Buzz

Poster Art Alert! H «Suspiria», ο «Πορφυρός Λόφος» κι άλλες πανέμορφες τρομακτικές ιστορίες

στα 10

Ο γοτθικός τρόμος, το cult σινεμά αλλά και το πιο συζητημένο remake / φόρος τιμής των τελευταίων χρόνων μεταμορφώνονται σε πανέμορφα, εντυπωσιακά poster από την Σάρα Ντεκ.

Poster Art Alert! H «Suspiria», ο «Πορφυρός Λόφος» κι άλλες πανέμορφες τρομακτικές ιστορίες

Η Σάρα Ντεκ συστήνεται ως καλλιτέχνης που ειδικεύεται «στην pop κουλτούρα και την σουρεαλιστική τέχνη» και παρατηρώντας κάποιος το portfolio της είναι εύκολο να καταλάβει το γιατί. Εντονοι χρωματισμοί, απρόσμενες συνθέσεις και ευφάνταστα παιχνιδίσματα με μοτίβα, σκιές και εκφραστικά πρόσωπα δημιουργούν έναν κόσμο που εμπνέεται από την pop ιστορία και το cult σινεμά για να τα επαναπροσδιορίσει με πρωτοτυπία μέσα από ένα μελαγχολικό πρίσμα που κλείνει το μάτι στον γοτθικό κινηματογραφικό τρόμο.

Διαβάστε ακόμα: Απολαύστε φωτεινή, χρωματιστή, neon κινηματογραφική Τέχνη!

Η εμβληματική «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών» του Τζορτζ Ρομέρο, ο σκοτεινά ρομαντικός «Πορφυρός Λόφος» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ακόμα και η φεμινιστική ιστορία σκληρής εκδίκησης του «Revenge» της Κοραλί Φαρζά, αναδημιουργούνται μέσα από την δημιουργική ματιά της Ντεκ, η οποία μετατρέπει τις κύριες δυνάμεις κάθε ταινίας (την αγωνία, το αίμα, την pop αισθητική) σε εκρήξεις καλλιτεχνικής άποψης, αποδεικνύοντας εύκολα πως ένα κινηματογραφικό poster μπορεί να αποτελεί ταυτόχρονα και έργο τέχνης.

Crimson Peak 607

Για αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Mondo, η εταιρεία που ειδικεύεται στην δημιουργία αφισών που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους, ανέθεσε στην Ντεκ την δημιουργία ενός poster για την επερχόμενη κυκλοφορία της «Suspiria» του Λούκα Γκοαντανίνο, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σε ολιγάριθμα – αυτόματα συλλεκτικά – αντίτυπα μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το remake της «Suspiria», κατευθείαν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο συναρπαστικό από το να δημιουργείς κάτι για μια ταινία που ήδη ανυπομονείς να δεις» δηλώνει η ίδια σχετικά. «Παραδέχομαι ότι είχα υπερβολικό άγχος πριν καν κάτσω για να δουλέψω πάνω στις πρώτες ιδέες που είχα για το print. Στο τέλος όμως, η ταινία προσέφερε από μόνη της άφθονες όμορφες, ανατριχιαστικές εικόνες, οπότε δεν υπήρχε δυσκολία αλλά περισσότερο η χαρά της επανερμηνείας τους. Από όλα τα σχέδια που δημιουργήσαμε, χαίρομαι πολύ που καταλήξαμε σε αυτό. Η εικόνα αυτή για μένα αντικατοπτρίζει την υπόγεια ένταση γύρω από την Μαντάμ Μπλανκ και την επιθυμία της. Με τις παλάμες ανοιχτές σαν να ικετεύει τον θεατή και το πρόσωπο καλυμμένο, κρύβοντας τις πραγματικές της προθέσεις.»

Δείτε στη συνέχεια την στοιχειωτική αφίσα του «Suspiria», καθώς και το σύνολο του έργου της Σάρα Ντεκ, και ανακαλύψτε και εσείς τον ρομαντικό, απειλητικό, σκοτεινό αλλά και πολύχρωμο κόσμο της δημιουργίας της.

Suspiria 607

Atomic Blonde 607

Attack of the Giant Leeches 607

Dracula 607

Ed Wood 607

Halloween 607

Horror of Dracula 607

I walked with a zombie 607

Jack White 607

Jurassic World 607

Night Breed 607

Night of the Living Dead 607

Nosferatu 607

Plan 9 from Outer Space 607

Revenge 607

The Bride of Frankenstein 607

The Wasp Woman 607

Περισσότερη Poster Art

Vampyr 607