Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the girl in the spider's web 607

Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης (The Girl in the Spider’s Web) του Φέντε Αλβάρεζ

H Λίζμπετ Σαλάντερ αναλαμβάνει μια ριψοκίνδυνη αποστολή για λογαριασμό ενός επιστήμονα. Προτού όμως καταφέρει να ολοκληρώσει την αποστολή της πέφτει θύμα φονικής επίθεσης και ληστείας, οι οποίες την εμπλέκουν στον ιστό μιας επικίνδυνης οργάνωσης που φτάνει πολύ πίσω, στο δικό της παρελθόν. Αψυχο reboot-σίκουελ για το «Κορίτσι με το Τατουάζ», που μετατρέπει τη Λίσμπετ Σαλάντερ σε τζεϊμσμποντική ηρωίδα περιπέτειας του σωρού. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star.

mission to mars

Αποστολή Στον Άρη (Mission To Mars) του Μπράιαν ΝτεΠάλμα

Μια ομάδα αστροναυτών, μετά από ειδική εκπαίδευση δύο ετών, ξεκινά ένα φιλόδοξο ταξίδι για τον πλανήτη Άρη. Δεν θα προλάβουν όμως να πατήσουν το πόδι τους στον «κόκκινο» πλανήτη, αφού μια αναπάντεχη όσο και ανεξήγητη καταιγίδα ανατρέπει τα σχέδιά τους αφανίζοντας τούς τρεις από την ομάδα και αφήνοντας ζωντανό μόνο τον έναν. Η ομάδα επίβλεψης από τη Γη δεν αφήνει λεπτό για χάσιμο και σύντομα δίνεται το σήμα για αποστολή βοήθειας. Η δεύτερη αποστολή, όμως, διαπιστώνει ότι εκτός από τον Λιουκ, που είναι ο μοναδικός επιζών, υπάρχει μάλλον και κάποιος άλλος - μια μυστηριώδης ύπαρξη, που προσπαθεί να εμποδίσει οποιαδήποτε επίσκεψη στον αφιλόξενο πλανήτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha.

Ιωάννης ο Βίαιος

Ιωάννης ο Βίαιος της Τώνια Μαρκετάκη

Αθήνα, μεσάνυχτα. Σε κάποιο απόμερο δρομάκι, μια όμορφη κοπέλα, η Ελένη Χαλκιά, μαχαιρώνεται θανάσιμα από έναν άγνωστο που αμέσως εξαφανίζεται τρέχοντας μέσα στο σκοτάδι. Ο νεαρός Ιωάννης Ζάχος, χωρίς ψυχική και σεξουαλική ισορροπία, φαντάζεται συχνά τον εαυτό του να σκοτώνει όμορφες γυναίκες, επιβεβαιώνοντας έτσι τον ελλειμματικό ανδρισμό του και το πάθος του για εξουσία. Όταν συλλαμβάνεται, ομολογεί τα εγκλήματά του, προς μεγάλη ανακούφιση της αστυνομίας που έχει κατηγορηθεί από τον τύπο για αναποτελεσματικότητα. Στη δίκη που ακολουθεί, αναπαριστά με αντιφάσεις ό,τι έχει ήδη διαβάσει από τον Τύπο και η προσπάθεια για αναζήτηση της αλήθειας μένει μετέωρη, αποκαλύπτοντας όμως ανάγλυφα την σύγκρουση του ατόμου με την κοινωνία.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο site της Ταινιοθήκης στα πλαίσια του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

american beauty

American Beauty του Αλαν Μπολ

O Λέστερ, ευκατάστατος οικογενειάρχης των προαστίων, συνειδητοποιεί βαθμιαία την αβάσταχτη κενότητα της υλιστικής του καθημερινότητας. H υπαρξιακή του κρίση θα πάρει σοβαρές διαστάσεις από τη στιγμή που αρχίζει να έλκεται από μια συμμαθήτρια της κόρης του και να συμπεριφέρεται εντελώς αντικοινωνικά.

Προβάλλεται στις 22.50 στο Cosmote Cinema 1.

Wasp Network 607

Αβάνα: Η Πόλη των Κατασκόπων (Wasp Network) του Ολιβιέ Ασαγιάς

Βασισμένο στο βιβλίο «Οι Τελευταίοι Στρατιώτες του Ψυχρού Πολέμου» του Φερνάντο Μοράις, το «Wasp Network» αφηγείται την πραγματική ιστορία των «Κουβανών Πέντε», μιας ομάδας (αντικ)ατασκοπίας που στάλθηκε τη δεκαετία του 90 από τις μυστικές υπηρεσίες της Αβάνας στο Μαϊάμι της Φλόριντας για να παρακολουθεί τους πρόσφυγες από το καθεστώς του Κάστρο που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και να αποτρέπει οποιαδήποτε τρομοκρατική και μη ενέργεια αποσταθεροποίησης του πολιτικού κλίματος στην Κούβα από τις ομάδες αντίστασης και ανατροπής που συστάθηκαν εκεί. Υποδυόμενοι και οι ίδιοι τους αιτούντες πολιτικό άσυλο και προδότες στα μάτια της κουβανέζικης κοινωνίας και των οικογενειών που άφησαν πίσω, οι κατάσκοποι αυτοί όχι μόνο βρέθηκαν με κίνδυνο της ζωής τους στα γρανάζια της διεθνούς κατασκοπίας, αλλά γνώρισαν και ένα ολότελα διαφορετικό οικονομικό και πολιτισμικό περιβάλλον άκρατου καπιταλισμού, ενώ τα διλήμματα ανάμεσα στην ανέχεια της γενέτειράς τους και το πατριωτικό καθήκον από τη μία μεριά και στην ευμάρεια ενός νέου τρόπου ζωής και τη συνεργασία με το αντίπαλο στρατόπεδο από την άλλη δυναμίτιζαν διαρκώς μια πορεία συνεχών ανατροπών και καταιγιστικών εξελίξεων ακόμη και μετά την αναπόφευκτη ανακάλυψη του δικτύου από τις αμερικανικές Αρχές.

Πιο mainstream από ποτέ, ο συνήθως ρηξικέλευθος Γάλλος σκηνοθέτης αλλάζει για άλλη μια φορά είδος, χώρα και γλώσσα και παρουσιάζει μια πραγματική ιστορία με αφηγηματική σιγουριά, αλλά σκηνοθετική ατολμία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1.

Fanny and Alexander

Φάννυ και Αλέξανδρος (Fanny och Alexander) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Πρόκειται για την ιστορία των Εκνταλ, μιας εκτεταμένης φαμίλιας αστών στην Ουψάλα κατά την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα, μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες πρωτίστως των ομότιτλων παιδιών. Αδέλφια ανήλικα, η Φάννυ και ο Αλέξανδρος χαίρονται τις διηγήσεις και τα θεάματα που έχει να τους προσφέρει η καλλιτεχνικής καταγωγής οικογένειά τους, ανατρέφονται με τα φώτα που τους δίνουν τα μέλη της -ο πατέρας και η γιαγιά τους, φημισμένοι ηθοποιοί και οι δυο, η αφοσιωμένη μητέρα τους, οι ελαφρώς εκκεντρικοί θείοι. Όμως ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα στη διάρκεια μιας πρόβας, και η ακόλουθη απόφαση της χηρεμένης μητέρας να παντρευτεί έναν συντηρητικό πάστορα, θα αλλάξει ριζικά τη ζωή τους.

Ο Μπέργκμαν αφήνει το φως να σαρώσει τα ζοφερά άγχη που ανέκαθεν τον κατέτρυχαν σε ένα έργο ζωής που τιμήθηκε με τέσσερα Οσκαρ - Ξενόγλωσσης Ταινίας, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Κοστουμιών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

scenes from a marriage main

Scenes from a Marriage

Την σειρά - βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ινγκμαρ Μπέργκμαν - έχει αναλάβει ένας από τους δημιουργούς της σειράς «The Affair», ο Χάγκαϊ Λεβάι (ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία) μαζί με τον Μάικλ Ελενμπεργκ. Η πρωτότυπη ιστορία για ένα γάμο σε αποσύνθεση ήταν για τον ίδιο τον Ινγκμαρ Μπέργκαν αρκετά επώδυνη και σκληρή, μιας και ο ίδιος είχε παντρευτεί πέντε φορές, πολλές φορές με τις ίδιες του τις πρωταγωνίστριες, ανάμεσά τους και τη Λιβ Ούλμαν η οποία πρωταγωνιστούσε τότε μαζί με τον Ερλαντ Γιόζεφσον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, το «Σκηνές από Εναν Γάμο» θα προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV, με νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα.

μέχρι τη θάλασσα 607

Μέχρι τη Θάλασσα του Μάρκο Γκαστίν

Στην Κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ όλοι περιμένουν κι από ένα θαύμα. Ο Μάρκο Γκαστίν βρίσκεται εκεί για να το αποτυπώσει. Διαπεραστικό, οικείο και εξαιρετικά ευαίσθητο, το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρκο Γκαστίν μιλάει για τα όρια της ανθρώπινης αντοχής με έναν πρωτόγνωρο, αληθινό, απόλυτα αισιόδοξο τρόπο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 2.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.