Industry

Στις «Οικογενειακές Ανισορροπίες», η αγάπη είναι η απάντηση

στα 10

Ενας μπαμπάς γεμάτος αγωνίες, μια μαμά με τις καλύτερες προθέσεις, δυο κορίτσια αποφασισμένα να βοηθήσουν τους γονείς τους να ενηλικιωθούν. Δείτε πρώτοι τις «Οικογενειακές Ανισορροπίες» και χαμογελάστε με τις δυσκολίες της ζωής.

Flix Team
Στις «Οικογενειακές Ανισορροπίες», η αγάπη είναι η απάντηση

«Μου αρέσουν οι προσωπικές, ιδιοσυγκρασιακές ταινίες σχετικά με τις οικογένειες: ταινίες που μας συνδέουν και μας φέρνουν σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά μας. Το 2007 τελείωσα τη συγγραφή ενός σεναρίου που είχε θέμα την παιδική μου ηλικία. Οταν ήμουν έξι, ο κόσμος μου κατέρρευσε. Ο πατέρας μου υπέστη μία σειρά από μανιοκαταθλιπτικά επεισόδια και ως αποτέλεσμα αυτών, οι γονείς μου χώρισαν. Μετακομίσαμε από ένα σπίτι στην εξοχή σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στο Κέιμπριτζ. Για τη μητέρα μου ήταν αδύνατο να βρει μία αξιοπρεπή δουλειά. Η αδερφή μου και εγώ πήγαμε στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς, το οποίο δεν είχε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να λειτουργεί σωστά. Η οικογένεια του πατέρα μου, μία από τις πιο ευκατάστατες στη Νέα Αγγλία, δεν ήταν διατεθειμένη να μας βοηθήσει οικονομικά. Η μητέρα μου ήταν απελπισμένη. Ηθελε οι κόρες της να λάβουν μία καλή μόρφωση. Ετσι το 1978, όταν εγώ ήμουν 10 χρονών, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Columbia, πιστεύοντας ότι ένα πτυχίο θα τη βοηθούσε να σώσει το μέλλον μας. Μας άφησε στην ευθύνη του μανιοκαταθλιπτικού πατέρα μας κι ερχόταν να μας βλέπει κάθε Σαββατοκύριακο. Εγραψα τις "Οικογενειακές Ανισορροπίες" γιατί θέλησα να περιγράψω τη δύσκολη εκείνη εποχή. Το σχέδιο της μητέρας μου τότε φάνταζε τρελό. Η αδερφή μου και εγώ ήμασταν λυπημένες, αγχωμένες και ντροπιασμένες. Oμως στο τέλος το εγχείρημα λειτούργησε. Δημιουργήσαμε τη δική μας εκδοχή της οικογένειας. Οπως και τόσες άλλες οικογένειες εκεί έξω που επιβιώνουν και τα καταφέρνουν ακόμα και με αντισυμβατικούς τρόπους.»

polar bear 607

Ετσι εξηγεί η Μάγια Φορμπς τις προθέσεις της για την πρώτη σκηνοθετική δουλειά της, την οποία είχε την τύχη να στελεχώσουν υπέροχοι ηθοποιοί, ο Μαρκ Ράφαλο κι η Ζόι Σαλντάνα ως οι «ενήλικες» της οικογένειας και οι Ιμοτζεν Γουολοντάρσκι και Ασλεϊ Οφντερχαϊντ στο ρόλο των τόσο πιο σοφών κοριτσιών τους. Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία γλυκόπικρη, ρομαντική, βίαιη και τρυφερή, μελαγχολική και διασκεδαστική, γεμάτη με τις αντιθέσεις που ορίζουν την οικογενειακή ζωή του καθενός.

polar bear 607

Η ταινία «Οικογενειακές Ανισορροπίες» («Infinitely Polar Bear»), εκτυλίσσεται στη δεκαετία του '70. Την ώρα που οι περισσότεροι μπαμπάδες βρίσκονται στη δουλειά, ο Καμ Στιούαρτ μαζεύει μανιτάρια, ετοιμάζει περίτεχνα γεύματα ή δουλεύει κάποιο από τα πολλά ημιτελή πρότζεκτ του. Η οικογενειακή περιουσία του ίσα που επαρκεί για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη στιγμή που ο ίδιος παλεύει με την μανιοκατάθλιψη. Οταν ο Καμ αναγκάζεται να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, μετά από έναν νευρικό κλονισμό, η σύζυγός του, Μάγκι και οι δύο κόρες τους, Αμίλια και Φέιθ, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Χωρίς χρήματα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η Μάγκι ξεκινά πανεπιστημιακές σπουδές, θεωρώντας ότι αυτή είναι η ευκαιρία που αναζητούσε για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στις κόρες της. Αποτέλεσμα, ο Καμ ν' αναγκαστεί ν' αναλάβει τη φροντίδα των κοριτσιών, μέχρι εκείνη να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Αλλωστε, ο γιατρός συνέστησε μια καθημερινότητα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στα κορίτσια έχει λείψει πολύ ο μπαμπάς τους. Ο Καμ συμφωνεί, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθούν οι οικογενειακές ισορροπίες. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ο Καμ θα μάθει - αφού πρώτα πάθει - πώς να φροντίζει όχι μόνο τις ατίθασες κόρες του, αλλά και τον εαυτό του. Μετά από χρόνια αγώνων για να βρει τη θέση του σε αυτό τον κόσμο, ίσως τελικά να τα έχει καταφέρει.

polar bear 607

Το Flix και η Tanweer σάς προσκαλούν να δείτε πρώτοι την ταινία «Οικογενειακές Ανισορροπίες», στην avant premiere που θα γίνει την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, στον κινηματογράφο Εκράν, στις 21.00. Για να διεκδικήσετε μια διπλή πρόσκληση για την προβολή, στείλτε μας email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Οικογενειακές Ανισορροπίες». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ειδοποιηθούν με email.

Η ταινία «Οικογενειακές Ανισορροπίες» βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, από την Tanweer. Δείτε και διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

polar bear poster gr 607