Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Fall of the American Empire

Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας (The Fall of the American Empire) του Ντενί Αρκάν

Ο Πιερ-Πολ, ένας διανοούμενος με διδακτορικό στη φιλοσοφία, αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ για να τα βγάλει πέρα. Μία μέρα, εν ώρα εργασίας, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μίας ένοπλης ληστείας που πάει στραβά: δύο νεκροί και τσάντες γεμάτες εκατομμύρια βρίσκονται πεταμένες κάτω.

Ο Καναδός Ντενί Αρκάν, ένα από τα εντιμότερα αισθητικά όντα του σύγχρονου σινεμά, επιστρέφει με μια ατελούς ίσως αστυνομικής πλοκής, αλλά σπινθηροβόλου στοχασμού πολιτική κατάθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

batman

Batman του Τιμ Μπάρτον

Σε αρκετά μικρή ηλικία, ο Μπρους Γουέιν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του από ληστές. Από τότε ορκίστηκε να προστατέψει την πόλη, που μεγάλωσε, τη Γκόθαμ Σίτι, από τα κακοποιά στοιχεία. Η σπηλιά, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την έπαυλή του, αποτελεί ορμητήριο και καταφύγιό του. Τώρα πια, πίσω από το πρόσωπο του επιχειρηματία Μπρους Γουέιν, κρύβεται ο μασκοφόρος τιμωρός του εγκλήματος, ο Μπάτμαν. Και αυτή τη φορά πρόκειται να έρθει αντιμέτωπος με τον Τζόκερ, έναν αδίστακτο εγκληματία με παραμορφωμένο πρόσωπο, που έχει συλλάβει ένα πανούργο και... θανατηφόρο σχέδιο για να αποκτήσει τον έλεγχο της Γκόθαμ Σίτι.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Star

thor ragnarok main

Thor Ragnarok του Τάικα Γουατίτι

Ο Thor, που εν τω μεταξύ βρίσκεται ξανά ορφανός, ξανά φυλακισμένος, μονομαχεί σε αρένα (με τον Hulk, μάλιστα), κάνει και λίγο φλερτ στη σύγχρονη μεγαλούπολη, είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί με τον φευγαλέο Λόκι, εναντίον της αδελφής που δεν ήξεραν ότι είχαν, της Χέλα, προτού εκείνη καταστρέψει για πάντα το Ασγκαρντιανό σύμπαν. Στην περιπέτειά του, συναντά από τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ ως disco queen μονάρχη και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Doctor Strange, μέχρι τον Μπρους Μπάνερ (μετά την αρένα), σε μια από τις πιο γλυκές στιγμές buddy movie του υπερηρωικού σύμπαντος.

Τρίτος Θορ στη σειρά, πιο αστείος, κοντοκουρεμένος και πιο θεαματικός - παίρνει το αίμα του πίσω ανάμεσα στους Avengers που μονοπωλούν τη μεγάλη οθόνη την τελευταία δεκαετία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

The Magnificent Seven 607

Και οι 7 Ηταν Υπέροχοι (The Magnificent Seven) του Αντουάν Φουκουά

Βρισκόμαστε στο γυμνό, σκονισμένο κι απολίτιστο Ρόουζ Κρικ του 1879, εκεί όπου το κεφάλαιο κάνει κουμάντο: Ο σαδιστής ιδιοκτήτης του τοπικού ορυχείου, που υποδύεται με ανατριχιαστικό μεράκι ο Πίτερ Σάρσγκαρντ, κρατά στα χέρια του τις ζωές και το βιος των κατοίκων. Οταν, όμως, η όμορφη (και σταθερά με πλούσιο ντεκολτέ), Εμα δει τον άντρα της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της, θα ζητήσει εκδίκηση. Σε βοήθειά της θα έρθει, με το αζημίωτο, ένας περιβόητος κυνηγός επικηρυγμένων που θα συγκροτήσει μια ομάδα επτά υπέροχων αντρών κι άλλο τόσο άξεστων, βίαιων, άριστων στο σημάδι. Είναι τα χρόνια μετά τον εμφύλιο και η επτάδα συμπυκνώνει όλες τις πλευρές της έντασης στην Αμερική: βόρειους, νότιους, Μαύρους, Ινδιάνους, Μεξικανούς, αλκοολικούς κι εγκληματίες. Οι πιο απρόβλεπτοι επιλαχόντες καλούνται να υπερασπιστούν το νέο αμερικανικό όνειρο που τους έχει καταστήσει απόβλητους.

