Buzz

Ο Μπρετ Ιστον Ελις κι ο Κάνιε Γουεστ ετοιμάζουν ταινία

στα 10

Τι κοινό έχει ο συγγραφέας με τον μουσικό; Πολλά, απ’ ό,τι φαίνεται, μια και μαζί, σε πλήρη αρμονία, γράφουν μια ταινία που θα φέρει τον Κάνιε στο σινεμά.

Ο Μπρετ Ιστον Ελις κι ο Κάνιε Γουεστ ετοιμάζουν ταινία

Ο Μπρετ Ιστον Ελις, ο συγγραφέας του «Less Than Zero» και του «American Psycho» μεταξύ άλλων, ο σεναριογράφος του πρόσφατου «Canyons» με τη Λίντσεϊ Λόαν, ο άνθρωπος μ’ ένα από τα πιο πολυσυζητημένα twitter accounts που στήθηκαν ποτέ, γράφει ένα σενάριο για τον Κάνιε Γουεστ! Η γνωριμία τους προέκυψε πέρσι, όταν ο Κάνιε χρησιμοποίησε μια σκηνή από την κινηματογραφική μεταφορά του «American Psycho», ως πρόμο για το άλμπουμ του, «Yeezus» (δείτε το εδώ) κι από τότε, αναγνωρίζοντας προφανώς ο ένας στον άλλον ένα προκλητικό ταλέντο έξω από τα όρια, συναντιούνται και γράφουν μαζί το σενάριο για ένα πρότζεκτ με τον Κάνιε πρωταγωνιστή.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vice, ο Μπρετ Ιστον Ελις έδωσε κάποια παραπάνω στοιχεία για τη συνεργασία: «Ο Κάνιε ήρθε και μου ζήτησε να του γράψω μια ταινία. Στην αρχή δεν ήθελα. Μετά άκουσα το Yeezus. Ηταν η αρχή του περσινού καλοκαιριού και οδηγούσα. Μου είχε δώσει ένα πρώτο αντίτυπο και σκέφτηκα, ασχέτως αν είμαι ο κατάλληλος γι’ αυτό το πρότζεκτ, θέλω να δουλέψω με όποιον έγραψε αυτή τη μουσική. Οπότε, γάμα το, είπα ναι. Κι έτσι έγινε. Αυτό συνέβη πριν επτά ή οκτώ μήνες. Θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή η ταινία βρίσκεται… στη χώρα του Κάνιε, που κινείται σ’ ένα εντελώς άλλο σύστημα χρόνου.»

Σχετικά με την… ιδιοσυγκρασιακή, προκλητική, αλλόκοτη, όπως θέλετε πείτε την, περσόνα του Κάνιε Γουεστ, ο Μπρετ Ιστον Ελις δηλώνει σύμμαχος: «Ολοι είμαστε ναρκισσιστές. Ολοι είμαστε στο ίδιο σημείο, στον κόσμο της δημοσιότητας. Κι εκείνος είναι ο ένας από τους λίγους που το παραδέχεται και τον εκτιμώ γι’ αυτό, μακάρι περισσότεροι ν’ ακολουθούσαν το παράδειγμά του.»

Αποδεικνύοντας την αμοιβαία συμπάθεια, ο Κάνιε Γουεστ συμμετείχε πέρσι και σ’ ένα από τα podcasts του Μπρετ Ιστον Ελις (δείτε εδώ), όπου συζήτησαν το «Breaking Bad», το «12 Χρόνια Σκλάβος» αλλά και την υψηλή θεώρηση του Κάνιε για τον εαυτό του: «Αν έπρεπε να γράψω τον τίτλο μου,» είπε ο μουσικός, «για παράδειγμα στο αεροδρόμιο, ‘με τι ασχολείστε’, θα έγραφα, κυριολεκτικά, ‘δημιουργική ιδιοφυία’, αλλά δεν το κάνω για δυο λόγους: κάποιες φορές παίρνει πολύ χρόνο να το γράψεις αυτό κι επίσης συχνά γράφω λάθος τη λέξη ‘ιδιοφυία’.»

Η επικείμενη συνεργασία, πάντως, των δυο αντρών, παρότι δε γνωρίζουμε ούτε πότε θα γίνει, ούτε καν εάν θα ολοκληρωθεί, μας προκαλεί ένα γαργαλητό ενδιαφέροντος!

Διαβάστε ακόμα: