Industry

O Μπρετ Ιστον Ελις δεν θα γράψει το σενάριο του «Fifty Shades of Grey». Και είναι τσαντισμένος

στα 10

Είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω του twitter κι από εκεί εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις του για την επιλογή της Κέλι Μάρσελ ως σεναριογράφου του επικείμενου φιλμ.

O Μπρετ Ιστον Ελις δεν θα γράψει το σενάριο του «Fifty Shades of Grey». Και είναι τσαντισμένος
Οχι δεν είναι ο Μπρετ Ιστον Ελις. Η Κέλι Μάρσελ θα γράψει το σενάριο του «Fifty Shades of Grey»

«Προσφέρομαι να κάνω τη μεταφορά του βιβλίου. Δεν είναι αστείο. Πιστεύω ότι ο Κρίστιαν Γκρέι και η Ανα είναι δυο εν δυνάμει σπουδαίοι κινηματογραφικοί ήρωες» έγραφε πριν μερικούς μήνες στο twitter του ο Μπρετ Ιστον Ελις, ενώ ο Πολ Σρέιντερ γύριζε ήδη το πρώτο γραμμένο κατ' ευθείαν για το σινεμά σεναριό του «The Canyons».

Εν τούτοις οι παραγωγοί της κινηματογραφικής μεταφοράς του αναγνώσματος της Ε.Λ. Τζέιμς που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά φαινόμενα της χρονιάς (και που μοιάζει να είναι ένα αληθινά κακό βιβλίο), Μάικλ Ντε Λούκα και Ντέινα Μπρουνέτι, δεν μοιάζει να πήραν στα σοβαρά την πρότασή του, αφού πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν πως βρήκαν σεναριογράφο για το «Fifty Shades of Grey» κι αυτός δεν ήταν ο Ελις.

Η Κέλι Μάρσελ που θα κάνει τελικά την μεταφορά του βιβλίου στο σινεμά, δεν μοιάζει η πιο προφανής επιλογή. Στο βιογραφικό της θα βρείτε προς το παρόν μόνο το «Tera Nova», την σειρά του Fox που ματαιώθηκε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της και το επερχόμενο «Saving Mr Banks», στο οποίο, o Τομ Χανκς και η Εμα Τόμσον πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία που εξιστορείται το παρασκήνιο του πως γυρίστηκε η «Mary Poppins».

H E.Λ. Τζέιμς δήλωσε ενθουσιασμένη από την επιλογή, αλλά ο Μπρετ Ιστον Ελις μάλλον δεν μοιράζεται τα συναισθήματά της, αφού αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός της έγραψε στο twitter του: «Κέλι Μάρσέλ: Η δημιουργός του (ωχ) “Terra Nova” και μιας βιογραφικής ταινίας για την Μέρι Πόπινς, έχει τις ευλογίες της Ε.Λ. Τζέιμς και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει. Θεέ μου». Λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Κέλι Μάρσέλ?!? ΚΕΛΙ ΜΑΡΣΕΛ?!? Η Κέλι Μάρσέλ ΓΡΑΦΕΙ το σενάριο του “Fifty Shades of Grey”?!? ΑΥΤΗ είναι η ταινία που θέλουν να κάνουν; ΑΡΓΚ».

11

Ο Μάικλ Ντε Λούκα υποστήριξε την επιλογή του, λέγοντας πως «η δουλειά της Κέλι μέχρι σήμερα, αποδεικνύει πως έχει την άψογη τεχνική και την παθιασμένη αφοσίωση στο συναίσθημα, το χιούμορ και το βάθος, πράγματα που είναι εμφανή στο εξαιρετικό της σενάριο για το “Saving Mr Banks”».

O Ντέινα Μπρουνέτι από την άλλη προτίμησε να απαντήσει στον Ελις με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του στο twitter, κάνοντας μάλιστα μια αναφορά στο τρέιλερ του «The Canyons»: «Στ΄ αλήθεια Μπρετ; Τη μέρα που κυκλοφορήσατε αυτό το “τρέιλερ”; Τα έχεις χαμένα».

1

Το θέμα έμεινε εκεί και προφανώς η ταινία (που προορίζεται για τριλογία) θα συνεχίσει κανονικά την πορεία της προς την οθόνη, κάτι όμως μας λέει, πως ούτε οι ιδέες του Ελις για το casting της μάλλον δεν πρόκειται να εισακουσθούν...