Buzz

To «Αμερικανικό Ειδύλλιο» του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ έχει τρέιλερ και είναι υπέροχο

στα 10

Ο αγαπημένος μας Σκωτσέζος ηθοποιός πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ μυθιστορήματος του Φίλιπ Ροθ.

To «Αμερικανικό Ειδύλλιο» του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ έχει τρέιλερ και είναι υπέροχο

Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος από μια μακρά σειρά ηθοποιών που αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και πίσω από την κάμερα, με την ιδιότητα του σκηνοθέτη. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο πάντα συμπαθής και αξιόπιστος (τουλάχιστον όσον αφορά τις ήδη αποδεδειγμένες υποκριτικές του ικανότητες) Γιούαν ΜακΓκρέγκορ έχει διαλέξει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο –και γι’ αυτό μάλλον ριψοκίνδυνο– σχέδιο για να πραγματοποιήσει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Πρόκειται για μια κινηματογραφική διασκευή στο «Αμερικανικό Ειδύλλιο» («American Pastoral»), ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του διάσημου συγγραφέα Φίλιπ Ροθ (ίσως και το αριστούργημά του), το οποίο βραβεύθηκε με Πούλιτζερ το 1998.

Και μπορεί να βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, καθώς ο ΜακΓκρέγκορ ανέλαβε καθήκοντα σκηνοθέτη έπειτα από την αποχώρηση του Αυστραλού Φίλιπ Νόις, ωστόσο ο ηθοποιός είχε ομολογήσει ότι η επιθυμία του να σκηνοθετήσει δεν ήταν καινούργια: «Ηθελα να σκηνοθετήσω για χρόνια αλλά ήθελα να περιμένω μέχρι να βρω μια ιστορία που “έπρεπε” να πω, και σε αυτό το σενάριο ήξερα ότι είχα βρει μια τέτοια ιστορία. Ανυπομονώ να ανταποκριθώ στην πρόκληση τού να βρίσκεσαι και στις δύο πλευρές τις κάμερας».

Διαβάστε ακόμη: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ επί δύο στον τρίτο κύκλο του «Fargo»!

Ewan McGregor 607

Ομολογουμένως, τα έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα δεν έχουν ευτυχήσει ιδιαίτερα στις μέχρι τώρα μεταφορές τους στη μεγάλη οθόνη, είτε πρόκειται για το «Ανθρώπινο Στίγμα» (2003) που σκηνοθέτησε ο Ρόμπερτ Μπέντον, με τους Αντονι Χόπκινς και Νικόλ Κίντμαν, είτε για την «Ελεγεία Ενός Ερωτα» της Ιζαμπέλ Κοϊξέ, με τους Μπεν Κίνγκσλεϊ και Πενέλοπε Κρουζ, είτε για την πιο πρόσφατη «Ταπείνωση» (2014) του Μπάρι Λέβινσον, με τους Αλ Πατσίνο και Γκρέτα Γκέργουιγκ.

Το ατμοσφαιρικό, σκοτεινό και σχεδόν χωρίς διαλόγους τρέιλερ της ταινίας του ΜακΓκρέγκορ, ωστόσο, με μουσική υπόκρουση το «Mad World», δείχνει ότι αυτό μπορεί ίσως να αλλάξει, αποδίδοντας με επιτυχία τη σπαρακτική σπουδή πάνω στον θάνατο του Αμερικανικού Ονείρου που στοιχειώνει την καρδιά του βιβλίου.

Ο ΜακΓκρέγκορ ερμηνεύει ο ίδιος και τον βασικό ήρωα της ταινίας, έναν Αμερικανο-εβραίο επιχειρηματία και οικογενειάρχη του οποίου η συμβατική μεγαλοαστική ζωή ανατρέπεται κατά τη διάρκεια των κοινωνικών και πολιτικών αναταραχών της δεκαετίας του ’60. Δίπλα του πρωταγωνιστούν επίσης οι Τζένιφερ Κόνελι (σε έναν ρόλο που ίσως σηματοδοτήσει το comeback που της αξίζει) και Ντακότα Φάνινγκ, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Τζον Ρομάνο.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:


Διαβάστε ακόμη

American Pastoral poster 607