Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε σ' ένα βίντεο αφιερωμένο στον Τζον Κασαβέτη

στα 10

Δεν το έκρυψε ποτέ: μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιρροές στο έργο του Μάρτιν Σκορσέζε υπήρξε το έργο και η προσωπικότητα του Τζον Κασαβέτης. Σ' ένα βίντεο που ανέβασε το BFI, ο Μάρτι εξηγεί αναλυτικά...

Ο Μάρτιν Σκορσέζε σ' ένα βίντεο αφιερωμένο στον Τζον Κασαβέτη

Το βίντεο που πόσταρε το BFI δεν είναι παρά μία σκηνή από το ντοκιμαντέρ «A Personal Journey Through American Movies», όπου ο Σκορσέζε συζητά και αναλύει την επιρροή του σεναριογράφου/σκηνοθέτη/ηθοποιού και πρωτοπόρου στο ανεξάρτητο πειραματικό σινεμά Τζον Κασαβέτης στη ζωή και το έργο του. Ο Σκορσέζε μαγευόταν από τον τρόπο που ο Κασαβέτης κοιτούσε τους ανθρώπους, τους ήρωες των ταινιών του: «Μόνο οι σχέσεις τον ενδιέφεραν: ο γέλιο και τα παιχνίδια, τα δάκρυα και οι τύψεις - η ιλλιγιώδης κούρσα που ονομάζουμε έρωτα» λέει μαγεμένος ο Σκορσέζε.

Δείτε το απόσπασμα του ντοκιμαντέρ, όπου μαθαίνουμε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 70, ο Σκορσέζε (στα πρώτα του βήματα τότε), γοητευμένος από τον Κασαβέτη, έπεισε τον σκηνοθέτη να τον αφήσει να κοιμηθεί σ' ένα από τα σετ του «Minnie and Moskowitz» και στο τέλος του έδωσε και credit βοηθού ηχολήπτη.

«Δύο ταινίες με έκαναν αυτό που είμαι: ο "Πολίτης Κέιν" και οι "Σκιές"...»

Δείτε το βίντεο...


Περισσότερος Μάρτιν Σκορσέζε: