Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 7 Ιανουαρίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 7 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


where'd you go bernadette 607

Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ; (Where You'd Go, Bernadette?) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Κεντρική ηρωίδα της ταινίας είναι η Μπερναντέτ Φοξ που δεν χάθηκε, αλλά... έχασε τον εαυτό της, σύλληψη ήδη αρκετά εκνευριστική. Ειδικά όταν πρόκειται για μια γυναίκα νέα, όμορφη, ευκατάστατη, ταλαντούχα, που έχει μια κόρη που τη λατρεύει (υπερβολικά, κάτι μας λέει ότι το κορίτσι θα έχει προβλήματα ενηλικίωσης) κι έναν άντρα που τη φροντίζει και την αγαπά. Μόνο που, όταν η Μπερναντέτ βρισκόταν στις δαφνοστεφανωμένες αρχές της αρχιτεκτονικής καριέρας της, το δεύτερο, μόλις, πρότζεκτ της χτυπήθηκε από τον ανταγωνισμό κι αυτό η ηρωίδα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει. Από τότε έχει μεταβληθεί σε μια εκκεντρική μισάνθρωπο που δεν τα βγάζει πέρα με την κοινωνία. Ενα ταξίδι στην Ανταρκτική, που από παρεξήγηση με σύζυγο και κόρη, η Μπερναντέτ κάνει τελικά μόνη, θα της δώσει τα δημιουργικά ερεθίσματα που μια ζωή περίμενε.

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ διασκευάζει το best seller της Μαρία Σέμπλ, με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ. Κι όμως, κάτι χάνεται στο συνδυασμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

jurassic park the lost world

Jurassic Park: Ο Χαμένος Kόσμος (Jurassic Park: The Lost World) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Εχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την καταστροφή του πάρκου με τους δεινοσαύρους και ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του, Τζον Χάμοντ, αποκαλύπτει ότι υπάρχει και δεύτερο νησί με δεινόσαυρους! Οργανώνει λοιπόν μία αποστολή για τη διάσωση του Χαμένου Κόσμου με αρχηγό τον Ίαν Μάλκολμ, ενώ την ίδια στιγμή, ο ανιψιός του Χάμοντ, Πίτερ Λάντλοου, ηγείται της δικής του ομάδας, που στόχο έχει να αιχμαλωτίσουν τους δεινόσαυρους και να τους μεταφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο αντίπαλες ομάδες σύντομα θα αναγκαστούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την οργισμένη προϊστορική αντεπίθεση.

Η ταινία προβάλλεται στις 12.15 στο Star

before midnight 607

Πριν τα Μεσάνυχτα (Before Midnight) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ολοκληρώνοντας 6 εβδομάδες διακοπών στην Ελλάδα, ο Τζέσι πρέπει να αποχαιρετήσει τον γιο του από τον πρώτο του γάμο, να τον βάλει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αμερική. Πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα αργήσει να τον ξαναδεί, ότι χάνει στιγμές από την εφηβεία του, ότι έχει γίνει ο πατέρας των γιορτών και των διακοπών. Υπήρξαν θύματα στον έρωτά του με την Σελίν και στην μετακόμισή του στο Παρίσι - δεν τέλειωσαν όλα σ' ένα μαβί ηλιοβασίλεμα. Αντιθέτως, η αληθινή ζωή τότε μόνο ξεκίνησε. Από την μεριά της η Σελίν εξετάζει μία πρόταση για μία δουλειά με απαιτητικά ωράρια και υποχρεώσεις, κάτι που θα τονώσει τον γυναικείο δυναμισμό της αλλά θα αναστατώσει την λειτουργία της οικογενειακής καθημερινότητας. Συζητώντας σαν σύντροφοι και φίλοι τα δύο αυτά ενδεχόμενα (πώς φαίνεται σε εκείνον η προοπτική της νέας δουλειάς, πώς θα άκουγε εκείνη την πιθανότητα να μετακομίσουν στο Σικάγο για να βλέπει ο Τζέσι τον γιο του) γίνεται η έκρηξη. Ή μάλλον, συμβαίνουν υπόκωφα κι ακόμα πιο επικίνδυνα οι μικρές ανεπαίσθητες εκρήξεις που κλονίζουν την αυτοπεποίθησή σου σε μια σχέση, ξυπνούν τις ανασφάλειες για την πορεία που έχεις επιλέξει στη ζωή σου, θεριεύουν δαίμονες για το αν ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου καταπιέζεται και σε καταπιέζει.

Αν το «Πριν το Ξημέρωμα» μας έκανε να ερωτευθούμε τη φαντασίωση και το «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» την πιθανότητα ενός μεγάλου έρωτα, το «Πριν τα Μεσάνυχτα» έρχεται να μας προσγειώσει στην πραγματικότητά του: σκληρά, ωμά, αληθινά. Ερωτεύσιμα. Το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ είναι η καλύτερη ταινία από όλες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.20 στον Alpha

The Illusionist

Ο Μάγος Αϊζενχάιμ (The Illusionist) του Νιλ Μπέργκερ

Αρχές του 20ου αιώνα. Ο Aϊζενχαϊμ, ένας νεαρός μάγος, που εξαιτίας των μαγικών του δυνάμεων, πολλοί πιστεύουν ότι έχει σχέση με το διάβολο, ερωτεύεται παράφορα την πριγκίπισσα Σοφία. Όμως, τα πράγματα για τον ίδιο δυσκολεύουν όταν η νεαρή πριγκίπισσα ανακοινώνει ότι αποφάσισε να παντρευτεί το διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Λεοπόλδο. Η καρδιά του νεαρού μάγου ραγίζει. Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει την αγαπημένη του, είναι να χρησιμοποιήσει τις μαγικές δυνάμεις του! Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο. Να συλλάβει τον Άϊζενχαϊμ κατασκευάζοντας ψεύτικες κατηγορίες. Ο μάγος όμως έχει αντίθετη γνώμη και ετοιμάζεται για ένα τελευταίο κόλπο που θα κόψει την ανάσα

Ενδιαφέρουσα «συζήτηση» γύρω από την αιώνια πάλη της λογικής με τη... μαγεία, με τους Εντουαρντ Νόρτον και Πολ Τζιαμάτι να γεμίζουν τα κενά μιας κατά τα άλλα μετριοπαθούς ταινίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκαί

The Happiest Day in the Life of Olli Maki 607

Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Ολλι Μάκι (The Happiest Day in the Life of Olli Mäki) του Γιούχο Κουοσμάνεν

Το καλοκαίρι του 1962, ο Ολλι Μάκι αγωνίζεται για τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου στην κατηγορία φτερού. Ο δρόμος για την επιτυχία, από την επαρχία της Φινλανδίας μέχρι την καρδιά του Ελσίνκι, μοιάζει να είναι βέβαιος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσει βάρος και να συγκεντρωθεί στην προπόνηση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα... Ο Ολλι έχει ερωτευτεί τη Ράιγια!

To ντεμπούτο του Γιούχο Κουοσμάνεν, μεγάλο βραβείο στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών, μια ασπρόμαυρη κι όμως γεμάτη χρώματα, μελαγχολική κι όμως feelgood, βαρυσήμαντη κι όμως όχι «βαριά» ταινία για όλα αυτά που κερδίζεις όταν χάνεις. Και το αντίθετο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

L.A. Confidential 607

Λος Αντζελες, Εμπιστευτικό (L.A. Confidential) του Κέρτις Χάνσον

Η νεο-νουάρ μεταφορά του ομώνυμου αστυνομικού μυθιστορήματος του Τζέιμς Ελροϊ είναι (και ήταν πάντα, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε 23 χρόνια πριν) κλασική. Με πρωταγωνιστές τους Ράσελ Κρόου (με αυτή την ταινία πρωτοσυστήθηκε στο ευρύ κοινό), Γκάι Πιρς, Κέβιν Σπέισι και στο ρόλο της femme fatale την Κιμ Μπέισινγκερ (Οσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου), η ιστορία τριών αστυνομικών που κινούνται εντελώς διαφορετικά απέναντι στο έγκλημα και τη διαφθορά του Λος Αντζελες των 50ς αποτυπώνεται με πυκνή ατμόσφαιρα, πυκνό μυστήριο, παλιομοδίτικη γοητεία κι ανατροπές. Εκτός από την Μπέισινγκερ, Οσκαρ κερδίζει και το διασκευασμένο σενάριο. Κι όχι άδικα.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Open

fight club 607

Fight Club του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ενας υπάλληλος γραφείου που πάσχει από αυπνία, μαζί με έναν τυχοδιώκτη κατασκευαστή σαπουνιών, δημιουργούν ένα κρυφό κλαμπ πάλης που τελικά εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Cosmote Cinema 1

Ράφτης 607

Ο Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

To βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τάλιν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.