Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


αλπεις

Αλπεις του Γιώργου Λάνθιμου

Μία αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, ο προπονητής της, μία νοσοκόμα, ένα τραυματιοφορέας. Απόκληροι άνθρωποι με άγνωστο παρελθόν, αποτελούν τους ετερόκλητους συνεργάτες μίας παράδοξης επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών: αν έχασες τον άνθρωπό σου και το χτύπημα είναι απότομο και βαρύ, κάποιος από αυτούς θα τον αντικαθιστά για λίγες ώρες την ημέρα, θα φορά τα ρούχα, θα μάθει τις συνήθειες, θα λέει τις χαρακτηριστικές του ατάκες. Μέχρι να σταθείς στα πόδια σου, να ξεπεράσεις τον πόνο και να πας μπροστά. Ο τραυματιοφορέας που φέρεται και ως αρχηγός της σπείρας, τους ανακοινώνει και το όνομα της: «Αλπεις». Γιατί το μεγαλείο τους είναι αναντικατάστατο από κάθε άλλη οροσειρά στον κόσμο, ενώ εκείνες μπορούν να γεμίσουν οποιοδήποτε κενό με ευκολία.

Ζωή, θάνατος, απώλεια, παιδικότητα, ενηλικίωση, ορφάνια. Ο Γιώργος Λάνθιμος ακολουθεί την αντίθετη αλληγορική διαδρομή από τον «Κυνόδοντα», με ήρωες που λαχταρούν να ενταχτούν, να ανήκουν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Monsieur Lazhar

Ο Εξαιρετικός Κύριος Lazhar (Monsieur Lazhar) του Φιλίπ Φαλαρντό

Η ιστορία ενός Αλγερινού πρόσφυγα που πιάνει δουλειά ως δάσκαλος σ’ ένα δημοτικό σχολείο, όπου η προκάτοχος της θέσης του αυτοκτόνησε. Αγαπώντας τη δουλειά του, κάνει τα πάντα για να συμπαρασταθεί στους μικρούς μαθητές και να τους στηρίξει μετά το σοκ της απώλειας της δασκάλας τους. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει ότι κι ο ίδιος μπορεί από στιγμή σε στιγμή να απελαθεί.

Υποψήφιο για Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, βραβείο κοινού στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Ρότερνταμ, ένα δράμα μεγάλων διαστάσεων που αναπνέει τρυφερότητα μέσα στους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής τάξης. Ακόμη και όταν τα ερωτήματα που θέτει είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που δίνει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star

Black Swan 607

Μαύρος Κύκνος (Black Swan) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να ανεβάσει μια καινούρια εκδοχή της «Λίμνης των Κύκνων» που θα αναδείξει ταυτόχρονα μια νέα μπαλαρίνα σε καινούρια μεγάλη σταρ. Η Νίνα, μια ταλαντούχα αλλά συνεσταλμένη χορεύτρια που βρίσκεται στη σκιά της καταπιεστικής μητέρας της, έχει όλα όσα απαιτούνται για να υποδυθεί τον «λευκό κύκνο», είναι όμως ικανή να βυθιστεί στη σκοτεινή πλευρά της για να βρει το «μαύρο κύκνο» που θα πρέπει να χορέψει επίσης;

Ενας κινηματογραφικός τυφώνας σαρώνει τα «Κόκκινα Παπούτσια», την «Αποστροφή», το «Ολα για την Εύα» κι αφού τα ανακατέψει αξεδιάλυτα, τα προσγειώνει, με μια άψογη σκηνοθετική πιρουέτα, ως το απόλυτο guilty pleasure της χρονιάς. Συναρπαστικό, νυχο-φαγωτικό, απολαυστικό, τρομακτικό με μια Νάταλι Πόρτμαν που δίνει την ερμηνεία της ζωής της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον Alpha

Last Flag Flying 607

Η Τελευταία Σημαία (Last Flag Flying) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Το 2003, λίγο μετά την σύλληψη του Σαντάμ Χουσείν και λίγο πριν την «υπόσχεση ενός νέου Ιράκ», ένας πρώην γιατρός του Ναυτικού Σώματος, ο Λάρι «Ντοκ» Σέφερντ του Στιβ Καρέλ, εμφανίζεται στο μπαρ του Σαμ του Μπράιαν Κράνστον για να τον «συστήσει» στη συνέχεια στον Ρίτσαρντ του Λόρενς Φίσμπερν, ενός φιλήσυχου πάστορα που φαινομενικά δεν έχει τίποτα κοινό με τους άλλους δύο. Και όμως, οι τρεις τους υπηρέτησαν τριάντα χρόνια πριν (κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ) στην ίδια μονάδα, Πεζοναύτες και ταυτόχρονα ενθουσιώδεις νέοι που μαζί με το σκληρό πρόσωπο του κόσμου γνώρισαν και τη δική σκοτεινή τους πλευρά, γεγονός που ακόμα κουβαλούν μέσα τους. Μόνο που τώρα, ο Ντοκ αναθέτει στους δύο άντρες μια άλλου είδους αποστολή, ζητώντας την βοήθεια και την στήριξή τους προκειμένου να θάψει – με τιμές ήρωα – τον μοναχογιό του, ο οποίος έχασε πριν λίγες μέρες τη ζωή του, υπηρετώντας τη θητεία του στο Ιράκ.

