Buzz

Η Κίρστεν Ντανστ διασκευάζει Σίλβια Πλαθ

στα 10

Η ηθοποιός θα πραγματοποιήσει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη τον «Γυάλινο Κώδωνα», το μοναδικό μυθιστόρημα της Αμερικανίδας ποιήτριας.

Η Κίρστεν Ντανστ διασκευάζει Σίλβια Πλαθ

Η μακρά σειρά των ανήσυχων ηθοποιών που αποφασίζουν να περάσουν πίσω από τις κάμερες και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στη σκηνοθεσία φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Μετά τα πιο πρόσφατα παραδείγματα του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, της Κρίστεν Στιούαρτ και της Τζένιφερ Λόρενς, μεταξύ άλλων, η Κίρστεν Ντανστ ετοιμάζεται κι αυτή να ακολουθήσει τα βήματά τους, και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο και απαιτητικό σχέδιο.

Η ηθοποιός θα αναλάβει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τον «Γυάλινο Κώδωνα», το μοναδικό –και σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό– μυθιστόρημα της Σύλβια Πλαθ, το οποίο η συγγραφέας εξέδωσε με το ψευδώνυμο Βικτόρια Λούκας μερικές εβδομάδες πριν από την αυτοκτονία της, το 1963, σε ηλικία 30 ετών.

Το βιβλίο έχει ως ηρωίδα την Εσθερ Γκρίνγουντ, μια νεαρή γυναίκα από τα προάστια της Βοστόνης που ξεκινά πρακτική σε ένα φημισμένο νεοϋορκέζικο περιοδικό και της οποίας η σταδιακή ψυχολογική κατάπτωση αντικατοπτρίζει την πραγματική αγωνιώδη πάλη της Πλαθ με την κατάθλιψη.

Διαβάστε ακόμη: Η κινηματογραφική «Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ βρήκε τον σκηνοθέτη της

The Virgin Suicides 607 Η Κίρστεν Ντανστ στις «Αυτόχειρες Παρθένους»

Αν και έχει ήδη σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους φιλμάκια, αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθετική απόπειρα της Ντανστ, η οποία συνυπογράφει και τη σεναριακή διασκευή με τη Νέλι Κιμ, αλλά –μάλλον σοφά– επιλέγει να μην πρωταγωνιστήσει κιόλας. Αντίθετα, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωταγωνίστριά της στο πρόσωπο της Ντακότα Φάνινγκ, η οποία θα αναλάβει και χρέη συμπαραγωγού στην ταινία, που αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα στις αρχές του 2017.

Πρόκειται σίγουρα για ένα μεγάλο βήμα, και με ένα μάλλον ριψοκίνδυνο εγχείρημα γύρω από το αβάσταχτο βάρος της ψυχικής ασθένειας, ωστόσο η Ντανστ έχει ίσως πάρει ένα δύο μαθήματα από τη μαθητεία της ως ηθοποιός υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφία Κόπολα στις ανάλογης ευαισθησίας «Αυτόχειρες Παρθένους».

Να θυμίσουμε, μάλιστα, ότι η Ντανστ ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει και στο επόμενο φιλμ της Κόπολα, «The Beguiled», δίπλα στην έτερη αδελφή Φάνινγκ, Ελ.

Διαβάστε ακόμη