Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


There Will Be Blood 607

Θα Χυθεί Αίμα (There Will Be Blood) του Πολ Τόμας Αντερσον

Στην ανατολή του 20ου αιώνα, ένας επιχειρηματίας μαθαίνει ότι σε ένα μικρό χωριό στις δυτικές πολιτείες αναβλύζουν τόνοι πετρελαίου. Μαζί με τον γιο του, μετακομίζουν σε αυτό το χωριό, που έχει σαν κέντρο της ζωής των κατοίκων την εκκλησία του χαρισματικού ιεροκήρυκα Ίλαϊ Σάντεϊ. Αμέσως αποκτούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της, γεμάτης πετρέλαιο, γης ενός οικογενειακού ράντσου, στήνουν την επιχείρησή τους και γίνονται μεγιστάνες. Το χωριό μετατρέπεται σε βιομηχανική πόλη και όλοι πλουτίζουν χάρη στην πετρελαιοπηγή. Ταυτόχρονα όμως, οι συγκρούσεις μεταξύ τους κλιμακώνονται και οι ανθρώπινες σχέσεις καταστρέφονται από την απληστία, τη διαφθορά και το ψέμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον ΣΚΑΙ

The Exception 607

Το Τελευταίο Φιλί του Κάιζερ (The Exception) του Ντέιβιντ Λεβέ

Ο Γερμανός Αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β', μετά την ήττα της χώρας στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται εξόριστος σε απομονωμένη έπαυλη στην Ολλανδία - εξευτελισμένος, πικραμένος, οργισμένος και περιμένοντας τα νέα για την επιστροφή του στο Βερολίνο. Αντ' αυτού, οι Ναζί ξεκινούν τις επιχειρήσεις του Β' Παγκοσμίου πολέμου κι ένας νεαρός αξιωματικός, ο Στέφαν, αναλαμβάνει την αποστολή να επιτηρεί τον μονάρχη Κάιζερ στην εξορία του. «Αν κάποιος επιχειρήσει να τον δολοφονήσει, χάνω κι εγώ τη ζωή μου» εξομολογείται στην νεαρή Εβραία Μίκα, που έχει κι εκείνη πρόσφατα καταφθάσει στην αυτοκρατορική έπαυλη κι έχει αναλάβει υπηρεσία ως καμαριέρα. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μία παράνομη σχέση (το υπηρετικό προσωπικό απαγορεύεται να συσχετίζεται), χωρίς ποτέ ο Στέφαν να υποπτευθεί ότι ο αντιστασιακός πράκτορας που έχει τοποθετηθεί στο σπίτι για να σκοτώσει τον Κάιζερ είναι η ερωμένη του. Αλλωστε ο Στέφαν είναι η εξαίρεση (σ.σ. ο αγγλικός τίτλος της ταινίας είναι «The Exception»). Πιστεύει στους ανθρώπους, πιστεύει στα ιδανικά της Γερμανίας, πιστεύει ότι ο εξτρεμισμός του Χίτλερ είναι μία προσωρινή περίοδος της πατρίδας του. Οταν ο αδίστακτος επικεφαλής των S.S., Χίμλερ, κάνει μία απροειδοποίητη επίσκεψη στον Κάιζερ, μια αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. Οι μάσκες πέφτουν, μυστικά και ψέματα αποκαλύπτονται, η πίστη δοκιμάζεται και ο Στέφαν πρέπει να επιλέξει: την πατρίδα ή την καρδιά του;

Γοητευτικό σε στιγμές, αλλά ταυτόχρονα προβλέψιμο και συμβατικό πολεμικό δράμα εποχής για τις τελευταίες μέρες του Γερμανού Αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β', που ερμηνεύει ο πάντα στιβαρός Κρίστοφερ Πλάμερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.0 στην ΕΡΤ 2

Wheel of Fortune and Fantasy 607

Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας (Wheel of Fortune and Fantasy) του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

Κεφάλαιο Ι: «Μαγεία, Ή Κάτι Λιγότερο Από Βεβαιότητα». Δύο κολλητές φίλες συζητούν σ' ένα ταξί την απρόσμενη ερωτική γνωριμία της μίας με έναν άντρα. Την οικειότητα που το ζευγάρι ένιωσε από την πρώτη στιγμή, τη «μαγεία». Οταν η πρόσφατα ερωτευμένη κοπέλα βγαίνει από το ταξί, η άλλη σκοτεινιάζει. Κεφάλαιο ΙΙ: «Πόρτα Ορθάνοιχτη». Ενας καθηγητής λογοτεχνίας έχει ξεκάθαρη πολιτική στο γραφείο του: η πόρτα μένει ανοιχτή, ακόμα και στις πιο δύσκολες αντιπαραθέσεις με τους μαθητές του, ακόμα κι όταν αποβάλει έναν ντροπιασμένο φοιτητή μπροστά στα μάτια των φίλων του. Λίγους μήνες μετά, μία φοιτήτριά του επισκέπτεται το γραφείο του για να της υπογράψει το βιβλίο που πρόσφατα έχει εκδώσει. Του διαβάζει το κεφάλαιο που τη συγκλόνισε: μία λεπτομερή σεξουαλική φαντασίωση. Θα παραμείνει η πόρτα ορθάνοιχτη; Κεφάλαιο ΙΙΙ: «Πάμε σαν Αλλοτε». Μία ντροπαλή κοπέλα αποφασίζει να επιστρέψει στην γενέτειρά της και να παραστεί στο reunion του σχολείου της. Θέλει να ξαναβρεί την χαμένη της αγάπη, μία γυναίκα που ήταν ο ήλιος στη ζωή της, όταν στην μοναχική της εφηβεία κατάλαβε ότι ήταν γκέι. Τρόμαξε όμως και το έσκασε για σπουδές στο Τόκιο. Εκεί έμαθε ότι η αγάπη της παντρεύτηκε κι έκανε παιδιά. Με απογοήτευση συνειδητοποιεί ότι εκείνη δεν εμφανίζεται ποτέ στο πάρτι. Ομως, η μοίρα της παίζει ένα παιχνίδι: την βλέπει στο σταθμό του τρένου το άλλο πρωί.

Γλυκόπικρη, πονεμένη, θλιμμένη, τρυφερή, με στιγμές που αγγίζουν την ποίηση, η σπονδυλωτή ταινία του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι σταματάει με αυτοπεποίθηση τον τροχό των συναισθημάτων όταν το βέλος συναντά την καρδιά. Αργυρή Αρκτος, Βερολίνο 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Interstellar 607

Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν

Καθώς μια ολοένα και εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής όμως, ανάμεσά τους και ο χήρος πατέρας δύο μικρών παιδιών, δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν. Η γενναία ομάδα των εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

Σινεμά που κοιτάζει τ' αστέρια. Και μας τα δείχνει με τον πιο υπέροχο τρόπο. Μην κοιτάτε το δάχτυλο... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

The Hurt Locker 607

«The Hurt Locker» (2008) της Κάθριν Μπίγκελοου

Βαγδάτη, μια πόλη-παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν τη ζωή τους. Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί τη ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους ως ομάδα εξουδετέρωσης βομβών. Αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον καινούργιο αρχηγό της ομάδας, Γουίλιαμ Τζέιμς, ο οποίος εφαρμόζει περίεργες τεχνικές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τον θάνατο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX

The Tragedy of Macbeth

The Tragedy of Macbeth του Τζόελ Κοέν

Ο Τζόελ Κοέν, λοιπόν, παρουσιάζει τον δικό του Μάκβεθ, την τραγωδία του, τόσο... τραγική που προσθέτει τη λέξη και στον τίτλο. Ο ήρωάς του, ο δεινός πολεμιστής κι έντιμος υποτελής του βασιλιά του, μεταμορφώνεται, με τη βοήθεια της Λαίδης του, σε αχόρταγο λάτρη της εξουσίας που, για να την εξασφαλίσει, σκορπίζει το θάνατο στους ανθρώπους που τίμησε και, τελικά, στον εαυτό του. Το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας είναι, εδώ, αρκετά πιο ανθρώπινο: φιλόδοξοι, εκείνος αρχικά κατακεραυνωμένος από τύψεις, εκείνη γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπό της που θέλει να δει να φτάνει ψηλά. Ενα ζευγάρι δολοπλόκο, φονικό, αλλά, ταυτόχρονα, μονιασμένο, συντροφικό. Ο Κοέν δεν θέλει να χτίσει σύμβολα - θέλει να μιλήσει (και) για τα απανταχού καταστροφικά power couples, στις υψηλότερες βαθμίδες της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που τρεφόμενα από την αλαζονεία τους πνίγουν την κοινωνία τους στο ζόφο.

Η πρώτη solo ταινία του Τζόελ Κοέν, η νέα διασκευή του Μάκβεθ του Σέξπιρ, είναι μια ταινία απόλυτα πρωτότυπη και, μαζί, απόλυτα συνυφασμένη με το θρύλο, αλλά και με το «κοενικό» σύμπαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται ήδη σε streaming στο AppleTV+

Gaza mon amour 607

Γάζα, Αγάπη μου (Gaza mon amour) των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ

Σε μια εργατική γειτονιά της σύγχρονης Γάζας όλα είναι εγκλωβισμένα, αποπνικτικά. Η αστυνομία βρίσκεται παντού κι ελέγχει τα πάντα, η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τον κόσμο, βόμβες των Ισραηλινών διακόπτουν με συνέπεια την καθημερινότητα, συνεχόμενα black outs υπογραμμίζουν ότι η ζωή είναι μία συνεχής εμπόλεμη ζώνη. Οι νέοι θέλουν να φύγουν, να το σκάσουν. Οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να επιβιώσουν. Το να ζήσουν είναι πολυτέλεια. Εκεί συναντάμε τον Ισα, έναν 60πεντάχρονο ψαρά. Εργένης, γιατί αρνείται πεισματικά τα προξενιά της αδελφής του, μοναχικός, ακοινώνητος. Και κρυφά ερωτευμένος με τη Σιχάμ, μία μελαγχολική χήρα μοδίστρα, που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την πρόσφατα χωρισμένη (ανήκουστο!) νεαρή κόρη της. Οι μέρες περνούν απαράλλακτες, μέχρι που στην ψαριά του Ισα παραμονεύει μια έκπληξη: τα δίχτυα του ανασύρουν ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα. Μάλλον πολύτιμο, μάλλον μοναδικό, ίσως το εισιτήριό του για μια καλύτερη ζωή. Η νέα αυτή προοπτική τού δίνει την αισιοδοξία να χτυπήσει, συνεσταλμένα, και την πόρτα της Σιχάμ. Ομως ταυτόχρονα χτυπά και η δική του πόρτα: οι αρχές τον κατάλαβαν, τον κατηγορούν για αρχαιοκαπηλία, η Χαμάς θέλει πάση θυσία να αποκτήσει τον πολύτιμο θησαυρό.

H επίσημη πρόταση της Παλαιστίνης για τα Οσκαρ, μια συγκινητική ιστορία αγάπης με συμμετοχές στα Φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο και Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

calamity myfff

Calamity του Ρεμί Σαγιέ

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, 1863. Η 12χρονη Μάρθα Τζέιν κι η οικογένειά της κατευθύνονται με το τρένο προς τη Δύση, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Οταν ο πατέρας της Μάρθα Τζέιν τραυματίζεται, εκείνη αναλαμβάνει τ' αδέλφια της και μαθαίνει να οδηγεί την άμαξα της οικογένειας. Για πρώτη φορά αισθάνεται ελεύθερη. Πρακτική και τολμηρή, η Μάρθα Τζέιν ντύνεται με αγορίστικα ρούχα και προκαλεί όλο και μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινότητα όπου ζει, εξαιτίας της γενναιότητας και της ντομπροσύνης της. Οταν ο επικεφαλής του κονβόι την κατηγορεί άδικα για κλοπή, φεύγει μακριά για να βρει αποδείξεις για την αθωότητά της. Μέσα στην άγρια φύση, ανακαλύπτει τον εαυτό της κι έναν κόσμο που τη διαμορφώνει κι επιβεβαιώνει την ξεχωριστή προσωπικότητά της, αποκαλύπτοντας τη μυθική και μυστηριώδη Καλάμιτι...

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ

Μια Τόσο Μακρινή Απουσία

Αφιέρωμα στον Σταύρο Τσιώλη | Μια Τόσο Μακρινή Απουσία του Σταύρου Τσιώλη

Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει να μην κλείσει την ψυχοπαθή αδελφή της σε άσυλο. Με την πράξη της αυτή αψηφά την επιθυμία της οικογένειάς της και του κοινωνικού της περίγυρου. Η αναπόφευκτη σύγκρουση που ακολουθεί, η έλλειψη κατανόησης, η ανικανότητα επικοινωνίας και η αντίδραση που αντιμετωπίζει την οδηγούν σταδιακά, σαν την αδελφή της, στην απομόνωση και τη σιωπή.| Τρία βραβεία (Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Φωτογραφίας) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1985 | Ελλάδα – 1985 – έγχρωμη

Η ταινία είναι προβάλλεται σήμερα στο 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

troubled minds

Διαγωνιστικό Τμήμα | Troubled Minds των Ραΐτις Αμπέλ και Λορίς Αμπέλ

Τα αδέρφια Ρόμπερτ και Μάρτιν απέχουν έναν μήνα από τη μεγαλύτερη έκθεση τέχνης τους. Με στόχο να αντλήσει έμπνευση για δημιουργία, ο Μάρτιν κλειδώνεται σε ένα μαύρο κύβο. Μόλις βγει από αυτόν, τα αδέρφια αρχίζουν να βιώνουν άγρια γεγονότα που υπάρχουν στην άκρη του χάους. Η ταινία εξετάζει τη λεπτή γραμμή μεταξύ της δημιουργικότητας του καλλιτέχνη και των ψυχικών προβλημάτων. | Λετονία – 2021 – έγχρωμη

Η ταινία είναι προβάλλεται σήμερα στο 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς