Buzz

Το τρέιλερ του «King Arthur: Legend of the Sword» φέρνει αντιμέτωπους τον Τσάρλι Χάναμ και τον Τζουντ Λο

στα 10

Γιγαντιαίοι ελέφαντες. Επικές μάχες. Μαγεία. Σατανικός Τζουντ Λο. Το τελευταίο τρέιλερ για τη μεσαιωνική περιπέτεια του Γκάι Ρίτσι τα έχει όλα σε χορταστικές δόσεις.

Flix Team
Το τρέιλερ του «King Arthur: Legend of the Sword» φέρνει αντιμέτωπους τον Τσάρλι Χάναμ και τον Τζουντ Λο

Μετά το επιτυχημένο (τουλάχιστον εμπορικά – για τα υπόλοιπα οι γνώμες διίστανται) reboot του Σέρλοκ Χολμς ως ήρωα ταινιών δράσης, ο Γκάι Ρίτσι έχει βάλει στόχο να κάνει κάτι αντίστοιχο και για το μεσαιωνικό έπος του βασιλιά Αρθούρου στο «King Arthur: Legend of the Sword», με τη φιλοδοξία να το μετατρέψει σε ανάλογου βεληνεκούς χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ.

Με ημερομηνία κυκλοφορίας τις 11 Μαΐου 2017, η ταινία φέρνει αντιμέτωπους τον Τσάρλι Χάναμ ως βασιλιά Αρθούρο και τον Τζουντ Λο στο ρόλο της νέμεσής του και σφετεριστή του θρόνου, Βόρτιγκερν.

Κι όπως είχε κάνει και με τον Σέρλοκ Χολμς, ο Γκάι Ρίτσι σκοπεύει να δώσει μια άλλη, πιο «βρώμικη» διάσταση στην κινηματογραφική εκδοχή του για τον Αρθούρο, παρουσιάζοντάς τον ως κάτι διαφορετικό από το «καλό παιδί» που ξέραμε μέχρι τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Τζουντ Λο εναντίον Beyonce σημειώσατε... 1

King Arthur 607

«Νομίζω ότι το πρόβλημα με τις περισσότερες ταινίες για τον βασιλιά Αρθούρο είναι ότι προσπαθούσαν να τον δείξουν ως καλό και ανιαρό» δήλωνε ο πρωταγωνιστής Τσάρλι Χάναμ στο cover story του Entertainment Weekly, όταν η ταινία βρισκόταν ακόμα στο στάδιο των γυρισμάτων. «Δυστυχώς, τέτοιοι χαρακτήρες δεν είναι πολύ ενδιαφέροντες να τους παρακολουθείς. Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ ήταν ο λιγότερο ενδιαφέρων ήρωας στον “Πόλεμο των Αστρων”, γιατί ήταν ο καλός. Οι καλοί είναι βαρετοί».

Η αναφορά στον «Πόλεμο των Αστρων» φυσικά δεν ήταν τυχαία. Τόσο ο Γκάι Ρίτσι όσο και η Warner Bros βλέπουν την πρώτη ταινία σαν την αρχή μιας saga για τους Ιππότες της Στρογγυλής τραπέζης και το «King Arthur» σαν ένα origin story του κεντρικού του ήρωα.

King Arthur 607

Ο οποίος αποκτά μάλιστα μια ενδιαφέρουσα διαδρομή, αφού δεν ξεκινά ως ευγενής μα ως ορφανό που μεγάλωσε από πόρνες στο Λονδίνο του 5ου αιώνα για να φτάσει τελικά να γίνει Βασιλιάς. «Ο Βασιλιάς Αρθούρος που ξέρατε, ήταν καλός από την αρχή» λέει ο Ρίτσι, «ο δικός μας όχι».

Πόσο καλός ή πόσο κακός είναι και πόσο θα δικαιωθεί η επιλογή του Ρίτσι για τη νέα αυτή εκδοχή θα το μάθουμε σε έναν μήνα περίπου, όταν το φιλμ θα κάνει την έξοδό του στις αίθουσες. Μέχρι τότε δείτε παρακάτω το τελευταίο τρέιλερ της ταινίας που υπόσχεται ακόμα περισσότερη επική δράση.


Διαβάστε ακόμη