Φεστιβάλ / Βραβεία

Αφιέρωμα στο νέο ελληνικό σινεμά στο Φεστιβάλ New Horizons της Πολωνίας

στα 10

Πιστό στο νέο ελληνικό σινεμά εδώ και χρόνια, το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ New Horizons που διεξάγεται στο Bρότσλαβ της Πολωνίας, αφιερώνει φέτος σε δέκα ταινίες, συνεχίζοντας το ρεύμα ενδιαφέροντος για το new greek cinema.

Flix Team
Αφιέρωμα στο νέο ελληνικό σινεμά στο Φεστιβάλ New Horizons της Πολωνίας
Σκηνή από το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου New Horizons στο Βρότσλαβ της Πολωνίας που φέτος διεξάγεται από τις 24 Ιουλίου έως και τις 3 Ιουλίου, οργανώνει, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φέτος ένα αφιέρωμα στο Νέο Ελληνικό Σινεμά με 10 αντιπροσωπευτικές ταινίες που τα τελευταία χρόνια έχουν διαπρέψει σε διεθνές επίπεδο.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη (που το 2011 είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ), ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, η «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα, το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου, η «Πρώτη Υλη» του Χρήστου Καρακέπελη και δύο πιο πρόσφατες ταινίες που συνεχίζουν τα φεστιβαλικά τους ταξίδια, το «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα και το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα.

Οπως αναφέρει σε σημείωμά του το Φεστιβάλ New Horizons: «Το ελληνικό σινεμά συνεχίζει να εξελίσσεται. Νέοι δημιουργοί εμφανίζονται συνεχώς, υπεύθυνοι για μοναδικές ταινίες που χρησιμοποιούν το λυρισμό και πειραματίζονται με την αφήγηση και τη φόρμα.»

Διαβάστε περισσότερα για το ελληνικό αφιέρωμα στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου New Horizons εδώ.

Διαβάστε ακόμη: