Πριν από λίγες εβδομάδες, η είδηση είχε γίνει viral: ο Κουέντιν Ταραντίνο έβγαζε σε δημοπρασία ως NFTs 7 ακυκλοφόρητες σκηνές του «Pulp Fiction».
Τα NFTs (non-fungible tokens) είναι κρυπτονομίσματα - με μοναδική ταυτότητα και μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα. Είναι αδιαίρετα, και δεν μπορούν να ανταλλαχθούν ισότιμα. Αυτό επιτρέπει στον πωλητή να επιλέξει τον αγοραστή τους, ο οποίος μετά δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για άλλες συναλλαγές (να τα ανταλλάξει με άλλα tokens).
Με άλλα λόγια, κι όσο αφορά στον καλλιτεχνικό χώρο: όταν ανεβάσεις κρυπτογραφημένα ως NFT την μουσική σου, την ταινία σου, ένα πίνακά σου - δημιουργείς ένα συλλεκτικό κομμάτι προς πώληση, το οποίο προστατεύεται από την αναπαραγωγή του, μέσω της τεχνολογίας blockchain.
Διαβάστε κι αυτό: Ο Κουέντιν Ταραντίνο αγοράζει ακόμα έναν ιστορικό κινηματογράφο στο Λος Αντζελες
Σήμερα όμως, μάς προλαβαίνουν οι εξελίξεις: η Miramax (που δεν ανήκει πλέον στον Χάρβεϊ Γουάινστιν) κάνει μήνυση στον Ταραντίνο για αυτή του την κίνηση, μπλοκάροντας τη δημοπρασία.
Η κίνηση του Κουέντιν Ταραντίνο μάς ανάγκασε στην Miramax να καταθέσουμε μήνυση εναντίον του πολύτιμου πρώην συνεργάτη μας, για να προστατέψουμε το συμβόλαιό μας και την πνευματική μας περιουσία - καθώς το «Pulp Fiction» είναι μία από τις πιο εμβληματικές και πολύτιμες ταινίες της ιδιοκτησίας μας. Αν αφήναμε τον Ταραντίνο ανεξέλεγκτο, πρώτον το κοινό θα πίστευε ότι είχαμε κι εμείς να επωφεληθούμε από αυτή την εμπορική συναλλαγή, αλλά, το κυριότερο, θα δίναμε το μήνυμα στον οποιονδήποτε να πιστέψει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι παρόμοιο και με άλλες ταινίες μας. Η πραγματικότητα είναι ότι η Miramax έχει τα δικαιώματα να διαθέσει, να πουλήσει, να εκμεταλλευθεί κάθε NFT που αφορά στην φιλμογραφία της...
Διαβάστε περισσότερα: