Buzz

To πιο retweeted tweet του 2013 ανήκει στην...

στα 10

... τηλεόραση, αφού το έγραψε η Λέα Μισέλ του «Glee» με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Κόρι Μοντίθ, ενισχύοντας έτσι όχι μόνο την επιρροή του Twitter στο αμερικανικό τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και το ρόλο του ως ένα δημόσιο εξομολογητήριο.

To πιο retweeted tweet του 2013 ανήκει στην...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Twitter, το «χρυσό tweet» της χρονιάς ήταν το πρώτο tweet της Λέα Μισέλ μετά τον τραγικό θάνατο του Κόρι Μοντίθ το οποίο έγινε retweeted 408.000 φορές σε 133 χώρες.

Εκτός από το «κοινωνικό» του θέματος, αλλά και τον αντίκτυπο που θα είχε έτσι κι αλλιώς ο θάνατος ενός νεαρού ηθοποιού ακόμη κι αν αυτός δεν ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους των τελευταίων χρόνων, το «χρυσό tweet» της Μισέλ επιβεβαιώνει αυτό που έτσι κι αλλιώς φάνηκε έντονα μέσα στο 2013.

Το γεγονός, δηλαδή, πως το Twitter αποτελεί έναν από τους πυλώνες της επικοινωνιακής ανόδου της αμερικανικής τηλεόρασης, αφού μελέτες έδειξαν πως οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν το νούμερο ένα topic και αυτό με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στο Twitter στον τομέα του entertainment.

2

To δεύτερο πιο «διάσημο tweet» ανήκει και αυτό σε μια από τις πιο θλιβερές στιγμές της βιομηχανίας του θεάματος και είναι αυτό που γράφτηκε στον επίσημο λογαριασμό του Πολ Γουόκερ λίγες ώρες μετά τον θάνατο του νεαρού ηθοποιου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το tweet έγινε retweeted 400.000 φορές μέσα στο επόμενο λεπτό από τη δημοσιεύσή του.

2

Τα υπόλοιπα «διάσημα tweets» δεν ανήκουν στο χώρο του σινεμά ή της τηλεόρασης. Ανάμεσά τους είναι το tweet για την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου και τα tweets της Αστυνομίας για την βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη.

Διαβάστε ακόμη: