Εχοντας εγκαταλείψει το σινεμά, αλλά παραμένοντας στις επάλξεις όσον αφορά την παρουσία του σε τηλεόραση, εικαστικά και... παρεμβάσεις για όλα όσα συμβαίνουν στη βιομηχανία, ο Ντέιβιντ Λιντς θα είναι ο μεγάλος τιμώμενος των Οσκαρ, χωρίς περισσότερες εξηγήσεις για το πώς και το γιατί μιας απόφασης που άργησε ήδη πολύ.
Για την ιστορία, ο Ντέιβιντ Λιντς υπήρξε μέχρι σήμερα 4 φορές υποψήφιος για Οσκαρ. Για σενάριο και σκηνοθεσία στον «Ανθρωπο Ελέφαντα» το 1981, για Σκηνοθεσία για το «Μπλε Βελούδο» το 1987 και για Σκηνοθεσία το 2002 για το «Mullholand Dr.».
Δείτε ακόμη: Κάποιος είναι μέσα στο σπίτι του Ντέιβιντ Λιντς
Οι φετινοί τιμώμενοι των Οσκαρ θα είναι, εκτός από τον Ντέιβιντ Λιντς, ο ηθοποιός Γουές Στάντι και η Λίνα Βερτμίλερ, η πρώτη γυναίκα που ήταν υποψήφια για Οσκαρ Σκηνοθεσίας το 1977. Η Τζίνα Ντέιβις θα τιμηθεί για την ανθρωπιστική της προσφορά.
Η θρυλική Λίνα Βερτμίλερ ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που προτάθηκε ποτέ για Οσκαρ Σκηνοθεσίας - το 1976 με το «Seven Beauties».
Ο Γουες Στάντι έγινε διάσημος για την απεικόνιση ηρώων με ινδιάνικη καταγωγή, όπως και η δική του, βοηθώντας καθοριστικά στην ορατότητα μιας τεράστιας κληρονομιάς στο μεγάλο βιβλίο της αμερικανικής ιστορίας. Πιο διάσημος για τους ρόλους του στον «Τελευταίο των Μοϊκανών» και το «Heat».
Η Τζίνα Ντέιβις μπορεί να απέχει από το σινεμά - συμμετέχοντας μόνο σπάνια και σε μικρές εμφανίσεις - αλλά θα τιμηθεί για το ανθρωπιστικό της έργο και ειδικά για την προσπάθειά της για ισότητα των δύο φύλων στη βιομηχανία. Ιδρυτής του Geena Davis Institute on Gender in Media, η Τζίνα Ντέιβις έχει κερδίσει Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου του 1987 με το «Accidental Tourist», ενώ ήταν υποψήφια και για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 1992 για το «Θέλμα & Λουίζ».
Η τελετή απονομής θα γίνει (τα γνωστά σε όλους Governors Awards, που φέτος δίνονται για 11η φορά) στις 27 Οκτωβρίου
Διαβάστε ακόμη: Αλλαγές στα Οσκαρ: O Σπίλμπεργκ έχασε, το Netflix μένει