Φεστιβάλ / Βραβεία

«Το συναίσθημα είναι το νέο πανκ!» Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έκανε το Παλμ Σπρινγκς να δακρύσει

στα 10

Το Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς ξεκίνησε, απονέμοντας τα τιμητικά βραβεία του. Και τόσο οι παρουσίες, όσο κι οι ομιλίες, ήταν επίκαιρες και συγκινητικές!

«Το συναίσθημα είναι το νέο πανκ!» Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έκανε το Παλμ Σπρινγκς να δακρύσει

Το 29ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Παλμ Σπρινγκς άνοιξε την αυλαία του χθες βράδυ, ενώ στον συνεδριακό χώρο όπου διοργανώθηκε η επίσημη πρεμιέρα του συγκεντρώθηκαν κάποια από τα πιο ηχηρά ονόματα του σινεμά, πολλοί από τους οποίους θα πατήσουν σύντομα στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών και των Οσκαρ: ανάμεσά τους, η Τζέσικα Τσαστέιν, που τιμήθηκε με το Chairman's Award για την ερμηνεία της στο «Molly's Game», αλλά και οι φετινοί αποδέκτες του Βραβείου Πρωτοπορίας, ανάμεσά τους οι Σάλι Χόκινς, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Οκτάβια Σπένσερ, Αλεξάντρ Ντεσπλά κι ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, που έδωσε τη συγκινητικότερη ομιλία - με τη δική του, πάντα, fanboy αθωότητα - για τις ζοφερές μέρες που ζούμε.

Δείτε ακόμη: To «The Shape of Water» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ως (και) γραφιστικό αριστούργημα

γκιγιέρμο ντελ τόρο 607

Μιλώντας για το «The Shape of Water», ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είπε στους επίσημους προσκεκλημένους: «Η τέχνη λειτουργεί με τον καλύτερό της τρόπο όταν πλησιάζει την αποτυχία. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να λειτουργήσει αυτή η ταινία, εκτός από την πίστη και την αγάπη. Αναρωτιέμαι κάθε μέρα τι θ' απογίνουμε. Και σ' αυτό το σημείο είναι που οι ταινίες και τα παραμύθια μπορούν να μας βοηθήσουν ν' ανακτήσουμε κάποια από την πίστη που χάσαμε. Μην φοβάστε το συναίσθημα. Το συναίσθημα είναι το νέο πανκ!».

τζέσικα τσαστέιν 607

Με τη σειρά της, η Τζέσικα Τσαστέιν αναφέρθηκε στις κατηγορίες και αποκαλύψεις σεξουαλικής παρενόχλησης και εγκλημάτων που κορυφώθηκαν τους τελευταίους μήνες της χρονιάς που μόλις τελείωσε: «Θέλω ν' αναγνωρίσω πόσο δύσκολη χρονιά ήταν το 2017 για όλους μας. Ερχονται μεγάλες αλλαγές. Η αλλαγή είναι καλό πράγμα. Η αλλαγή είναι απαραίτητη. Με κοινή προσπάθεια μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Και θα το κάνουμε». Κι από τη σκηνή, έστειλε την αγάπη της σε κάποιους από τους «καλούς τύπους», όπως τον Κρίστοφερ Νόλαν, τον Τέρενς Μάλικ, τον Τζον Μάντεν και τον Αλ Πατσίνο, αλλά και τον παραγωγό και σκηνοθέτη Νταν Αϊρλαντ που έφυγε πέρυσι από τη ζωή.

αρμι χάμερ τιμοτέ σαλαμέ 607

Το Βραβείο Ανερχόμενου Ηθοποιού απονεμήθηκε στον Τίμοθι Σαλαμέ, από τα χέρια, μάλιστα, του συμπρωταγωνιστή του και αντικείμενο του πόθου του, στο «Call me by Your Name», Αρμι Χάμερ. Ο Χάμερ τον υποδέχτηκε λέγοντας «Ποιος δεν θα ερωτευόταν τον Τίμοθι Σαλαμέ; Εγώ ένιωσα ότι έγινα καλύτερος, χάρη στην παρουσία του και το πάθος του». Ο Σαλαμέ, από την άλλη, ευχαρίστησε την Ελίζαμπεθ Τσέιμπερς, τη σύζυγο του Χάμερ, επειδή «τον άφησε να σέρνεται πάνω στον άντρα της για δυο μήνες». Και, στο πλαίσιο του ενθουσιασμού του, απευθύνθηκε από σκηνής με ενθουσιασμό στην επίσης παρούσα Γκαλ Γκαντότ, τη θριαμβεύτρια «Wonder Woman», φωνάζοντάς της, «Η ταινία σου έκανε στην κυριολεξία 250 εκατομμύρια φορές περισσότερα κέρδη απ' όσα η δική μου!».

Διαβάστε και δείτε ακόμη: