Φεστιβάλ / Βραβεία

Independent Spirit Awards 2023: Τα πάντα όλα στο «Τα Πάντα Ολα»

στα 10

Τίποτα δεν σταματά το γύρο του θριάμβου της εξωφρενικής sci-fi dramedy των Ντάνιελς. Εσκισαν και στα Independant Spiriti Awards. Διαβάστε όλα τα βραβεία...

Flix Team
Independent Spirit Awards 2023: Τα πάντα όλα στο «Τα Πάντα Ολα»

Είναι πια αδιαμφισβήτητο: το «Τα Πάντα Ολα» των Κουάν και Σάινερτ Ντάνιελ βαδίζει με σταθρά και θριαμβευτικά βήματα για την τελική πράξη της οσκαρικής κούρσας.

The Road to Oscars 2023: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή κούρσα των Οσκαρ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Χθες το βράδυ, στα Indie Spirit Awards (που συνήθως κάνουν τη διαφορά με το Οσκαρ, βραβεύοντας πολύ πιο ανεξάρτητα, μη συστημικά πρότζεκτς) οι Ντάνιελ συγκέντρωσαν 8 βραβεία (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Μοντάζ, Α' Γυναικείου, Α' Ανδρικού, Β' Γυναικείου, Πρωτοεμφανιζόμανου) αποδεικνύοντας ότι έχουν καταθέσει φέτος μία ταινία που παίζει και με τα χολιγουντιανά και τα περιθωριακά παιδιά.

Ντάνιελς, αγόρια μου. Σας ευχαριστώ που γράψατε ένα τόσο καταπληκτικό σενάριο που μάς έδωσε την ευκαιρία να είμαστε εδώ απόψε, να γίνουμε ορατοί, να ακουστούν οι φωνές μας.» | Μισέλ Γέο

indie awards 2023

Η Μισέλ Γεό, που πρόσθεσε ακόμα ένα αγαλματάκι στη συλλογή της φέτος είπε: «Ντάνιελς, αγόρια μου. Σας ευχαριστώ που γράψατε ένα τόσο καταπληκτικό σενάριο που μάς έδωσε την ευκαιρία να είμαστε εδώ απόψε, να γίνουμε ορατοί, να ακουστούν οι φωνές μας. Σας ευχαριστούμε που μάς πιστέψατε και μάς κρατήσατε μία θέση στο τραπέζι. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στις μητέρες μας. Χωρίς τις μάνες μας, κανείς δε θα ήταν απόψε εδώ. Και σε όλα τα αγοράκια και κοριτσάκια που μάς μοιάζουν και πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο πλέον είναι πιθανό...»

Ο Κι Χουί Κουάν έβγαλε ένα χαρτί με τα ονόματα του συνεργείου, των βοηθών, των μεταφραστών του πλατώ και τα διάβασε όλα, δίνοντάς τους τα ευχαριστώ του!

indie awards 2023

Ο υπέροχος Κι Χουί Κουάν, που κέρδισε ακόμα ένα βραβείο Β' Ανδρικού και πάει καρφωτός για το Οσκαρ του, συγκίνησε τους πάντες όταν αποφάσισε, αντί άλλου ευχαριστήριου λόγου, να τιμήσει όλους τους αφανείς ήρωες ενός πλατό. Εβγαλε ένα χαρτί και διάβασε τα περισσότερα («δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο για όλα») ονόματα του συνεργείου - των βοηθών, μεταφραστών, όσων κουβαλούσαν, όσων έτρεχαν «να σβήσουν φωτιές» όταν κάτι πήγαινε στραβά.

Βρείτε τους ανθρώπους σας! Σοβαρολογούμε! Μη φύγετε απόψε αν δεν γνωριστείτε μεταξύ σας. Η επόμενη ταινία σας θα ξεκινήσει κάπου εδώ!» | Κουάν και Σάινερτ Ντάνιελ

indie spirit awards

Οι αδελφοί Ντάνιελς, που βλέπουν την ταινία τους να κάνει τον οσκαρικό θρίαμβο φέρος, απευθύνθηκαν σε όλη την αίθουσα, όλους τους συναδέλφους τους και τον καλλιτεχνικό κόσμο: «Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους μας εδώ. Σκεφτέιτε το. Μέσα στην πανδημία, όλοι μας κάτσαμε και κάναμε κάτι. Μπράβο μας!»

Προέρχομαι από το πειραματικό θέατρο, αυτό είναι το πρώτο μου βραβείο και μοιάζει τόσο ταιριαστό να προέρχεται από εσάς!» | Στέφανι Χσου

indie spiri awards

H Στέφανι Χσου που κέρδισε το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης, ανέβηκε ξυπόλητη στη σκηνή, κρατώντας τις γόβες της στο χέρι. Ομως γρήγορα, η εύθυμη νότα έγινε βαθιά συγκίνηση καθώς το κορίτσι έβαλε τα κλάματα, μιλώντας για τη δουλειά της καλλιτεχνικής κοινότητας που παραμένει να παλεύει από το περιθώριο. «Προέρχομαι από το πειραματικό θέατρο και αυτό με γεμίζει μεγάλη περηφάνια - να είμαι μέλος μίας κοινότητας που δημιουργεί από το τίποτα. Που στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, επειδή αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι το πρώτο μου ατομικό βραβείο. Και μοιάζει τόσο ταιριαστό να προέρχεται από εσάς, λοιπόν. Είναι τόσο μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας...»

Indie Spirit 2023

Indie Spirit 2023

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το βραβείο φωτογραφίας πήγε στον Φλόριαν Χόφμαστερ για το «Tár» (εκ μέρους του αποδέχθηκε το βραβείο ο σκηνοθέτης Τόντ Φιλντς), το βραβείο πρώτης ταινίας κέρδισε η Σάρλοτ Γουέλς για το «Aftersun», το τιμητικό Robert Altman Award (που απονέμεται συνολικά στον σκηνοθέτη, τον casting director και το ensemble cast) κέρδισε το «Women Talking» της Σάρα Πόλεϊ, ενώ η δική μας Αρασέλη Λαιμού μπορεί να μην κέρδισε το «someone to watch» βραβείο για την «Αγία Εμυ», αλλά εμείς συνεχίζουμε να την χειροκροτούμε που βρέθηκε εκεί!

Διαβάστε αναλυτικά που δόθηκαν τα Independent Spirit Awards 2023.

Indie Spirit 2023

Καλύτερης ταινίας:. «Τα Πάντα Ολα» των Κουάν και Σάινερτ Ντάνιελ
Σκηνοθεσίας: Κουάν και Σάινερτ Ντάνιελ («Τα Πάντα Ολα»)
Σεναρίου: Κουάν και Σάινερτ Ντάνιελ («Τα Πάντα Ολα»)
Μοντάζ: Πίτερ Ρότζερς («Τα Πάντα Ολα»)
Φωτογραφίας: Φλόριαν Χόφμαστερ («Tár»)
Α Ρόλου: Μισέλ Γέο («Τα Πάντα Ολα»)
Β' Ρόλου: Κι Χουί Κουάν («Τα Πάντα Ολα»)
Πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού: Στέφανι Χσου («Τα Πάντα Ολα»)
Πρώτης Ταινίας: Σάρλοτ Γουέλς («Aftersun»)
Πρώτου Σεναρίου: Τζον Πάτον Φορντο («Emily the Criminal»)
Βραβείο «Τζον Κασαβέτης»: «The Cathedral»
Βραβείο «Ρόμπερτ Αλτμαν»: «Women Talking»
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: «All the Beauty and the Bloodshed»
Διεθνούς Ταινίας: «Joyland» (Πακιστάν)
Παραγωγού: Τόνι Λενόσκι
Βραβείο «Someone to Watch»: Νικιάτου Γιούσου («Nanny»)

The Road to Oscars 2023: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή κούρσα των Οσκαρ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.