Industry

Τζέιν Φόντα: ο ακτιβισμός της περνάει ακόμα

στα 10

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια απ’ όταν η Τζέιν Φόντα σήκωνε τη γροθιά της ενάντια στο αμερικανικό κατεστημένο, αλλά η πολιτική της δράση εξακολουθεί να ξυπνά εχθρούς!

Τζέιν Φόντα: ο ακτιβισμός της περνάει ακόμα

Το «Lee Daniels’ The Butler», η νέα ταινία του Λι Ντάνιελς, γνωρίζει εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία στην Αμερική: η ιστορία του μπάτλερ που έζησε και δούλεψε στον Λευκό Οίκο στη διάρκεια της θητείας οκτώ Προέδρων των Η.Π.Α. προβάλλεται αυτόν τον καιρό, προσελκύοντας πλήθος θεατών, σε πολλές αίθουσες της Αμερικής. Μία αρνείται σθεναρά!

Ο Αϊκ Μπάουτγουελ, ιδιοκτήτης των κινηματογράφων MoviePalace και Showtime στην Ελίζαμπεθταουν του Κεντάκι, ήταν εκπαιδευτής πιλότων στη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ, στον οποίο η Τζέιν Φόντα δήλωνε μεγαλόφωνα την αντίθεσή της. Σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα The News Enterprise, ο Μπάουτγουελ δηλώνει ότι η απαγόρευσή του δεν αφορά μόνο το «The Butler», αλλά και οποιαδήποτε ταινία όπου συμμετέχει η Τζέιν Φόντα, την οποία αποκαλεί προδότρια! «Εκπαίδευσα εκατοντάδες πιλότους,» λέει ο Μπάουτγουελ, «τους έμαθα να πετούν, όσο η κ. Φόντα χειροκροτούσε και ζητωκραύγαζε καθώς έπεφταν στο θάνατό τους από τα πυρά των εχθρών».

Αλλωστε, πριν λίγες μέρες, τέσσερις βετεράνοι του Βιετνάμ οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από αίθουσα που πρόβαλλε το «The Butler» στο Μπρέντγουντ της Καλιφόρνια, επειδή η «φιλοκομμουνίστρια ηθοποιός» ενσαρκώνει στην ταινία τη Νάνσι Ρέιγκαν, πρώτη κυρία των Ρεπουμπλικάνων, ενώ από τα πρώτα βήματα των γυρισμάτων της ταινίας, μια σελίδα στο Facebook, με το όνομα «Stop Hanoi Jane», κριτικάρει την επιλογή της Τζέιν Φόντα γι' αυτόν το ρόλο.

Κι ενώ ο καθένας δικαιούται να εκφράζει τη γνώμη του, ας εντοπίσουμε άλλη μια φορά, ότι όταν οι διάσημοι κι επιφανείς κάνουν την άποψή τους ν’ ακουστεί, αυτή μένει ζωντανή ακόμα και μετά από μισό αιώνα!

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Lee Daniels’ The Butler»:

«Lee Daniels' The Butler»: δείτε 4 σκηνέςΗ Τζέιν Φόντα διασκεδάζει στο ρόλο της Νάνσι Ρέιγκαν: δείτε την πρώτη σκηνή από το «The Butler» του Λι ΝτανιελςH Warner Bros μπλοκάρει την έξοδο του «The Butler» - τουλάχιστον με αυτό τον τίτλο!Πόσα Οσκαρ θα συγκεντρώσει; Πρώτο trailer για το «The Butler»