Buzz

Ντελίριο: Η Τζένιφερ Λόρενς ετοιμάζεται για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο

στα 10

Yπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει αυτό το κορίτσι; Η Τζένιφερ Λόρενς ετοιμάζεται να κάτσει στην σκηνοθετική καρέκλα. Με κωμωδία. Διαβάστε αναλυτικά...

Ντελίριο: Η Τζένιφερ Λόρενς ετοιμάζεται για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο

Είναι 25 χρονών, κάτοχος Οσκαρ αλλά και ρεκόρ εισπράξεων στο box office με το «Hunger Games» franchise που υπέγραψε ως Κάτνις, ταράζοντας τα νερά μίας βιομηχανίας που πιστεύει ότι μόνο άντρες μπορούν να ηγηθούν μεγάλων blockbusters με εμπορική επιτυχία. Είναι χαριτωμένη, ειλικρινής, βρωμόστομη, ατίθαση - φρέσκια αιρετική πνοή στα κόκκινα χαλιά και στις τηλεοπτικές βαρετές συνεντεύξεις. Μούσα του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ (περιμένουμε ανυπόμονα να τη δούμε και στο «Joy», την τρίτη τους συνεργασία), έχει κλείσει συμφωνίες με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες - από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ως τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει η Τζένιφερ Λόρενς;

Διαβάστε κι αυτό: «Θέλω να εξακολουθώ να δουλεύω με τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ μέχρι τα βαθιά μας γηρατειά, μέχρι κάποιος από τους δυο μας να πεθάνει...»

Μάλλον όχι, καθώς μόλις ανακοίνωσε ότι το επόμενο πρότζεκτ της θα τη βρει πίσω από τις κάμερες. Θα σκηνοθετήσει την κωμωδία «Project Delirium». «Ονειρευόμουν να σκηνοθετήσω, όσα χρόνια ονειρευόμουν και να γίνω ηθοποιός» δήλωσε η Λόρενς στο Entertainment Weekly (το οποίο της χάρισε το εξώφυλλο και τον τίτλο της «Entertainer της Χρονιάς»).

jennifer lawrence EW 607

Το «Project Delirium» βασίζεται σε μία ιστορία του Ράφι Κατσαντόριαν που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Yorker το 2012 και είναι, κατά τη Λόρενς, μία κωμωδία αλά «Dr. Strangelove»: «Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου των 60ς, ένα πείραμα στρατιωτικών γιατρών πηγαίνει εντελώς στραβά προκαλώντας ντελίριο στους φαντάρους...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ ετοιμάζει ταινία με την Τζένιφερ Λόρενς

Η Λόρενς είναι μία από τις ηχηρές φωνές των γυναικών της χολιγουντιανής βιομηχανίας που επικαλούνται ότι υπάρχει ακόμα ανισότητα στην αντιμετώπιση ανδρών και γυναικών. Η κίνησή της να σκηνοθετήσει αποδεικνύει ότι εκμεταλλεύεται την μεγάλη της δύναμη αυτή τη στιγμή στα στούντιο για να επιβάλλει τον εαυτό της σε μία θέση που ελάχιστες γυναίκες έχουν πρόσβαση.

Να θυμίσουμε ότι η Λόρενς ετοιμάζει επίσης και το πρώτο της σενάριο, το οποίο γράφει μαζί με την Εϊμι Σούμερ.

Διαβάστε περισσότερα: