Buzz

Ο Γκιγέρμο Ντελ Τόρο συζητά με τους αδελφούς Κοέν για τον Llewyn Davis

στα 10

Φίλοι και συνεργάτες στην περσινή κριτική επιτροπή του φεστιβάλ Καννών οι αδελφοί Κοέν κάθονται απέναντι από τον Γκιγέρμο Ντελ Τόρο και απαντούν στις ερωτήσεις του για το «Inside Llewyn Davis»...

Ο Γκιγέρμο Ντελ Τόρο συζητά με τους αδελφούς Κοέν για τον Llewyn Davis

Το «Inside Llewyn Davis» κυκλοφορεί αυτή την εποχή από την Criterion Collection σε Blu-ray and DVD. Και για τη δική τους αυτή special έκδοση, ετοίμασαν μία σινεφίλ έκπληξη. Οι αδελφοί Κοέν κάθονται απέναντι στον Γκιγέρμο Ντελ Τόρο για να συζητήσουν αναλυτικά, όχι μόνο για την ταινία, αλλά και για την εξέλιξη της καριέρας τους και τους στιλ τους μέσα στα χρόνια.

Ανυπομονούμε για την πρεμιέρα: του «Hail Caesar!» των αδελφών Κοέν στο Βερολίνο!

Τέλη δεκαετίας του 50, Βίλατζ, Νέα Υόρκη. Ο Λιούιν Ντέιβις είναι ένας ακόμα φολκ μουσικός των καφέ των παραδρόμων της πλατείας Ουάσινγκτον. Κάθε Κυριακή παίρνει την κιθάρα του και πεισματικά τραγουδά αυθεντική φολκ - μπαλάντες που έχουν ρίζες στο δέλτα του Μισισιπί και τα απαλάχια όρη. Η μεταπολεμική Αμερική δεν είναι ακόμα έτοιμη να κοιτάξει τόσο πίσω, ούτε τόσο μέσα της - προτιμά να κουνά τους γοφούς της σε ανέμελο rock 'n' roll ή σε ευκολοχώνευτη «Papa-Ooh-Mau Mau» ποπ. Το νέο ρεύμα της φολκ δεν έχει ακόμα γεννηθεί. Ούτε ο Φιλ Οουκς, ούτε οι Πίτερ, Πολ και Μέρι έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ο Μπομπ Ζίμερμαν δεν έχει πάρει ακόμα την κιθάρα του για να κάτσει σ' ένα από αυτά τα σκαμπό, στην μικρή σκηνή ενός από αυτά τα καφέ και να κάνει mainstream αυτή την ακουστική, κατανυκτική μουσική επανάσταση. Βρισκόμαστε λίγο πριν το ξημέρωμα, σ' αυτό που μοιάζει σαν το πιο βαθύ, απελπιστικό σκοτάδι για τον Λιούιν Ντέιβις: άφησε πίσω του στο Νιου Τζέρσεϊ ό,τι απεχθανόταν - την εργατική του οικογένεια, έναν άξεστο πατέρα και το μεροκάματο στο λιμάνι για να κυνηγήσει το όνειρό του, να αποδείξει τι σπουδαίο κρύβει μέσα του, αλλά κατέληξε ένας άφραγκος τυχοδιωκτάκος που επιβιώνει από καναπέ σε καναπέ και παρακαλεί για προκαταβολές. Πόσο μπορεί να πιστέψει αυτό το σπουδαίο που κρύβει μέσα του; Γιατί «Inside Llewyn Davis» υπάρχει κάτι όντως σπουδαίο. Μουσική.

Διαβάστε την κριτική του Flix: για το «Inside Llewyn Davis»

Με ένα εξαιρετικό σενάριο, άψογες ερμηνείες (Οσκαρ Αϊζακ, Τζον Γκούντμαν, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ), ρυθμό, ατμόσφαιρα, αλλά και το γνωστό ιδιοσυγκρασιακό τους μαύρο χιούμορ, οι αδελφοί Κοέν αναπαριστούν την μποέμικη άφραγκη ζωή των φολκ μουσικών των καφέ του Βίλατζ στα τέλη της δεκαετίας του '50, σε μία κωμωδία γλυκόπικρη, τρυφερή και προσωπική - σαν αυθεντική φολκ μπαλάντα.

Στο κλιπ της συνέντευξης που η Criterion κυκλοφόρησε για να κολλήσουμε (και κολλήσαμε!) οι τρεις κινηματογραφιστές συζητούν την αυθεντικότητα στο σινεμά, την κωμωδία που εμπεριέχεται στη φολκ μουσική και γιατί όλοι οι ήρωες των Κοέν πρέπει να είναι... losers (το αντίθετο, δεν πέρασε καν από το μυαλό τους!)


Διαβάστε ακόμα: