Buzz

Ο Μπρετ Ιστον Ελις θεωρεί την Κάθριν Μπίγκελοου υπερτιμημένη γιατί είναι... γκομενάρα! #major_fail

στα 10

Σεξιστικό σχόλιο του Μπρετ Ιστον Ελις για την Κάθριν Μπίγκελοου άναψε φωτιές στο twitter. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ελις χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του στο twitter ως θανάσιμο όπλο.

Ο Μπρετ Ιστον Ελις θεωρεί την Κάθριν Μπίγκελοου υπερτιμημένη γιατί είναι... γκομενάρα! #major_fail
American psycho...

Ο έτσι κι αλλιώς politically incorrect συγγραφέας Μπρετ Ιστον Ελις μπήκε σε νέες περιπέτειες! Τα διαβόητα tweets του έκαναν και πάλι το γύρο του κόσμου. Αυτή τη φορά στόχος ήταν η οσκαρική σκηνοθέτης Κάθριν Μπίγκελοου. Σχολιάζοντας την επικράτηση της στα βραβεία του National Board of Review, ο Ελις έγραψε στο twitter ότι η Μπίγκελοου είναι «πραγματικά υπερτιμημένη» γιατί... είναι «πολύ γκομενάρα».

«Η Κάθριν Μπίγκελοου θα έχαιρε μέτριας εκτίμησης ως σκηνοθέτης αν ήταν άντρας» έγραψε συγκεκριμένα ο Ελις. «Αλλά επειδή είναι γκομενάρα, είναι υπερτιμημένη!» Και συνέχισε το παραλήρημά του στους 360.000 followers του:

«Το "Zero Dark Thirty" μπορεί να κερδίσει τους κριτικούς, αλλά το "Silver Linings Playbook" θα κερδίσει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ετσι είναι αυτά...»

Οχι, δεν ήταν αυτή η τελευταία του λέξη, αλλά συνέχισε σχολιάζοντας τη φιλμογραφία της Μπίγκελοου:

«''K-19 The Widowmaker", "Blue Steel", "The Hurt Locker": μιλάμε για πραγματικό όραμα ή ΟΚ σκουπίδια;»

tweet

Πρόσφατα, ένα tweet έκαψε τον Ελις. Είχε γράψει στο timeline του, πριν από λίγο καιρό, ξημερώματα: «Ελα τώρα σπίτι μου, φέρε κόκα». Προφανώς, θεωρούσε ότι έστελνε προσωπικό μήνυμα αλλά στην ουσία το πόσταρε δημοσίως.

Αντί να κατεβάσει τους τόνους όμως ο αιρετικός συγγραφέας την άλλη μέρα συνέχισε, προσβάλλοντας αυτή τη φορά μία άλλη ταινία που παίζει δυνατά στην οσκαρική κούρσα.

«Ελα τώρα και φέρε κόκα! Επρεπε να το ποστάρω την ώρα που έβλεπα τους ''Miserables''! Tότε θα είχε αξία αυτό το tweet!»

Πάντως δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ο Μπρετ Ιστον Ελις προκαλεί (επίτηδες) στο twitter. Πέρσι είχε συγκρίνει το να παρακολουθεί κανείς το τηλεοπτικό «Glee» με το «να πέφτει σε λάκκο με AIDS» (!), ενώ όταν πέθανε ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ είχε τουιτάρει: «Επιτέλους! Δόξα το Θεό τα τίναξε! Περίμενα τόσο καιρό αυτή τη γαμημένη μέρα! Πάρτι στο σπίτι μου!».

Kαι μήπως να θυμηθούμε πώς αντέδρασε, και πάλι μεσω twitter, όταν δεν επιλέχθηκε για την κινηματογραφική μεταφορά του «Fifty Shades of Grey», το οποίο ανατέθηκε στην Κέλι Μάρσαλ;

«Κέλι Μάρσέλ: Η δημιουργός του (ωχ) “Terra Nova” και μιας βιογραφικής ταινίας για την Μέρι Πόπινς, έχει τις ευλογίες της Ε.Λ. Τζέιμς και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει. Θεέ μου». Λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Κέλι Μάρσέλ?!? ΚΕΛΙ ΜΑΡΣΕΛ?!? Η Κέλι Μάρσέλ ΓΡΑΦΕΙ το σενάριο του “Fifty Shades of Grey”?!? ΑΥΤΗ είναι η ταινία που θέλουν να κάνουν; ΑΡΓΚ».