Buzz

Η Pixar έκοψε κάθε γκέι αναφορά στην ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2»

στα 10

Ενα άρθρο του IGN αναφέρεται στις απαράδεκτα κακές συνθήκες εργασίας πίσω από την τεράστια επιτυχία της Pixar, αλλά και το ότι τα μεγάλα κεφάλια του στούντιο αποφάισαν να κόψουν κάθε γκέι στοιχείο από την ταινία.

Η Pixar έκοψε κάθε γκέι αναφορά στην ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2»

Ολοι μας έχουμε ακούσει για τις αρκετά κακές συνθήκες εργασίας στην βιομηχανία του σινεμά που ακούγονται κατά καιρούς, κυρίως από εκείνους που εργάζονται στα μεγάλα στούντιο του animation. Οπως πέρσι που όταν κυκλοφόρησε η ταινία «Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν» που πολλοί από εκείνους που δούλεψαν σε αυτή βγήκαν και ανέφεραν καθημέρινες και πολύωρες υπερωρίες κατά την διάρκεια της παραγωγής. Και φαίνεται πως μια ακόμα αγαπημένη ταινία κινούμενων σχεδίων, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2», κρύβει από πίσω της ένα παρόμοιο δράμα.

Σύμφωνα με αρκετές πηγές σε ένα άρθρο από το IGN, υπήρξε πολύ δράμα στην Pixar κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την κυκλοφορία της ταινίας. Υπήρχαν ήδη αναφορές για τις δεκάδες απολύσεις που έγιναν πριν από την κυκλοφορία της ταινίας, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ασκήθηκε τόση πίεση στην ομάδα της Pixar που έσπευσαν να ολοκληρώσουν την ταινία πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας της. Αυτό δημιούργησε μια κατάσταση όπου αρκετοί εργάζονταν επτά ημέρες την εβδομάδα. Και επειδή κάποιοι από αυτούς απολύθηκαν, δεν έλαβαν τα μπόνους που έλαβαν άλλοι μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κρις Εβανς δεν μασάει τα λόγια του σε όσους κατηγορούν το «Lightyear» για το γκέι φιλί

inside out 2

Το IGN αναφέρει επίσης ότι η Pixar πίστευε πραγματικά ότι αυτό που εκτροχιάστηκε την κυκλοφορία της προηγούμενης ταινίας, «Lightyear», ήταν ένα φιλί μεταξύ δύο γυναικών. Το φιλί του ίδιου φύλου προκάλεσε κάποια διαμάχη κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας της ταινίας, αλλά το να κατηγορείς την αποτυχία της ταινίας σε μια μικρή σκηνή είναι αρκετά άδικο. Κι όμως αυτό το θέμα δημιούργησε στην Pixar ένα περιβάλλον όπου οτιδήποτε γκέι σε μια ταινία θα έπρεπε να κοπεί.

Το άρθρο ανέφερε ότι τα στελέχη της Pixar ανησυχούσαν πραγματικά για το γεγονός ότι ο κύριος χαρακτήρας του «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2», η Ράιλι, θεωρούνταν ομοφυλόφιλη. Αυτό οδήγησε σε οδηγίες για οτιδήποτε θα μπορούσε να παρερμηνευθεί ως γκέι να κοπεί από την ταινία. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον σε αυτό είναι το γεγονός ότι υπάρχει ήδη μια ταινία μικρού μήκους που έδειχνε το πρώτο ραντεβού της Ράιλι με ένα αγόρι. Ετσι, η ιδέα ότι η Ράιλι είναι γκέι στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Παρόλα αυτά όμως στην Pixar ανησυχούσαν ότι η σχέση μεταξύ της Ράιλι και της καλύτερής της φίλης θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι θα μπορούσε να έχει κάποιους queer τόνους.

Να θυμίσουμε παλιότερα πως διάφοροι υπαλλήλοι της Disney και της Pixar ξεμπρόστιασαν το στούντιο για υποκρισία απέναντι στην «υποστήριξή» του στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με μια επιστολή όταν πέρασε ένα νομοσχέιο στην πολιτεία της Φλόριντα (στην ίδια πολιτεία στην οποία εδρεύει και η Disney World) το οποίο απαγορεύει ρητά τις συζητήσεις περί σεξουαλικής ταυτότητας και προσανατολισμού στα σχολεία σε παιδιά κάτω των 10 ετών, με την Disney να δωρίζει πάνω από 250 χιλιάδες δολάρια στους Γερουσιαστές στους οποίους ψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του IGN για το θέμα εδώ.