Industry

Παρέμβαση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τις εξελίξεις στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

στα 10

Με δελτίο Τύπου, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εκφράζει «την αγανάκτησή» της για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Παρέμβαση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τις εξελίξεις στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Μετά από την παρέμβαση της ΕΣΠΕΚ (Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου) και του ΣΑΠΟΕ (Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων) για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με την ανοιχτή διαμάχη ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο και τον Γενικό Διευθυντή, Γρηγόρη Καραντινάκη, με αφορμή την απόφαση για τις χρηματοδοτήσεις για τις ελληνικές παραγωγές, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρεμβαίνει για να εκφράσει το αυτονόητο - την αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί ζητώντας ακόμη μια φορά - ελπίζουμε όχι μάταια - την παρέμβαση του Υπουργου Κωνσταντίνου Τασούλα.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό των όσων συμβαίνουν στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου τις τελευταίες εβδομάδες.


Αυτούσιο το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου:

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εκφράζει την αγανάκτησή της για τα όσα δυσάρεστα και απειλητικά για το μέλλον τού κινηματογράφου, συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Είναι πλέον σαφές πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ ενεργεί αντίθετα προς τους σκοπούς του οργανισμού, όπως αυτοί ορίζονται από το νόμο και τον κανονισμό του, σε ό, τι αφορά στην προστασία, ενίσχυση, ανάπτυξη και διάδοση της κινηματογραφικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λυπούμαστε ειλικρινά που το διαπιστώνουμε, αλλά είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που Διοικητικό Συμβούλιου του ΕΚΚ παρανομεί, στερώντας με τις αποφάσεις του τη δημιουργική ελευθερία των κινηματογραφιστών, και εμποδίζοντάς τους να διαδώσουν το έργο τους εκτός συνόρων συμπαράγοντας ταινίες με το εξωτερικό.

Κατόπιν τούτων, και προς όφελος της κινηματογραφικής κοινότητας, καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να επανέλθει η νομιμότητα στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Είναι θλιβερό και αναίσχυντο, οι Έλληνες κινηματογραφιστές να υπονομεύονται απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο ενός οργανισμού που δημιουργήθηκε για να τους στηρίζει.


Διαβάστε ακόμη: