Industry

Αυτή είναι η απάντηση του Τζόρτζ Κλούνεϊ στον σεξισμό του Χόλιγουντ

στα 10

Από τη θέση του ως παραγωγός του «Our Brand is Crisis» («Πολιτική μας Είναι η Κρίση»), ο Τζορτζ Κλούνεϊ εξηγεί πώς ο πρωταγωνιστικός ρόλος μεταμορφώθηκε σε γυναικείος και τον έπαιξε η Σάντρα Μπούλοκ.

Αυτή είναι η απάντηση του Τζόρτζ Κλούνεϊ στον σεξισμό του Χόλιγουντ

Στην πρεμιέρα του «Our Brand is Crisis» («Πολιτική μας Είναι η Κρίση») του Nτέιβιντ Γκόρντον Γκριν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, την ταινία παρουσίασαν ο παραγωγός της Τζορτζ Κλούνεϊ και η πρωταγωνίστρια Σάντρα Μπούλοκ (σε μία dejavu εμφάνισή τους 2 χρόνια μετά το «Gravity»). H ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο ντοκιμαντέρ για τις επεμβάσεις της αμερικανικής προπαγάνδας στη Λατινική Αμερική, θέλει μια ομάδα Αμερικανών συμβούλων να δέχεται την πρόκληση να βοηθήσει τον ελάχιστα δημοφιλή πρόεδρο της Βολιβίας να επανεκλεγεί, επιστρατεύοντας την έμπειρη πολιτική σύμβουλο Τζέιν Μπόντιν (Μπούλοκ). Σύντομα όμως θα μετανιώσουν για την απόφασή τους, καθώς η «Καλάμιτι Τζέιν» της πολιτικής θα δικαιώσει το παρατσούκλι της. Απέναντι στην Τζέιν θα σταθεί ο μεγαλύτερός της αντίπαλος, Πατ Κάτι (Μπίλι Μπομπ Θόρτον) ο οποίος θα αναλάβει την προώθηση του πολιτικού τους αντιπάλου, κάνοντας την προεκλογική καμπάνια, προσωπική υπόθεση. Οταν ηχήσουν οι «σάλπιγγες του πολέμου» οι σύμβουλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν επί τω έργω την Τζέιν, τον θρύλο.

Διαβάστε ακόμα: Η Μέριλ Στριπ φτάνει μέχρι το Κονγκρέσο για τη συνταγματική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων

Sandra Bullock George Clooney 607 1

Πίσω από την παραγωγή κρύβεται το οσκαρικό team του «Επιχείρηση: Argo»: Τζορτζ Κλούνεϊ και Γκραντ Χέσλοβ, ενώ σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Πίτερ Στρον, επίσης υποψήφιος για Οσκαρ για το «Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι». Κι όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κλούνεϊ, εκείνος έβαλε τον Στρον να ξαναγράψει τον κεντρικό χαρακτήρα ως γυναίκα ηρωίδα, προσφέροντας την ευκαιρία σε μία πρωταγωνίστρια να ερμηνεύσει έναν δυνατό ρόλο.

Διαβάστε επίσης: Ο Μαρκ Ράφαλο απαντά στους αντιφεμινιστές: «Κiss my ass, you ignorant little jerks!»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Τορόντο, ο Κλούνεϊ δήλωσε πώς αυτό «είναι το πιο απλό» που μπορούν να κάνουν οι παραγωγοί και τα στούντιο στο Χόλιγουντ για να εκμεταλευτούν τα σπουδαία γυναικεία ταλέντα της βιομηχανίας. «Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλούς περισσότερους ρόλους για γυναίκες αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά» είπε. «Υπάρχουν πολλές περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες αν βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει...»

Θυμηθείτε ακόμα: «Οι γυναίκες ηθοποιοί φωνάζουν για σεξισμό γιατί ο σεξισμός υφίσταται. Δεν είναι μόδα, δεν είναι φάση...» η Κέιτ Μπάλνσετ απαντά σε ερώτηση του Flix

Sandra Bullock George Clooney 607 2

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Μπούλοκ διάβασε το σενάριο και πήρε αμέσως τηλέφωνο τον Κλούνεϊ δηλώνοντας ενδιαφέρον. Ο Κλούνεϊ δε δίστασε: έδωσε την εντολή να ξαναγραφτεί. «Τη στιγμή που με πήρε, κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω και έβαλα τον μηχανισμό σε κίνηση...»

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου. Σύντομα θα την δούμε και στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Tanweer.

Διαβάστε περισσότερα: