Buzz

Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς στο… «making of» της Μέρι Πόπινς;

στα 10

Η Ντίσνεϊ ετοιμάζει ταινία για το πώς γυρίστηκε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της Ντίσνεϊ!

Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς στο… «making of» της Μέρι Πόπινς;

Ηταν η αγαπημένη νταντά όλων των παιδιών, κάθε ηλικίας, η πιο παρανοϊκή παιδική ταινία όλων των εποχών, εκτός από τον Μάγο του Οζ! Το μιούζικαλ του 1964, παραγωγή του Γουολτ Ντίσνεϊ φυσικά, χάρισε στην Τζούλι Αντριους ένα Οσκαρ και στην ταινία άλλα τέσσερα, με 13 συνολικά υποψηφιότητες.

Η Μέρι Πόπινς ξεκίνησε από μια σειρά εικονογραφημένων βιβλίων της Αυστραλέζας Π. Λ. Τράβερς και ο συνδυασμός τριπαρισμένης φαντασίας και παιδικής αθωότητας τράβηξε το ενδιαφέρον του ίδιου του Ντίσνεϊ, ο οποίος ανέλαβε το πρότζεκτ προσωπικά. Η σχέση του με την Τράβερς ήταν στενή και δημιουργική, μέχρι που η συγγραφέας είδε την ολοκληρωμένη ταινία και τη μίσησε, τα νεύρα δεν πήγαιναν κάτω ούτε με ένα spoonful of sugar!

Η Disney, τώρα, ετοιμάζεται να μεταφέρει αυτήν την ιστορία, το «making of» της «Mary Poppins», στο σινεμά, σε σενάριο της ανερχόμενης Κέλι Μαρσέλ, που υπογράφει το τηλεοπτικό «Terra Nova», αλλά είχε δουλέψει και στα σενάρια του «Heavy» και του «Bronson».

Η ταινία θα λέγεται «Saving Mr. Banks» και, εάν οι συζητήσεις του με το στούντιο ευοδωθούν, θα τη σκηνοθετήσει ο Τζον Λι-Χάνκοκ, με τελευταία ταινία το «The Blind Side» που χάρισε στη Σάντρα Μπούλοκ το Οσκαρ της.

Ακόμα καλύτερα, τους ρόλους του Γουολτ Ντίσνεϊ και της Π. Λ. Τράβερς, λέγεται ότι θα αναλάβουν ο Τομ Χανκς και η Μέριλ Στριπ! Αληθινά supercali-fragilistic-expiali-docious!