Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 12 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 12 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


fuck this job

Γ@μώ τη δουλειά μου (F@ck This Job) της Βέρα Κριτσέφσκαγια

Η 35χρονη Νατάσα είναι μια νεόπλουτη, επιτυχημένη γυναίκα που αποζητά δημοσιότητα, φήμη και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Έτσι αποφασίζει να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο τηλεοπτικό κανάλι στη Ρωσία του Πούτιν. Προσλαμβάνει δημοσιογράφους υπέρ της αντιπολίτευσης και μειονότητες όπως η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Σύντομα, το «βλαστάρι» της μετατρέπεται σε μια όαση πολιτικής και σεξουαλικής ελευθερίας. Το Dozhd TV (γνωστό και ως TV Rain, η «τηλεόραση της βροχής») είναι το μοναδικό κανάλι ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που έχει επιβιώσει το καθεστώς του Πούτιν. Όταν ξεκίνησε, η γυναίκα αυτή δεν φανταζόταν πως θα στεκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης μεταξύ Αλήθειας και Προπαγάνδας, ούτε πως θα έχανε όλη της την περιουσία. Δεν ήξερε πως θα γινόταν «ξένος πράκτορας» στην ίδια της τη χώρα.

Δείτε την ταινία εδώ κι αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις online προβολές του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διεξάγεται από τις 10 μέχρι τις 20 Μαρτίου εδώ.

Dawn of the Planet of the Apes 607

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή (Dawn of the Planet of the Apes) του Ματ Ριβς

Μια δεκαετία μετά την τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Σίζαρ, η ανθρωπότητα έχει αποδεκατιστεί, εξαιτίας της φονικής γρίπης των πιθηκοϊδών, αποτέλεσμα φυσικά των γενετικών πειραμάτων που έδωσαν και στον Σίζαρ την εξελιγμένη του ταυτότητα. Εκείνος είναι πια ο ηγέτης των πιθήκων και ζει σε μια κοινότητα με ξεκάθαρη κοινωνική διαστρωμάτωση, μέσα σ’ ένα δάσος κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, διοικώντας την αγέλη του αυστηρά και δίκαια, προστατεύοντάς την απ’ οποιαδήποτε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Οταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων θα θελήσει να εισχωρήσει στο δάσος για να εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο ενέργειας που βρίσκεται εκεί, ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων θα ξεσπάσει ξανά, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τα δυο στρατόπεδα.

Ο σκηνοθέτης του «Cloverfield» εγκαθίσταται στο στρατόπεδο των πιθήκων σ' ένα θεαματικό, σκοτεινό, απολαυστικό σίκουελ, το καλύτερο του franchise ως τώρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.10 στο Star

(La Reine Margot

Η Βασίλισσα Μαργκό (La Reine Margot) του Πατρίς Σερό

Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Μαργαρίτας της Γαλλίας, γνωστής ως Μαργκό, το γάμο της με τον Ερρίκο της Ναβάρρας, μελλοντικό Ερρίκο Δ', τη σφαγή της νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου και τα γεγονότα που ακολούθησαν έως την ανάρρηση στον γαλλικό θρόνο του τελευταίου της δυναστείας των Βαλουά, Ερρίκου Γ'. Πρωταγωνιστούν η Ιζαμπέλ Ατζανί, ο Ντανιέλ Ωτέιγ, η Βίρνα Λίζι, ο Βενσάν Περέζ, ο Ζαν Ιγκ Ανγκλάντ και ο Πασκάλ Γκρεγκορί.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Κανάλι της Βουλής

good dinosaur main

Ο Καλόσαυρος (The Good Dinosaur) του Πίτερ Σον

Σε ένα κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός Απατόσαυρος με το όνομα Aρλο γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων. Μαζί θα διασχίσουν έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο. Ο Aρλο θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του, καθώς ανακαλύπτει όλα αυτά για τα οποία είναι ικανός.

Μακριά από την ενήλικη πλευρά της, η Pixar δοκιμάζει ένα αμιγώς παιδικό παραμύθι ενηλικίωσης – με μαγικές στιγμές αλλά και όχι και τη μαγεία που μας έχει συνηθίσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

avengers endgame main

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Endgame) των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Με τον μισό πληθυσμό της Γης αποδεκατισμένο, οι εναπομείναντες Εκδικητές ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και να αποκαταστήσουν την ισορροπία στο σύμπαν.

Χορταστικός, απενοχοποιημένος, διασκεδαστικός, συγκινητικός, αυτοσαρκαστικός, εντυπωσιακός, μελαγχολικός κι επικός όσο ποτέ, ο επίλογος των Εκδικητών είναι o πιο ιδανικός για ολόκληρο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και μαζί για τα blockbuster όπως τα γνωρίζαμε (μέχρι σήμερα). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Cosmote Cinema 1

Wild Strawberries 607

Αγριες Φράουλες (Wild Strawberries) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ο ηλικιωμένος ιατρός Άιζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της. Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο ιατρός θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω.

Σύμπραξη ουσιαστικά του Μπέργκμαν με τον θρύλο του σουηδικού σινεμά, Βίκτορ Σιόστρομ, οι «Αγριες Φράουλες» κοιτούν με αισιοδοξία τα τραύματα των ανθρώπινων σχέσεων όσο αποδεικνύουν περίτρανα την μαεστρία του δημιουργού τους στην οπτική και συναισθηματική απεικόνιση μιας διαδρομής γεμάτη λάθη και επίπονες αποφάσεις. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

enfant terrible 607

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Enfant Terrible) του Οσκαρ Ρέλερ

Οταν το 1967 ο 22χρονος Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ αναλαμβάνει τη θεατρική σκηνή του Anti-Theatre του Μονάχου, κανείς δεν υποψιάζεται ότι αυτός ο αυθάδης τύπος θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Γερμανούς σκηνοθέτες. Σαν να το αισθάνεται ότι δεν έχει πολύ καιρό μπροστά του, γυρίζει μανιωδώς τη μια ταινία μετά την άλλη. Ταινίες του ανοίγουν στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, και λατρεύονται ή μισιούνται από κοινό, κριτικούς και συναδέλφους. Η οργή του μαζί με την βαθιά επιθυμία του για αγάπη, τον κάνουν τον πιο σημαντικό και ριζοσπαστικό σκηνοθέτη, ένα enfant terrible.

Η ζωή, το έργο, η άνοδος και η πτώση του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε μια κινηματογραφική βιογραφία που παίρνει ρίσκα, αλλά καίει μέσα στη στιλιστική αλαζονία της κάθε ειλικρινή αποτύπωση της «live fast die young» μυθιστοριογραφίας του Γερμανού «παιδιού - θαύματος». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

happy end 607

Happy End του Μίκαελ Χάνεκε

Η Αν (Ιζαμπέλ Ιπέρ) έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα της, Ζορζ (Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) έχοντας να διαχειριστεί τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες ενός εργατικού ατυχήματος σε ένα από τα εργοτάξια της επιχείρησης ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τον γάμο της με τον Λόρενς. Ο αδερφός της (Ματιέ Κασοβίτς) αναλαμβάνει την επιμέλεια της έφηβης κόρης του από τον πρώτο του γάμο μετά τη μυστηριώδη δηλητηρίαση της μητέρας της και πρώην συζύγου του. Όμως τι μυστικά κρύβει;

Αινιγματική στην αφήγησή της και σκληρή όσο και η ειρωνία του τίτλου της, η νέα ταινία του Μίκαελ Χάνεκε ξεγελά για το πόσες και πόσο ικανοποιητικές απαντήσεις δίνει στις μεγάλες ερωτήσεις που θέτει σχετικά με το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς