τονίσει.

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό, βραβείο προς βραβείο όλα όσα συνέβησαν στην 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και την ανακοίνωση του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Κάναμε ρεπορτάζ, διαβάσαμε ιστοσελίδες και blogs αμερικανών δημοσιογράφων που είχαν το πολυπόθητο backstage pass και υγκεντρώσαμε μερικά από αυτά τα στιγμιότυπα. Διαβάστε και δείτε τα σε φωτογραφίες:

Οι παραγωγοί του σόου, Κρεγκ Ζέινταν και Νιλ Μέρον, στεκόντουσαν αμήχανοι στα μόνιτος (αριστερά και δεξιά της σκηνής) παρακολουθώντας το opening number του Νιλ Πάτρικ Χάρις. Μόλις τελείωσε ανέπνευσαν ικανοποιημένοι, παίρνοντας αγκαλιές όποιον περνούσε από δίπλα. Μία από αυτούς η Ριζ Γουίδερσπουν. «Εϊ γλυκέ μου, ωραία αρχή!» είπε στον Μέρον.

«Μα τι υπέροχος ευχαριστήριος λόγος!» ακούστηκε να λέει η Κέιτ Μπλάνσετ στην Τζούλιαν Μουρ όταν διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους στα παρασκήνια. «Το πιστεύεις, στ' αλήθεια;» ρώτησε η Μουρ κι έφερε το χέρι στην καρδιά της γνέφοντας «ευχαριστώ πολύ».

«Είστε όμορφοι και σικάτοι. Να συνεχίσετε να κάνετε ταινίες» είπε ο Τσάνινγκ Τέιτουμ στο τσούρμο των νεαρών νικητών του Team Oscars 2015 - των φιλόδοξων κινηματογραφιστών που κέρδισαν στο διαγωνισμό της Ακαδημίας και βρέθηκαν στη σκηνή του Dolby με τον Τέιτουμ να τους παρουσιάζει σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

«Ω με έβαζαν να σου κάνω babysitting όταν ήσουν 1 έτους» ξάφνασε ο Λίαμ Νίσον την ... Ντακότα Τζόνσον με ένα χαμόγελο. Η μαμά Μέλαν Γκρίφιθ από δίπλα επιβεβαίωσε και τον πήρε αγκαλιά. «Κοίτα πόσο κομψή είσαι απόψε...» συνέχισε ο Νίσον, ο οποίος αναρωτιόμαστε αν είχε εν τω μεταξύ δει το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» ή όχι...

6 βοηθοί σκηνής χρειάστηκαν για να ανοίξουν χώρο για το φόρεμα της J-Lo «Ουφ πάει κι αυτό!» ομολόγησε η Λόπεζ ανακουφισμένη, κατεβαίνοντας από τη σκηνή. Ομως το φόρεμά της συνέχισε να ρίχνει κάτω props, να παρασύρει καλώδια και να σκορπάει ημιπολύτιμες χάντρες λες και ήταν ψίχουλα...

«Μα γιατί πατάω χάντρες;» ρωτάει με περιέργεια η Τζένιφερ Ανιστον, πριν προλάβουν να σκουπίσουν, κοιτώντας τις σόλες της. «Δεν είναι αυτό το πρόβλημά σου Τζένιφερ» της θυμίζει ο stage manager. «Ναι, να θυμηθώ ότι το πάτωμα έχει τρύπες και να μη σκοντάψω» κουνάει εκείνη το κεφάλι της καταφατικά. «Ναι, και να μην πιαστείς από το μπράτσο του Ντέιβιντ (σ.σ. Ογιέλοου, παρουσίαζαν μαζί) γιατί το steadicam θα πρέπει να περάσει ανάμεσά σας...»

Ο Τζάρετ Λέτο ήταν ο πρώτος που έδωσε συγχαρητήρια στην Πατρίτσια Αρκέτ όταν αυτή βγήκε από τη σκηνή - με το κοινό ακόμα όρθιο να χειροκροτεί το φεμινιστικό της λόγο. «The winner! The winner!» φώναξε ο Λέτο κι εκείνη απάντησε με ένα χαμόγελο κι ένα παιδικό τραγουδάκι που κάνει ομοιοκαταληξία «The Chicken dinner!»

Η Μέριλ Στριπ κατέβηκε από τη σκηνή δακρυσμένη προλογίζοντας το In Memoriam. Και δεν επέστρεψε στη θέση της. Κάθισε μόνη της μπροστά από το μόνιτορ, είδε όλο το βίντεο και έμοιαζε πραγματικά συγκινημένη μπροστά στο πόσο ταλέντο χάθηκε τη χρονιά που πέρασε. Οταν η φωτογραφία της Μίσι Απχαμ, συμπρωταγωνίστριάς της στον «Αύγουστο», εμφανίστηκε στην οθόνη, η Στριπ κούνησε με δυσπιστία το κεφάλι της.

«Χρειάζομαι τώρα ένα ποτό!» αναφώνησε η Lady Gaga κατεβαίνοντας από τη σκηνή, μετά το tribute στην «Μελωδία της Ευτυχίας» και ξεσπώντας σε κλάματα. Ο Μέρον τς φώναξε «τα κατάφερες, τα κατάφερες!» ο Ζέινταν την πήρε αγκαλιά.

«Oh, my God! Oh, my God!» αναφωνούσε ο Common μετά το Οσκαρ τραγουδιού αγκαλιάζοντας τον Τζον Λέτζεντ. Φώναζαν τόσο πολύ και χοροπηδούσαν από τον ενθουσιασμό που κάποιος τους πλησίασε δειλά και τους έκανε νόημα. «Α ναι, πρέπει να κάνουμε ησυχία σωστά...»

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό, βραβείο προς βραβείο όλα όσα συνέβησαν στην 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και την ανακοίνωση του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Oscars Backstage 607 1

Oscars Backstage 607 2

Oscars Backstage 607 3

Oscars Backstage 607 4

Oscars Backstage 607 5

Oscars Backstage 607 15

Oscars Backstage 607 6

Oscars Backstage 607 7

Oscars Backstage 607 16

Oscars Backstage 607 8

Oscars Backstage 607 9

Oscars Backstage 607 10

Oscars Backstage 607 11

Oscars Backstage 607 12

Oscars Backstage 607 13

Oscars Backstage 607 14