Πιο πολιτικός και «θυμωμένος» από ποτέ, ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ ρίχνει το βλέμμα του στα ανοιχτά τραύματα της Αμερικής όμως δεν καταφέρνει ποτέ να μετατρέψει την αφήγησή του σε ένα πραγματικά ισχυρό συναισθηματικό μανιφέστο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Tick tick Boom

Tick, Tick... Boom! του Λιν-Μανουέλ Μιράντα

Η ταινία είναι μια διασκευή του αυτοβιογραφικού μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον, που έφερε την επανάσταση στο θέατρο ως ο δημιουργός του «Rent», ένα μιούζικαλ που πραγματεύεται την επίκαιρη ανησυχία μιας ομάδας καλλιτεχνών υπό την σκιά της επιδημίας του HIV/AIDS με τον Λάρσον όμως να μην προλαβαίνει να ζήσει την επιτυχία του έργου του, μιας και πέθανε λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα.

Ο Λιν-Μανουέλ Μιράντα μεταφέρει στο σινεμά το αυτοβιογραφικό μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον με το σεβασμό και τον ενθουσιασμό που αρμόζει σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη που έφυγε νωρίς, χωρίς να δει όχι μόνο τη διεθνή αναγνώρισή του αλλά και τον Αντριου Γκάρφιλντ να τον υποδύεται σε μια once in a lifetime ερμηνεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Το Μικρό Ψάρι

Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη

Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει...

H τέταρτη μεγάλου μήκους του Γιάννη Οικονομίδη έχει εκτόπισμα και ειδικό βάρος. Κι έναν (καμία έκπληξη), εξαιρετικό Βαγγέλη Μουρίκη, σε μια βραδυφλεγή ερμηνεία-δυναμίτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

pasolini 607

Παζολίνι του Εϊμπελ Φεράρα

Η ταινία συναντά τον Παζολίνι λίγο μετά τα γυρίσματα του «Σαλό» - είναι ήδη διάσημος, αναγνωρισμένος ως ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του σύγχρονου πνεύματος. Το φιλμ ξεκινά με σκηνές από συνεντεύξεις που δίνει ο Παζολίνι σε διαφορετικά μέσα. Εκεί φροντίζει να δηλώσει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, η δράση και η τέχνη του είναι πολιτική. Και καλά που το λέει, γιατί η ταινία δεν ασχολείται λεπτό μ’ αυτήν, την τόσο σημαντική πλευρά του. Ο Παζολίνι ετοιμάζει δυο νέα έργα, τα γράφει, τα μοιράζεται, τ’ αναθεωρεί. Τα δυο αυτά έργα ζωντανεύουν στην οθόνη, το καθένα του καλύπτοντας μέρος του προφίλ του Παζολίνι και οδηγούν την ταινία.

Παρότι η αρχική εντύπωση ήταν ότι ο Παζολίνι κι ο Φεράρα θα προκαλέσουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό στην οθόνη, το επιλεκτικό biopic δίνει έμφαση όχι στη δύναμη των γεγονότων αλλά στο πνεύμα του δημιουργού. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή σε streaming στο viva.gr

The Last to see Them

The Last to See Them (Gli ultimi a vederli vivere) της Σάρα Σούμα

Στην ηλιόλουστη επαρχία της νότιας Ιταλίας, μια οικογένεια αγροτών, απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο θα έρθει αντιμέτωπη με το χειρότερο εφιάλτη. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σάρα Σούμα, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

Focaccia Blues

Focaccia Blues του Νίκο Τσιζαρόλα

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας φοκάτσια που «έφαγε» το αμερικανικό μπέργκερ! Βασίζεται σε ένα πραγματικό συμβάν: τότε που ο παγκόσμιος γίγαντας των ταχυφαγείων, δηλαδή η εταιρεία McDonald’s, αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά στην πόλη Αλταμούρα, στην Απουλία της Ιταλίας, από τον ανταγωνισμό κάποιου φούρναρη που ειδικευόταν στην τέχνη της φοκάτσια. Το τεράστιο ταχυφαγείο McDonald’s, λίγο μετά τα εγκαίνιά του, υπέστη τεράστιο πλήγμα όταν ο Λούκα Ντιτζεσού άνοιξε ένα μικρό αρτοποιείο ακριβώς δίπλα στον αμερικάνικο γίγαντα πουλώντας μια πεντανόστιμη φοκάτσια.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage

ινγκε

Τα Δάκρυα Της Ίνγκε της Αλίσι Τελενγκούτ

Η βαθιά σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώων και μεταξύ ανθρώπου και φύσης αναπαρίσταται στην ταινία μέσα από ένα ζωγραφισμένο περιβάλλον που γεμίζει από τα συναισθήματα και τα δάκρυα μιας καμήλας. Η ταινία είναι βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία των νομάδων της Μογγολίας, την οποία μας αφηγείται η γιαγιά της σκηνοθέτριας. | Η προβολή θα είναι διαθέσιμη μέχρι 05/12

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Ethnofest

ολυμπία

Αγαπητέ κε Φίρερ (Dear mr. Führer / Das Glaszimmer) του Κριστιάν Λερτς

1945, λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Anna και ο 11χρονος γιος της ο Felix αναγκάζονται να φύγουν από το βομβαρδιζόμενο Μόναχο προς τη βαυαρική ύπαιθρο. Κι ενώ η Anna δυσκολεύεται πολύ να προσποιείται την ένθερμη εθνικοσοσιαλίστρια, ο Felix μοιάζει να μαγεύεται όλο και περισσότερο από τη ναζιστική προπαγάνδα και τους υποστηρικτές της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς