Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the harvesters

Οι Θεριστές (The Harvesters) του Ετιέν Καλός

Στη Νότια Αφρική, η επαρχία του Φρι Στέιτ είναι ένα απομονωμένο προπύργιο της λευκής μειονοτικής κουλτούρας των «Αφρικάανς» – των απογόνων των Ολλανδών εποίκων. Σ’ ένα φέουδο αυτής της συντηρητικής νοτιοαφρικανικής γης, γνωστής και ως «βιβλικής ζώνης», μεγαλώνει ο εσωστρεφής έφηβος Γιάνο. Όταν η θρησκόληπτη μητέρα του φέρνει στο σπίτι ένα σκληραγωγημένο ορφανό του δρόμου για να το «σώσει», ζητεί από τον Γιάνο να ζήσουν σαν αδέρφια μ’ αυτό το άγνωστο αγόρι.

Μια σύγχρονη, ατμοσφαιρική παραβολή για τους νέους που ζουν στη σκιά του απαρτχάιντ, παλεύοντας με την εμμονή, με την αρρενωπότητα και το ζήτημα της πατρικής κληρονομιάς. Ντεμπούτο του Ετιέν Καλός, με ελληνική συμπαραγωγή και παγκόσμια πρεμιέρα στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στις 22.00 στην ΕΡΤ2

Το Μικρό Ψάρι

Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη

Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει...

H τέταρτη μεγάλου μήκους του Γιάννη Οικονομίδη έχει εκτόπισμα και ειδικό βάρος. Κι έναν (καμία έκπληξη), εξαιρετικό Βαγγέλη Μουρίκη, σε μια βραδυφλεγή ερμηνεία-δυναμίτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.10 στην ΕΡΤ2

sherlock holmes

Sherlock Holmes του Γκάι Ρίτσι

Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και... τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του. Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.30 στον Alpha

pinocchio 607

Πινόκιο (Pinocchio) του Ματέο Γκαρόνε

Στη φτωχική επαρχιακή Ιταλία του 19ου αιώνα, ο Τζεπέτο, ένας καλοκάγαθος, πεινασμένος ξυλουργός, αποφασίζει να κατασκευάσει την πιο τέλεια μαριονέτα και να επιβιώσει περιδιαβαίνοντας τον κόσμο και δίνοντας παραστάσεις. Μόνο που ο «Πινόκιο» τον εκπλήσσει: δεν είναι απλώς τέλειος, είναι ζωντανός. Ενα μικρό ξύλινο αγόρι (που γίνεται αυτόματα ο γιος που δεν είχε), πανέξυπνο, απείθαρχο, περίεργο, κακομαθημένο. Μην υπακούοντας τον πατέρα του, ο Πινόκιο μπλέκει σε περιπέτειες που τον απομακρύνουν από το χωριό, το σπίτι και τον Τζεπέτο και τον αφήνουν εκτεθειμένο σ' έναν μεγάλο σκοτεινό κόσμο. Προσπαθώντας να βρει το δρόμο της επιστροφής, ο αφελής και ευκολόπιστος Πινόκιο θα συναντήσει την πονηριά, την υστεροβουλία και την κακία των ανθρώπων, θα κινδυνεύσει, θα κάνει λάθη, θα κάνει φίλους. Μέσα από το ταξίδι του, το μικρό ατίθασο αγόρι θα συνειδητοποιήσει ότι κάτω από το ξύλινο στήθος του χτυπά μία καρδιά και θα αποκτήσει ενσυναίσθηση, κρίση και ικανότητα για καλοσύνη κι αυτοθυσία.

O Ματέο Γκαρόνε δίνει τη δική του - σκοτεινή - εκδοχή στο κλασικό παραμύθι, αλλά χωρίς συγκεκριμένο παραλήπτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

I, Daniel Blake 607

Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ (I, Daniel Blake) του Κεν Λόουτς

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας εξηντάρης ξυλουργός από το Νιουκάσλ. Για πρώτη φορά, μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε ένα ατέρμονο αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα το ανθρωποκεντρικό, πολιτικό δράμα του Κεν Λόουτς δεν στερείται δύναμης, αλλά γλιστρά γρήγορα στο μελόδραμα και τον διδακτισμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

After Love

Μετά την Αγάπη (After Love) του Αλίμ Καν

Η Μέρι κάθε απόγευμα περπατά μέχρι την άκρη τους και κοιτά τη θάλασσα. Οι Λευκοί Γκρεμοί στο Ντόβερ τής αποκαλύπτουν μία θέα-βάλσαμο: τα πλοία που ταξιδεύουν στον ορίζοντα. Σ' ένα από αυτά κι ο ναυτικός σύζυγός της, ο Αχμέντ, ο οποίος κάθε μέρα επίσης τής στέλνει μήνυμα πότε επιστρέφει. Μέχρι που μια μέρα δε θα επιστρέψει. Πεθαίνει ξαφνικά και η Μέρι μένει μόνη. Μια κοπέλα που παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, απαρνήθηκε τους δικούς της, αλλαξοπίστησε κι έγινε μουσουλμάνα, πάλεψε να γίνει αποδεκτή στην οικογένεια και την κοινότητά του, και τώρα απέμεινε μόνη. Μόνη μέσα στη ζωή που έχτισαν μαζί τόσα χρόνια. Κάτω από το μαντήλι που φόρεσε πιστά ως μοναδική της ταυτότητα. Συνεχίζει να προσεύχεται στον Αλλάχ. Συνεχίζει τις βόλτες της στους Λευκούς Γκρεμούς. Συνεχίζει να ακούει το τελευταίο ηχητικό μήνυμα του Αχμέντ. «Είσαι μάλλον στους γκρεμούς σου. Πρόσεξε μην πέσεις. Επιστρέφω και σ' αγαπώ». Η Μέρι θα πέσει. Οχι κυριολεκτικά, αλλά ουσιαστικά. Κι όχι μόνο γιατί μετά την αγάπη, ακολουθεί μεγάλος πόνος. Αλλά και γιατί την περιμένει ένα τεράστιο γκρέμισμα: στο τηλέφωνο του Αχμέντ ανακαλύπτει μηνύματα. Μιας άλλης γυναίκας, μιας Γαλλίδας που ζει απέναντι από τους Λευκούς Γκρεμούς, στο Καλέ. Κι όταν η Μέρι θα διασχίσει θάλασσες, έξω και μέσα της, για να συναντήσει την ερωμένη του άντρα της, οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν. Οπως και τα γκρεμίσματα σε περισσότερες σκληρές αλήθειες.

Μία μικρή ταινία που τρυπώνει μέσα στην καρδιά σου και μεγαλώνει, την πλημμυρίζει. Θριάμβευσε στα BIFA, τα βραβεία του ανεξάρτητου βρετανικού σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

calamity myfff

Calamity του Ρεμί Σαγιέ

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, 1863. Η 12χρονη Μάρθα Τζέιν κι η οικογένειά της κατευθύνονται με το τρένο προς τη Δύση, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Οταν ο πατέρας της Μάρθα Τζέιν τραυματίζεται, εκείνη αναλαμβάνει τ' αδέλφια της και μαθαίνει να οδηγεί την άμαξα της οικογένειας. Για πρώτη φορά αισθάνεται ελεύθερη. Πρακτική και τολμηρή, η Μάρθα Τζέιν ντύνεται με αγορίστικα ρούχα και προκαλεί όλο και μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινότητα όπου ζει, εξαιτίας της γενναιότητας και της ντομπροσύνης της. Οταν ο επικεφαλής του κονβόι την κατηγορεί άδικα για κλοπή, φεύγει μακριά για να βρει αποδείξεις για την αθωότητά της. Μέσα στην άγρια φύση, ανακαλύπτει τον εαυτό της κι έναν κόσμο που τη διαμορφώνει κι επιβεβαιώνει την ξεχωριστή προσωπικότητά της, αποκαλύπτοντας τη μυθική και μυστηριώδη Καλάμιτι...

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς