Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη,11 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη,11 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


a simple favor 607

Μια Μικρή Χάρη (A Simple Favor) του Πολ Φέιγκ

H Στέφανι, χήρα νοικοκυρά των επαναπαυμένων αμερικανικών προαστίων που ψυχαγωγεί και ψυχαγωγείται ως vlogger μαγειρικής, γνωρίζεται με την Εμιλι, στιλάτη δημοσιοσχεσίτισσα με σύζυγο συγγραφέα και σπίτι φανταχτερό, δια των συμμαθητών παιδιών τους. Γοητευμένη από την κλάση και τον δυναμισμό της, της ξανοίγεται. Τα πίνουν, τα λένε, γίνονται φίλες. Μέχρι που ένα πρωί η Έμιλι της τηλεφωνεί και της ζητά να πάρει τον γιο της από το σχολείο ώσπου η ίδια να επιστρέψει από ένα έκτακτο ταξίδι. Και εξαφανίζεται χωρίς ν’ αφήσει ίχνη.

Μίγμα κοινωνικής φάρσας και θρίλερ μυστηρίου που θέλει να κρύψει την ατσαλοσύνη του πίσω από το κομψό look και –ανεξηγήτως- τους ήχους παλιών γαλλικών σουξέ. Bof! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Star

Enemy At The Gates

Εχθρός Προ Των Πυλών (Enemy At The Gates) του Ζαν-Ζακ Ανό

Ενώ η μάχη του Στάλινγκραντ μαίνεται ακόμα, ένας βοσκός από τα Ουράλια, ο Βασίλι Ζάιτσεφ γίνεται ο πιο ξακουστός και επιτυχημένος ελεύθερος σκοπευτής. Οι Γερμανοί στέλνουν τον ταγματάρχη Κόνινγκ, έναν εξίσου άριστο σκοπευτή, για να παγιδέψει και να εξοντώσει τον Ζάιτσεφ. Έτσι ξεκινά ανάμεσα στους δύο άνδρες ένας προσωπικός πόλεμος, μέσα στα ερείπια του πιο αιματηρού σκηνικού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

My Tender Matador 607

Τρυφερέ μου Ταυρομάχε (Tengo Miedo Torero) του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα

Η Χιλή του '86 ζει κάτω από τον βαρύ ζυγό της δικτατορίας του Πινοσέτ. Η Λόκα ζει έτσι κι αλλιώς κάτω από ένα βαρύ ζυγό: μεσήλικη τρανς, έχει νιώσει παρείσακτη όλη της τη ζωή. Αρα, όπως λέει κι η ίδια, φασίστες ή κομμουνιστές της κάνει το ίδιο, είναι απολιτίκ και καταπιεσμένη. Τις νύχτες ζει μέσα στη μισοσκότεινη χάρη των ντραγκ σόου. Τη μέρα, στο σκληρό φως του ήλιου, με τις εκπληκτικές αντιδιαστολές που υπογράφει ο διευθυντής φωτογραφίας Σέρτζιο Αρμοστρονγκ, ζει σ' ένα μεγάλο υπό κατάρρευση σπίτι, φτιάχνει κεντήματα για τις συζύγους των συνταγματαρχών και μελαγχολεί στη μοναξιά της. Η γνωριμία της με τον Κάρλος θα δώσει στις μέρες της μια ένταση. Νεαρός Μεξικανός αντάρτης, της ζητά ν' αποθηκεύσει σπίτι της κούτες με «πίνακες ζωγραφικής». Η Λόκα ξέρει ενστικτωδώς πότε κάποιος την εκμεταλλεύεται. Αλλά τι γίνεται όταν το αντίτιμο είναι μια λαχταριστή ανάσα ζωής;

Μια παράδοξη συνάντηση ενός νεαρού επαναστάτη με μια ηλικιωμένη τρανς με φόντο τη Χιλή του 1986. Μια συγκινητική κι ειλικρινής διασκευή του έργου του queer icon, Λεμεμπέλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

tomb raider main

Tomb Raider: Lara Croft του Ρόαρ Ουτχαουγκ

O φακός συναντά τη Λάρα Κροφτ στην τρυφερή ηλικία των 21, όταν, εγκαταλελειμμένη από τον αγνοούμενο πατέρα της, σκορπίζει το χρόνο της δουλεύοντας ως κούριερ-ποδηλάτης (άρα σε εξαιρετική φυσική κατάσταση!). Ωστόσο, μια σειρά από δυσεπίλυτους γρίφους και κάποιες ελλειπτικές σημειώσεις του πατέρα της, θα τη θέσουν σε τροχιά αναζήτησής του και, μαζί, εξερεύνησης ενός μυθικού νησιού όπου βρίσκεται θαμμένο, εδώ και 2.000 χρόνια, το υπέρτατο Κακό, με τη μορφή της Βασίλισσας Χιμίκο.

Νέες περιπέτειες για την Λάρα Κροφτ, εδώ με το πρόσωπο και το δυναμισμό της Αλίσια Βικάντερ, ταμάμ για τους gamers, αν όχι για τους υπόλοιπους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2

Adieu Les Cons

Αντίο, Ηλίθιοι (Adieu les Cons) του Αλμπέρ Ντιποντέλ

Η Σιζ Τραπέ είναι μια γλυκιά και πληθωρική κομμώτρια που μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει από καρκίνο. Τελευταία επιθυμία της, να συναντήσει το παιδί που γέννησε στα 15 και έδωσε για υιοθεσία, χάνοντας από τότε τα ίχνη του. Στην έρευνά της θα βρει απρόθυμο και καταναγκαστικό σύμμαχο έναν αυτοκαταστροφικό αλλά ικανότατο δημόσιο υπάλληλο, έναν «καμμένο» IT που, από παρεξήγηση, σέρνει πίσω του την αντιτρομοκρατική, αλλά κι έναν τυφλό αρχειοθέτη που τρέφει εμφανή αισθήματα για τη Σιζ.

H τεράστια επιτυχία του Αλμπέρ Ντιποντέλ. 12 υποψηφιότητες για τα γαλλικά Σεζάρ, 7 βραβεία, ανάμεσά στα οποία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr.

italy on stage

10 ταινίες μικρού μήκους: Κρακολίτσε στο Italy On Stage

Το φεστιβάλ, που έφτασε στην 6η διοργάνωσή του, αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Ταινιών Μικρού Μήκους σε σύμπραξη με το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας. Στην Ελλάδα προωθείται με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου AIAL στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας, και παρουσιάζεται ηλεκτρονικά στο πλαίσιο του παρόντος φεστιβάλ.

Τα έργα αποτελούν μια επιλογή της καλύτερης Ιταλικής παραγωγής της χρονιάς σε είδη όπως το δράμα, το κινούμενο σχέδιο, η επιστημονική φαντασία και το θρίλερ.

Το Φεστιβάλ προτείνει κάθε εβδομάδα έναν νέο κύκλο ταινιών, διαθέσιμων στον θεατή με μια απλή και δωρεάν εγγραφή (που θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ) στην ιστοσελίδα του Italy on Stage. Στην σελίδα αυτή θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ. Κάθε Παρασκευή, ο εγγεγραμμένος χρήστης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με πληροφορίες για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Εξαιτίας των γεωγραφικών περιορισμών που αφορούν στα δικαιώματα μετάδοσης των ταινιών, η είσοδος στο Φεστιβάλ επιτρέπεται αποκλειστικά σε χρήστες που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει όριο στις θεάσεις. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

memory box 607

62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στην πόλη του και τις ζωές μας από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021. Θα είναι Covid Free στις αίθουσες (Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν) και τους χώρους των εκδηλώσεών του (είσοδος μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης), τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά το πρόγραμμάτου -σ' ένα μεγάλο τμήμα του- θα είναι διαθέσιμο και από την πλατφόρμα του φεστιβάλ.

Το Flix βρίσκεται στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει ταινίες, να γράψει γι' αυτές και να καταγράψει την αίσθηση της «επιστροφής στο σπίτι». Μείνετε συντονισμένοι εδώ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.