Buzz

Money is not an issue! Οι πιο εμπορικοί ηθοποιοί του 2013

στα 10

To Forbes δημοσίευσε τη δεκάδα με τους πιο εμπορικούς ηθοποιούς του 2013. Εννιά άντρες και μια γυναίκα μάζεψαν όλο το χαρτί της χρονιάς και - εκτός από έναν - οδεύουν με σιγουριά προς το μέλλον!

Money is not an issue! Οι πιο εμπορικοί ηθοποιοί του 2013

Τρεις από τους πρωταγωνιστές του «Fast & Furious 6» βρίσκονται φέτος στη λίστα των πιο εμπορικών ηθοποιών της χρονιάς σύμφωνα με το Forbes, στην οποία υπολογίζονται τα έσοδα που έφερε παγκοσμίως το κάθε όνομα και όχι στα προσωπικά του κέρδη.

Αν μιλούσαμε για προσωπικά κέρδη, ο πιο πλούσιος ηθοποιός του πλανήτη είναι με διαφορά ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, ο οποίος στη λίστα με τους πιο εμπορικούς βρίσκεται δεύτερος, έχοντας στην πλάτη του τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς, το τρίτο μέρος του «Iron Man».

Ανάμεσα στους τρεις της ταχύτητας, o Ντουέιν Τζόνσον (βλ. The Rock) είναι πρώτος, ενώ στη λίστα βρίσκεται και ο πρόσφατα αδικοχαμένος Πολ Γουόκερ και ο «κολλητός» του, Βιν Ντίζελ. Στις υπόλοιπες θέσεις συναντάμε μεγάλες μορφές του entertainment, όλοι άντρες με εξαίρεση τη Σάντρα Μπούλοκ που συνεχίζει να εκπροσωπεί τη γυναικεία πλευρά του box-office εδώ και χρόνια και την Τζένιφερ Λόρενς που κλείνει τη δεκάδα με ισχυρό «girl power».

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 πιο εμπορικούς ηθοποιούς του 2013:

2

1. Ντουέιν Τζόνσον: 1..3 δισεκατομμύρια δολάρια / Ολα οφείλονται στο «Fast & Furious 6» που συγκέντρωσε 789 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και βάλτε και στην πρόσθεση τα «G.I. Joe» και τα «Pain & Gain».

2

2. Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ: 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια / Και όλα αυτά μόνο με μια ταινία, το «Iron Man 3» που είναι η πρώτη ταινία σε εισπράξεις παγκοσμίως για το 2013.

2

3. Στιβ Καρέλ: 964 εκατομμύρια δολάρια / Στην Αμερική, το «Εγω ο Απαισιότατος 2» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς, αλλά βοήθησαν και τα ανεξάρτητα «The Way Way Back» και το «The Incredible Burt Wonderstone».

2

4. Βιν Ντίζελ: 887 εκατομμύρια δολάρια / Οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην τεράστια επιτυχία του «Fast & Furious 6», καθώς λίγοι θυμούνται οποιαδήποτε άλλη ταινία στην οποία έπαιξε φέτος ο Βιν Ντίζελ (βλ. «Riddick»).

2

5. Σάντρα Μπούλοκ: 862 εκατομμύρια δολάρια / Λίγο η τεράστια επιτυχία του «Gravity» που συγκέντρωσε 632 εκατομμύρια δολάρια, λίγο το «The Heat» που πάτωσε αλλά μάζεψε κι αυτό το κατιτίς του, η Σάντρα Μπούλοκ παραμένει δεκαετίες τώρα bankable όσο ποτέ.

2

6. Πολ Γουόκερ: 789 εκατομμύρια δολάρια / Η τραγική καταχώρηση στη λίστα, ο Πολ Γούοκερ μάζεψε ευσεβή ποσά για το «Fast & Furious 6», αλλά και κάποια μικρότερα για το «Vehicle 19» και το ανεξάρτητο «Hours», πριν μας αποχαιρετήσει για πάντα.

2

7. Μπίλι Κρίσταλ: 743 εκατομμύρια δολάρια / Η μεγάλη έκπληξη της λίστας δικαιολογείται από το γεγονός πως το «Monsters University» που συγκέντρωσε 743 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του Μπίλι Κρίσταλ.

2

8. Τζον Γκούντμαν: 743 εκατομμύρια δολάρια / Ακριβώς ό,τι ισχύει για τον Μπίλι Κρίσταλ, ισχύει και για τον συμπρωταγωνιστή του (φωνή και σώματι) στο «Monsters University.

2

9. Κρις Χέμσγουορθ: 701 εκατομμύρια δολάρια / Συνδυασμός του δεύτερου «Thor» και του «Rush», φέρνουν τον Κρις Χέμσγουορθ στους πλέον περιζήτητους ηθοποιούς της νέας γενιάς.

2

10. Τζένιφερ Λόρενς: 700 εκατομμύρια δολάρια / Να ναι καλά το «Αγώνες Πείνας: Φωτιά» και όσα έχει αρχίσει να μαζεύει το «American Hustle» που θα την φέρει ξανά του χρόνου μέσα στη δεκάδα στα σίγουρα.

Περισσότερες λίστες για το 2013:

Tags: best of 2013