Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 28 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Junior

Junior της Ζουλία Ντικουρνό

Ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει ακόμη μετά την απρόσμενη νίκη της Ζουλιά Ντικουρνό στο 74ο Φεστιβάλ Καννών, εκεί όπου η Γαλλίδα σκηνοθέτης κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινίας της, το «Titane», αιφνιδιάζοντας πολλούς και προβληματίζοντας ακόμη περισσότερους. Με αφορμή τη νίκη της, η Unifrance προσφέρει δωρεάν το μικρού μήκους ντεμπούτο της, το «Junior», γυρισμένο το 2016, που αφηγείται την ιστορία ενός 13χρονου αγοροκόριτσου που ξαφνικά βλέπει το σώμα του να αλλάζει. Προμήνυμα για όσα (τρομακτικά και μη) θα επακολουθούσαν τόσο στο «Raw», όσο και στο «Titane».

Δείτε ολόκληρο το «Junior» εδώ.

Reyka

Reyka

Για την Ρέυκα Γκάμα, το τραύμα της απαγωγής της ως παιδιού το 1994 είναι αυτό που της δίνει βαθιά γνώση και διερευνητική ματιά σε εγκληματίες με αποκλίνουσες συμπεριφορές, για την Σκότλαντ Γιαρντ του Λονδίνου. Στο σήμερα, ώριμη και μητέρα, επιστρέφει στην πατρίδα της στην επαρχία ΚγουαΖούλου-Νατάλ στη Νότιο Αφρική για να ερευνήσει μια σειρά δολοφονιών που φαίνεται να έχουν γίνει από έναν serial killer.

Η σειρά συνεχίζει επάξια τη μακρά παράδοση που έχει η Νότια Αφρική με τηλεοπτικές σειρές που αγγίζουν κοινωνικοπολιτικά θέματα - ταμπού, εδώ μια απαγωγή από το παρελθόν που θα γίνει το κλειδί για τη λύση ενός μυστηρίου στο παρόν. Ο δημιουργός του «Reyka», ο Νοτιοαφρικανός Ρόχαν Ντίκσον, είναι βραβευμένος σεναριογράφος και παραγωγός (υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα για το μικρού μήκους «Husk», όπου έγραψε το σενάριο, το 1999), ενώ στον ρόλο του απαγωγέα της συναντούμε τον Ιεν Γκλεν, τον διάσημο Σκωτσέζο ηθοποιό που υποδύεται τον Τζόρα στο «Game Of Thrones». Τη Ρέικα υποδύεται η ηθοποιός Κιμ Ενγκελμπρεχτ που γεννήθηκε το 1980 στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής. Εχει εμφανιστεί σε ταινίες όπως το «Eye in the Sky» με την Ελεν Μίρεν και το «The Flash», αλλά και στο πολυβραβευμένο τηλεοπτικό δράμα «Isidingo» με εκτελεστή παραγωγό τον δημιουργό του «Reyka», Ρόχαν Ντίκσον. Το «Reyka» υπογράφουν σκηνοθετικά δύο γυναίκες: η Ζι Ντούλι («Hard to Get») και Κάθριν Κουκ («The Girl from St. Agnes»). Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη σειρά.

Μεγάλη πρεμιέρα τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στο COSMOΤΕ SERIES HD στις 22:00. Στη συνέχεια ένα επεισόδιο την εβδομάδα, 24 ώρες μετά τη Νότιο Αφρική.

A Quiet Passion 607

Ηρεμο Πάθος (A Quiet Passion).του Τέρενς Ντέιβις

Η Εμιλι Ελίζαμπεθ Ντίκινσον γεννήθηκε το 1830 και πέθανε το 1886 στο Αμερστ της Μασαχουσέτης. Οσο ήταν εν ζωή δημοσίευσε μόνο 5 ποιήματά της - 3 από αυτά ανώνυμα. Μετά το θάνατό της αναγνωρίστηκε ως μία από τις σπουδαιότερες αμερικανίδες ποιήτριες και μία από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 19ου αιώνα. Η υστεροφημία της είναι αυτής της παράδοξης, μοναχικής, καταθλιπτικής γεροντοκόρης που τα τελευταία χρόνια της ζωής της απομονώθηκε στη σοφίτα του πατρικού της, φορώντας λευκά, κρυμμένη μέχρι το θάνατό της - από μία σπάνια ασθένεια των νεφρών ή από ραγισμένη καρδιά, κανείς δε γνωρίζει ακριβώς.

Ο Tέρενς Ντέιβις κινηματογραφεί πολλά περισσότερα από μία βιογραφία της δυναμικής, ευφυούς, μοναχικής, καταθλιπτικής ποιήτριας Εμίλι Ντίκινσον. Στρέφει τον καθρέφτη στις ζωές που δε ζούμε, στο χρόνο που τρέχει χωρίς έλεος και μας συστήνει το θάνατο που μας περιμένει όλους. Ενδιάμεσα έχουμε μία ευκαιρία για ευτυχία. Ας την αναζητήσουμε... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ηρεμο Πάθος».

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00.

King of Thieves 607

Εντιμότατοι Κλέφτες (King of Thieves) του Τζέιμς Μαρς

Η εξωφρενική αλλά αληθινή ιστορία μιας συμμορίας ηλικιωμένων ληστών που το 2015 αποφάσισαν να ληστέψουν το θησαυροφυλάκιο της Χάτον Γκάρντεν του Λονδίνου, όπου φυλάσσουν τα πολύτιμα εμπορεύματά τους τα κοσμηματοπωλεία της περιοχής. Επιλέγοντας να δράσουν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα για να κερδίσουν χρόνο, οι προσπάθειές τους στέφθηκαν αρχικά με επιτυχία, με τα τολμηρά γερόντια –με τη βοήθεια ενός νεαρού, ειδικού σε ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας– να ξαφρίζουν λεία αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών σε κοσμήματα και μετρητά. Τα προβλήματα όμως αρχίζουν όταν η απληστία και οι παλιές αντιζηλίες γίνονται αφορμή για επιπολαιότητες, πισώπλατες μαχαιριές και εξαπατήσεις στη μοιρασιά, αποδεικνύοντας ότι η ωριμότητα (και η έλλειψή της) δεν έχει τελικά ηλικία, και διακινδυνεύοντας ολοένα και περισσότερο να πέσουν στα χέρια του νόμου.

Χαριτωμένο αλλά όχι πάντα ισορροπημένο heist movie τρίτης ηλικίας με ένα all star καστ από γερόλυκους του βρετανικού σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Εντιμότατοι Κλέφτες».

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 22.00.

pet sematary 607

Νεκρωταφίο Ζώων (Pet Sematary) των Κέβιν Κόλς, Ντένις Γουίντμαγιερ

Ο Δρ. Λούις Κριντ, μετά τη μετακόμισή του με τη σύζυγό του Ρέιτσελ και τα δύο μικρά παιδιά τους από τη Βοστόνη στο Μέιν, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδη τόπο ταφής κρυμμένο βαθιά μέσα στο δάσος που βρίσκεται δίπλα στο νέο τους σπίτι. Οταν μια τραγωδία χτυπά την οικογένειά του, ο Λούις θα στραφεί στον ασυνήθιστο γείτονά του, Τζαντ Κράνταλ, προκαλώντας μια επικίνδυνη αλυσιδωτή αντίδραση που θα απελευθερώσει ένα άνευ προηγουμένου Κακό με τρομακτικές συνέπειες.

Το διάσημο best-seller του Στίβεν Κινγκ σε ακόμη μια «ανορθόγραφη» κινηματογραφική μεταφορά, με σημαντικές αλλά τελικά λειτουργικές παρεκκλίσεις από το γράμμα του διάσημου βιβλίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στον ΣΚΑΪ στις 23.00.

betty

Betty

Η σειρά της Κρίσταλ Μόζελ καταγράφει ρεαλιστικά τη ζωή, τις ελπίδες, τις απογοητεύσεις, τα όνειρα και το πέρασμα στην ενηλικίωση μιας ομάδας κοριτσιών που νιώθουν ελεύθερα μόνο πάνω στα σκέιτμπορντ τους. Ολα ξεκίνησαν όταν στο μετρό της Νέας Υόρκης συνάντησε κορίτσια που μιλούσαν ελεύθερα για την περίοδό τους, κρατώντας στα χέρια τους τα σκέιτμπορντ τους. Τα πλησίασε, τους μίλησε, ρώτησε αν υπάρχουν κι άλλα κορίτσια σαν αυτές και μπήκε στην «οικογένειά» τους. Το αποτέλεσμα ήταν το «Skate Kitchen», ένα υβρίδιο ντοκιμαντέρ.και μυθοπλασίας που έκανε την πρεμιέρα του και αυτό στο Φεστιβάλ του Σάντανς και ουσιαστικά έγινε ο καθρέφτης της ζωής των κοριτσιών, μια άλλη οπτική πάνω στη σύγχρονη κουλτούρα του skate, ένα ανανεωτικό βλέμμα στην εφηβεία την εποχή της επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων των φύλων, του (αμερικανικού) ονείρου, της βίαιης ενηλικίωσης. Το «Skate Kitchen» ήταν η μήτρα για το «Betty», την τηλεοπτική σειρά της HBO που έδωσε την ευκαίρα στη Μόζελ να επεκτείνει τη χαρτογράφηση του άγνωστου στους πολλούς, γοητευτικού κόσμου των κοριτσιών μέσα σε έξι επεισόδια, με το χαρακτηριστικό ρεαλιστικό στιλ της, μια νέα γραφή στο σινεμά τεκμηρίωσης που προκρίνει την αλήθεια ως τη μόνη κινητήριο δύναμη. Οπως και στο «Wolfpack» και το «Skate Kitchen», οι ήρωες του «Betty» είναι ταυτόχρονα ήρωες και σκηνοθέτες της ιστορίας τους: τα κορίτσια δεν υποδύονται αλλά είναι ο εαυτός τους μέσα στο καυτό καλοκαίρι της Νέας Υόρκης και την ίδια στιγμή όλα όσα σκέφτονται, κάνουν και ονειρεύονται ζωντανεύουν σε ένα roller coaster που τρέχει με τους ρυθμούς του skate. Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Betty».

Ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος του «Betty» προβάλλονται αποκλειστικά στο Vodafone TV.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.