Φεστιβάλ / Βραβεία

Μέριλ, πήγαινε απόψε με τζιν! (αν κάποιος μπορεί να το κάνει είσαι εσύ)

στα 10

Το δράμα συνεχίζεται, το σκάνδαλο έχει πάρει διαστάσεις: η Μέριλ Στριπ απάντησε με επίσημη δήλωση στον Καρλ Λάγκερφελντ. Εκείνος ζήτησε συγγνώμη. Εκείνη δεν τη δέχθηκε!

Μέριλ, πήγαινε απόψε με τζιν! (αν κάποιος μπορεί να το κάνει είσαι εσύ)

Εξαλλη η Μέριλ Στριπ κατηγορεί τον Καρλ Λάγκερφελντ για δυσφήμιση και για το ότι της χάλασε ανεπίστρεπτα τη χαρά της για τη συμμετοχή της στην 89η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ και 20η της οσκαρική υποψηφιότητα.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα που θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ. To Flix θα ξενυχτήσει με επίσημο dress code για να σας μεταφέρει σε ζωντανή αναμετάδοση όλα όσα θα συμβούν από τον πρώτο σταρ που θα πατήσει το πόδι του στο κόκκινο χαλί μέχρι και το νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε: η ιστορία θέλει τον Λάγκερφεντ να κατηγορεί την Στριπ ότι υποχώρησε από τη συμφωνία της να φορέσει Chanel (και φόρεμα που της σχεδίασε ο ίδιος) γιατί βρήκε τελευταία στιγμή έναν άλλο οίκο ο οποίος προσφέρθηκε να την πληρώσει για να τον διαφημίσει. Μάλιστα το σχόλιο του Λάγκερφελντ ήταν «Καλή ηθοποιός αλλά φθηνιάρα, έτσι δεν είναι;».

Διαβάστε αναλυτικά: Για να τελειώνουμε, η Μέριλ Στριπ δεν πληρώνεται για να φορέσει σχεδιαστές στα Οσκαρ

meryl streep karl lagerfield 607

Στη συνέχεια, η στιλίστρια της Στριπ, Μικαέλα Ερλάνγκερ, έκανε δηλώσεις και ξεκαθάρισε το τοπίο («Η εταιρία μου δεν λειτουργεί έτσι και επίσης όλο αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προσωπική ηθική της κυρίας Στριπ»), κι ο Λάγκερφελντ έσπευσε να μαζέψει τα λόγια του:

«Εγώ παρεξήγησα την κατάσταση, εγώ κατάλαβα λάθος. Η Chanel είχε προβεί σε διαπραγματεύσεις με τη στυλίστρια της Κας Στριπ για να της σχεδιάσουμε ένα φόρεμα για την οσκαρική τελετή απονομής. Μετά από μία ανεπίσημη τέτοια συζήτηση εγώ ξεκίνησα να δουλεύω ενώ άκουσα ότι η Κα Στριπ επέλεξε τελικά το φόρεμα ενός άλλου σχεδιαστή. Στ' αυτιά μου οι φήμες την ήθελαν να το κάνει αυτό γιατί πληρώθηκε, κάτι που η ομάδα της το αρνείται κατηγορηματικά. Λυπάμαι για το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε και εύχομαι στην Κα Στριπ τα καλύτερα με την 20η της οσκαρική υποψηφιότητα».

Ομως η Στριπ δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένη «με την δήλωση του Λάγκερφελντ, η οποία δεν είναι στην ουσία απολογία» όπως είπε.

«Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ένας διάσημος σχεδιαστής, σε συνέντευξή του σε έγκριτο περιοδικό της βιομηχανίας με συκοφάντησε - κι εμένα και τη στιλίστριά μου και τον σχεδιαστή του οποίο το φόρεμα επέλεξα να φορέσω. Το περιοδικό κυκλοφόρησε αυτή τη δυσφήμιση στο πρόσωπό μου χωρίς να τσεκάρει την αλήθεια της δήλωσής του κύριου Λάγκερφελντ. Στη συνέχεια, αυτή η δήλωση έκανε το γύρο του κόσμου και συνεχίζει να κυκλοφορεί από site σε site και στα social media παγκοσμίως - κάτι που καπέλωσε την αποψινή μου γιορτή, την εμφάνισή μου στα Οσκαρ για να γιορτάσω έναν σταθμό για μένα: την 20η μου υποψηφιότητα. Η τιμή αυτή κουκουλώθηκε από την κίτρινη αυτή ιστορία, στα μάτια των media, των συναδέλφων μου και των θεατών...»

Μέριλ, είμαστε μαζί σου. Πήγαινε με τζιν. Θα σε χειροκροτήσουμε.

Διαβάστε ακόμα:

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.