Buzz

Ναι, ο Χοακίν Φίνιξ μπορεί να είναι ο νέος Τζόκερ (με προϋποθέσεις)

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χοακίν Φίνιξ ήρθε, ξανά, αντιμέτωπος με το ερώτημα: θα είναι ο νέος Τζόκερ; Και, για πρώτη φορά, δεν το απέκλεισε.

Ναι, ο Χοακίν Φίνιξ μπορεί να είναι ο νέος Τζόκερ (με προϋποθέσεις)

Πριν από δύο μήνες περίπου, ο Χοακίν Φίνιξ (ένας ηθοποιός που συνεχώς προσπαθεί να προκαλεί τα όριά του με τις επιλογές του) δήλωνε άγνοια για το ότι ο Τοντ Φίλιπς, ο οποίος έχει αναλάβει τη νέα ταινία από το στούντιο της Warner Bros που θα φωτίσει τον πιο γοητευτικό κακό αντιήρωα του σύμπαντος του Μπάτμαν, τον θέλει για πρωταγωνιστή του. «Ποια νέα ταινία Τζόκερ, δεν έχω ιδέα τι εννοείτε;» ήταν η αντίδρασή του σε συνέντευξη στο γαλλικό allocine.

Θυμηθείτε τη συνέντευξη εδώ: Ο Χοακίν Φίνιξ... δεν έχει ιδέα αν θα είναι ο νέος Τζόκερ και γιατί τον ρωτούν σχετικά!

Joaquin Phoenix Joker 607

Κι ενώ είχαμε όλοι απογοητευθεί, μάλλον ο 40χρονος πρωταγωνιστής... ενημερώθηκε. Και, πλέον, δεν το αποκλείει.

Μιλώντας στο Fandango χθες, σε ερώτηση αν τον αποτρέπει ο κόσμος των κόμικς (καθώς ούτε στην πρόταση για να μεταμορφωθεί σε Doctor Strange είχε υποκύψει) ή θα σκεφτόταν σοβαρά μία ενδεχόμενη πρόταση του Φίλιπς, ο Φίνιξ ξεκαθάρισε τη θέση του: δεν τον αποτρέπει ο κόσμος των κόμικς, αρκεί οι προϋποθέσεις να είναι σωστές.

don't worry he won't go far on foot 607Ο Χοακίν Φίνιξ στο «Don't Worry, He Won't Get Far on Foot» του Γκας Βαν Σαντ - Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία

«Το εξετάζω όπως και κάθε άλλη ταινία» εξήγησε. «Οπως δε θα έλεγα ποτέ "δεν κάνω γουέστερν", δεν μπορώ να πω ποτέ "δεν κάνω κόμικς". Ολα εξαρτώνται από κάθε συγκεκριμένο πρότζεκτ. Δεν με ενδιαφέρει το είδος - με ενδιαφέρει ο χαρακτήρας, με ενδιαφέρει ο σκηνοθέτης. Με ενδιαφέρει να γυρίζω ταινίες που ξεπερνούν τα όρια του είδους τους. Αυτό θέλω να κάνω. Οπότε δεν λέω όχι. Εξαρτάται...»

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες για την ταινία πάντως θέλουν την μεταφορά της ιστορίας του «Τζόκερ» στα 80ς και τον ήρωα ως έναν αποτυχημένο κωμικό, ο οποίος κατέφυγε στα σκοτάδια της μικροψυχίας του κι έγινε εχθρός του Μπάτμαν μετά από τη συνεχή απόρριψή του από το κοινό.

Διαβάστε ακόμα: Το πρότζεκτ «Joker» θα έχει την υπογραφή του Μάρτιν Σκορσέζε!

joker 607 Αν κάποιος μπορεί να συνεχίσει το θρύλο του Joker μετά από αυτές τις δύο ερμηνείες, είναι ο Φίνιξ

Η ιστορία θα βασίζεται στο «The Killing Joke» (στη διάσημη ιστορία του Αλαν Μουρ που ήταν μία από τις πρώτες αυθεντικές ιστορίες του Τζόκερ στο σύμπαν του Μπάτμαν), αλλά και στο «King of Comedy» (1982) του Μάρτιν Σκορσέζε (η φήμη ότι κι ο ίδιος θα αναλάβει χρέη παραγωγού ακούγεται όλο και πιο ηχηρά).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Φίνιξ πρέπει να αποφασίσει γιατί τα γυρίσματα του «Joker» θα ξεκινήσουν καλοκαίρι, ή φθινόπωρο του του 2018.

Περιμένουμε εξελίξεις. Γιατί ένα είναι σίγουρο: ο Φίνιξ μπορεί να μας δώσει τον πιο βασανισμένο, πολυδιάστατο και τραγικό Τζόκερ που έχουμε ποτέ δει.

Διαβάστε ακόμη