Buzz

Οι Τζέικ Τζίλενχαλ και Κάρεϊ Μάλιγκαν πρωταγωνιστούν στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Πολ Ντέινο

στα 10

Ο ταλαντούχος πρωταγωνιστής του «Θα Χυθεί Αίμα» αναλαμβάνει να ανασυνθέσει το χρονικό ενός διαλυμένου γάμου μέσα από τα μάτια ενός εφήβου, στην πρώτη του σκηνοθετική προσπάθεια με τίτλο «Wildlife».

Οι Τζέικ Τζίλενχαλ και Κάρεϊ Μάλιγκαν πρωταγωνιστούν στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Πολ Ντέινο

Ενας από τους πιο ταλαντούχους και αθόρυβους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Πολ Ντέινο μας συστήθηκε ουσιαστικά με την –κυριολεκτικά– σιωπηλή ερμηνεία του στο «Little Miss Sunshine», για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια προσεκτική και αξιοπρόσεκτη διαδρομή που περιλάμβανε συνεργασίες με μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της εποχής μας και εξαιρετικές εμφανίσεις σε ταινίες όπως τα «Prisoners», «Love & Mercy» και «Νιότη», το πρόσφατο, ακραίο «Swiss Army Man», και, κυρίως, το «Θα Χυθεί Αίμα» του Πολ Τόμας Αντερσον (όπου σχεδόν έκλεψε την παράσταση από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις).

Ο Ντέινο ετοιμάζεται τώρα για το επόμενο μεγάλο του βήμα, πραγματοποιώντας, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του, το ντεμπούτο του πίσω από την κάμερα, με τη σκηνοθεσία μιας μεγάλου μήκους ταινίας. Για το σκοπό αυτό, επέλεξε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Φορντ, «Wildlife», το οποίο ξετυλίγει την ιστορία ενηλικίωσης ενός έφηβου αγοριού που βλέπει τον γάμο των γονιών του να διαλύεται όταν η μητέρα του ερωτεύεται έναν άλλο άνδρα.

Διαβάστε ακόμη: Η Κίρστεν Ντανστ διασκευάζει Σίλβια Πλαθ

Jake Gyllenhaal Paul Dano 607 Ο Πολ Ντέινο και ο Τζέικ Τζίλενχαλ στα γυρίσματα του «Prisoners»

Φυσικά, η ιδιότητα και η μέχρι τώρα αξιοσημείωτη καριέρα του Ντέινο ως ηθοποιού συνέβαλε προφανώς καθοριστικά στο να καταφέρει να εξασφαλίσει δύο πρωτοκλασάτους ηθοποιούς για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους (κάτι συνήθως εξαιρετικά δύσκολο για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη) στα πρόσωπα του Τζέικ Τζίλενχαλ (με τον οποίο ο Ντέινο συναντήθηκε ερμηνευτικά τόσο στο «Prisoners» του Ντενί Βιλνέβ όσο και στο επερχόμενο «Okja» του Μπονγκ Τζουν-χο) και της Κάρεϊ Μάλιγκαν, οι οποίοι θα υποδυθούν λογικά το ζευγάρι των γονιών.

Πέρα από τη σκηνοθεσία, ο Ντέινο συν-υπογράφει και το σενάριο μαζί με την επίσης ηθοποιό σύντροφό του (και εγγονή του Ελία Καζάν) Ζόι Καζάν, η οποία έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά της ως σεναριογράφος με το αξιολάτρευτο «Ruby Sparks» του 2012. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμη