Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Πολυτεχνείο

Ημέρες Πολυτεχνείου με τον φακό των Ελλήνων και ξένων οπερατέρ

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε κινηματογραφικά ντοκουμέντα επαγγελματιών οπερατέρ, οι οποίοι κατέγραψαν με την κάμερά τους τα γεγονότα. Έλληνες κινηματογραφιστές και συνεργάτες ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων περιγράφουν σκηνές από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως τις βίωσαν ως αυτόπτες μάρτυρες. Μιλούν για τις επικίνδυνες συνθήκες κινηματογράφησης, τις τεχνικές δυσχέρειες, τις αντιξοότητες ως προς τη διοχέτευση του δημοσιογραφικού τους υλικού στο εξωτερικό, καθώς και τις συλλήψεις τους από το δικτατορικό καθεστώς και την κακοποίησή τους. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση του Νίκου Πατσαβού, συνεργάτη της Γερμανικής Τηλεόρασης, ο οποίος ήταν ανεβασμένος στην κολώνα της πύλης του Πολυτεχνείου και έπεσε μαζί της, με την εισβολή του τανκ. Για τα πλάνα που τράβηξαν τη βραδιά της εξέγερσης, μιλούν στην εκπομπή οι οπερατέρ Σινάνης Σινανίδης, Β. Μάλλιος, Νίκος Πατσαβός, Κ. Βελογιάννης, Γιάννης Καλοβυρνάς και Άλμπερτ Κουράντ. | Κείμενα-συνεντεύξεις-παρουσίαση: Δημήτρης Παπαναγιώτου. Μοντάζ: Τ. Κουμουνδούρος. Σκηνοθεσία-επιμέλεια παραγωγής: Ηλ. Μασούρας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το αφιέρωμα της ΕΡΤ στο Πολυτεχνείο.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 17.00 στην ΕΡΤ 2

deadpool main

Deadpool του Τιμ Μίλερ

Ο Ουέιντ Ουίλσον είναι ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρος, ο οποίος όταν μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του, τη Βανέσα. Μη έχοντας άλλες επιλογές, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε και το πείραμα τον αφήνει παραμορφωμένο, φυλακισμένο, αλλά και με την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα. Παρόλο που καταφέρνει να αποδράσει από το εργαστήριο-φυλακή όπου έγινε το πείραμα, ο Ουέιντ δεν τολμά να προσεγγίσει και πάλι τη Βανέσα και απομένει χωρίς ίχνος της παλιάς του ζωής. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, υιοθετεί το alter ego Deadpool και αποφασίζει να κυνηγήσει τον άνδρα που κατέστρεψε τη ζωή του.

O πιο αστείος, αθυρόστομος και σέξι υπερήρωας στην ταινία που του αξίζει! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Star

Speed 607

Speed του Γιαν ντε Μποντ

Οι αστυνομικοί Τζακ Τρέιβεν και Χάρι Τεμπλ ματαιώνουν τα φιλόδοξα εκβιαστικά σχέδια του πρώην πυροτεχνουργού Χάουαρντ Πέιν, διασώζοντας μια ομάδα επιχειρηματιών οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σ' ένα ασανσέρ. Ο παρανοϊκός Πέιν, διψασμένος για εκδίκηση, θέτει τον Τρέιβεν αντιμέτωπο με μια νέα πρόκληση: τοποθετεί μια βόμβα σε ένα αστικό λεωφορείο γεμάτο αθώους επιβάτες, ρυθμίζοντάς την έτσι ώστε να εκραγεί, αν η ταχύτητα του εν κινήσει οχήματος πέσει κάτω από τα 50 μίλια την ώρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

Silver Linings Playbook 607

Οδηγός Αισιοδοξίας (Silver Linings Playbook) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Ο Πατ Σολιτάνο πιστεύει ότι είναι καλά. Οι υπόλοιποι έχουν διαφορετική γνώμη. Η στιγμή που είδε τη γυναίκα του να τον απατά, επί τω έργω, έκανε στο μυαλό του το κλικ. Το αποτέλεσμα ήταν να νοσηλευτεί για τέσσερα χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Τώρα ο Πατ είναι έτοιμος, επιστρέφει στον «έξω κόσμο», στο σπίτι των γονιών του, με μοναδική υποχρέωση να παίρνει τα φάρμακά του και να επισκέπτεται τον ψυχαναλυτή του. Στόχος του είναι να ξανακερδίσει τη γυναίκα του και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι. Τα σχέδιά του θ’ ανατρέψει η συνάντησή του με την Τίφανι, μια κοπέλα που έχασε τραγικά τον άντρα της κι από τότε διεκδικεί με πάθος και τσαμπουκά την κάθε στιγμή της ζωής της. Ο Πατ και η Τίφανι έχουν τρία κοινά: χρησιμοποιούν τα ίδια ηρεμιστικά, οι γύρω τους αντιμετωπίζουν σαν εύθραυστη πορσελάνη και μαζί θα διεκδικήσουν έναν τίτλο στον προσεχή διαγωνισμό χορού, παρότι ακόμα δεν ξέρουν ούτε τα βασικά βήματα.

Γιατί όταν ψάχνεις εντατικά για το happy end σου, οι γύρω σε περνάνε για τρελό; Ρομαντική κομεντί με τους πιο αληθινούς «διαφορετικούς» ήρωες, υποψήφια για 8 Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

zack snyder justice league 607

Zack Snyder’s Justice League του Ζακ Σνάιντερ

Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπέρτατη θυσία του Σούπερμαν να πάει χαμένη, ο Μπρους Γουέιν στρατολογεί μια ομάδα για να προστατέψει τον κόσμο από μια επικείμενη απειλή. Μα ο εχθρός αποδεικνύεται πιο ισχυρός από όσο φανταζόταν. Επιτέλους μετά από χρόνια με εκστρατείες φανς για να πείσουν την Warner να την κυκλοφορήσει και μια τεράστια υποστήριξη μέσω των social media του καστ αλλά και του ίδιου του Ζακ Σνάιντερ, η ταινία «Justice League: The Snyder Cut» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις οθόνες μας ως μια τετράωρη επική ταινία.

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Justice League», ο Ζακ Σνάιντερ παραδίδει τη δική του (αρχική) εκδοχή για την ταινία που ενώνει τους υπερήρωες της DC. Επικό, συγκινητικό, ημιτελές, άξιο να δημιουργήσει συζητήσεις. Καλύτερο από την ταινία του Τζος Γουίντον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.50 στο Nova Cinema 1

Pan’s Labyrinth main

Ο Λαβύρινθος του Πάνα (Pan’s Labyrinth) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Το 1944, μετά την επικράτηση του Φράνκο, ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει με τη μητέρα του στην ύπαιθρο της βόρειας Ισπανίας προκειμένου να συναντηθεί με τον στρατιωτικό, σαδιστή πατριό του. Έχοντας δημιουργήσει έναν φανταστικό, παραμυθένιο, κόσμο, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη μεταπολεμική πραγματικότητα. Έτσι, απέναντι στο φασιστικό καθεστώς, κρύβεται στον δικό της, άλλοτε τρομαχτικό και άλλοτε τρυφερό, μύθο.

Το αριστούργημα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ένα σκοτεινό παραμύθι για όλα όσα μπορούν να φωτίζουν τη ζωή. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, τρία βραβεία (Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής και Καλύτερου Μακιγιάζ). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix

Martin Eden 616

Μάρτιν Ιντεν (Martin Eden) του Πιέτρο Μαρτσέλο

O Μάρτιν Ιντεν (ή Εντεν, όπως απαιτεί η ιταλική προφορά του ονόματος) είναι ένας ανειδίκευτος εργάτης, που όμως δε διστάζει να ελπίζει πέρα από τις περιορισμένες προοπτικές που του επιφυλάσσει η ταπεινή κοινωνική και οικονομική του κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι η μόρφωσή του δεν πηγάζει από το Πανεπιστήμιο αλλά από τον δρόμο, ο Μάρτιν ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, με οπτική που αγκαλιάζει με σκληρό ρεαλισμό τον πόνο και την αδικία που τον περιτριγυρίζει και στόχο να ξεφύγει από τους περιορισμούς της τάξης του, πραγματοποιώντας μια μεγάλη νίκη, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους φτωχούς ανθρώπους του κύκλου του. Οταν μια μέρα βρίσκεται μάρτυρας της επίθεσης μιας ομάδας νέων σε ένα αδύναμο αγόρι, ο Μάρτιν επεμβαίνει για να σώσει τον ανυπεράσπιστο νεαρό. Η πράξη του τον οδηγεί στο σπίτι του νέου, όπου γνωρίζει την αδερφή του την Ελένα, την μεγαλοαστή, μορφωμένη και καλλιεργημένη κόρη μιας οικογένειας βιομηχάνων. Αν και οι ταξικές διαφορές μεταξύ τους είναι φαινομενικά ανυπέρβλητες, ο Μάρτιν την ερωτεύεται κεραυνοβόλα, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτή η γνωριμία που πρόκειται να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής του. Εκείνη γοητευμένη από το πνεύμα του τον ωθεί να κυνηγήσει την εκπαίδευσή του, ωστόσο η οικογένειά της – αναμενόμενα – βλέπει την σχέση τους με καχυποψία. Στα επόμενα χρόνια, ο Μάρτιν θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος παλεύοντας με την καταγωγή του και τις ταξικές προκαταλήψεις, θα ανακαλύψει από πρώτο χέρι τις κοινωνικές ανισότητες, θα έρθει σε σύγκρουση τόσο με τους γύρω του όσο και με τον εαυτό του και θα βιώσει μια πολιτική αφύπνιση που πρόκειται να αλλάξει για πάντα την σχέση του με τον κόσμο.

Ξεκινώντας από το ομότιτλο βιβλίο του Τζακ Λόντον και ανάγοντάς την αφήγησή του σε μια άχρονη πραγματικότητα που αγκαλιάζει όλον τον 20ό αιώνα, ο Πιέτρο Μαρτσέλο κάνει τον «Martin Eden» έναν διαχρονικό ήρωα που αξίζει της προσοχής. Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στον Λούκα Μαρινέλι στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr.

italy on stage

10 ταινίες μικρού μήκους: Κρακολίτσε στο Italy On Stage

Το φεστιβάλ, που έφτασε στην 6η διοργάνωσή του, αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Ταινιών Μικρού Μήκους σε σύμπραξη με το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας. Στην Ελλάδα προωθείται με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου AIAL στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας, και παρουσιάζεται ηλεκτρονικά στο πλαίσιο του παρόντος φεστιβάλ.

Τα έργα αποτελούν μια επιλογή της καλύτερης Ιταλικής παραγωγής της χρονιάς σε είδη όπως το δράμα, το κινούμενο σχέδιο, η επιστημονική φαντασία και το θρίλερ.

Το Φεστιβάλ προτείνει κάθε εβδομάδα έναν νέο κύκλο ταινιών, διαθέσιμων στον θεατή με μια απλή και δωρεάν εγγραφή (που θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ) στην ιστοσελίδα του Italy on Stage. Στην σελίδα αυτή θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ. Κάθε Παρασκευή, ο εγγεγραμμένος χρήστης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με πληροφορίες για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Εξαιτίας των γεωγραφικών περιορισμών που αφορούν στα δικαιώματα μετάδοσης των ταινιών, η είσοδος στο Φεστιβάλ επιτρέπεται αποκλειστικά σε χρήστες που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει όριο στις θεάσεις. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.