Μ' ένα συναρπαστικό ανδρικό καστ, ο Αντουάν Φουκουά δίνει δική του πνοή και fun στο γουέστερν που έκαναν κλασικό, πρώτα ο Ακίρα Κουροσάουα κι έπειτα ο Τζον Στέρτζες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

titane main

Titane της Ζουλιά Ντικουρνό

Eχοντας «γευτεί» με θαρραλέο τρόπο ανθρώπινη σάρκα στο κανιβαλιστικό, αν και όχι «νόστιμο» σε κάθε του μπουκιά μεγάλου μήκους ντεμπούτο της, «Raw», επιβεβαιώνοντας τα δείγματα σωματοποίησης του τρόμου που είχαν ήδη διαφανεί από το μικρού μήκους της «Junior», η Ζουλιά Ντικουρνό έρχεται με το σαφώς πιο μεγάλο σε φιλοδοξία, προθέσεις και αντίκτυπο, «Titane» για να καθιερωθεί ως μια από τις πιο ιδιοσυγκρασιακές γυναίκες δημιουργούς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο Χρυσός Φοίνικας του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών. Δίκαια πολυσυζητημένος, για όλους τους λάθους λόγους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Padroni di casa

Οικοδεσπότες (Padroni di casa) του Eντοάρντο Γκαμπριελίνι

Ο Κόζιμο και ο Ελία είναι εργολάβοι. Ο διάσημος τραγουδιστής Φάουστο Μιέλι, που εδώ και δέκα χρόνια έχει αποσυρθεί από τη σκηνή λόγω της αρρώστιας που χτύπησε την γυναίκα του, ετοιμάζεται όμως για τη μεγάλη επιστροφή, τους αναθέτει τις εργασίες ανακαίνισης της βίλας του στους λόφους μεταξύ Τοσκάνης και Αιμιλίας. Ο Κόζιμο και ο Ελία είναι πολύ διαφορετικοί. Ο πρώτος, ο μεγαλύτερος, έχει περάσει πολλές δυσκολίες ενώ ο δεύτερος, αν και πολύ δεμένος με τον αδελφό του, αισθάνεται να περιορίζεται από εκείνον. Η μικρή κοινότητα τους υποδέχεται ψυχρά τους δυο αδελφούς. Επίσης η ένταση ανάμεσα στον τραγουδιστή και τη γυναίκα του αυξάνεται, όπως εξάλλου η σύγκρουση των δυο αδελφών μεταξύ τους και με τους κατοίκους του χωριού. Όταν ο Κόζιμο γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός γεγονότος που δεν έπρεπε να δει, η αντίδραση των κατοίκων του χωριού ξεσπάει ανεξέλεγκτα.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage

When the Trees Fall

When the Trees Fall (Koly Padayut Dereva) της Μαρίσια Νικίτιουκ

Η ιστορία τριών μικρών επαναστατων, της μικρής Βίτκα, της ξαδέλφης της Λαρίσα και του αγορίου της Σκαρ στην ουκρανική επαρχία. Η Λαρίσα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μετά το θάνατο του πατέρα της, το χωριό την εξοστρακίζει επειδή αγαπάει τον μικροεγκληματία Σκαρ, μέχρι που η Λαρίσα μαθαίνει τη μυστική ιστορία της γιαγιάς της. Από τα νέα ταλέντου του ουκρανικού σινεμά, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου, βραβείο των κριτικών της Ουκρανίας για την ανακάλυψη του 2018.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

ολυμπία

Γείτονες (Neighbours / Nachbarn) του Μάνο Καλίλ

Αρχές της δεκαετίας του '80, σ' ένα μικρό χωριό της συρο-τουρκικής μεθορίου. Ένα 6χρονο αγόρι κουρδικής καταγωγής πηγαίνει για πρώτη χρονιά στο αραβικό σχολείο και βλέπει τον μικρό του κόσμο να τον αλλάζει ριζικά ο ακατανόητος εθνικισμός. Με μια λεπτή αίσθηση του χιούμορ και μπόλικη σάτιρα, η ταινία αφηγείται τα γεγονότα μιας παιδικής ηλικίας, η οποία, παρά την απολυταρχία και το βαθύ σκοτάδι που την περιβάλλουν, έχει και τις ανάλαφρες στιγμές της. Πόση φιλία, αγάπη και αλληλεγγύη μπορείς να βρεις σε καιρούς καταπίεσης και δεσποτισμού;
Tip: Μια ταινία με φοβερή σκληρότητα, με κτηνωδίες και τραμπουκισμούς Τούρκων και με ασύλληπτες σκηνές αντισημιτικής προπαγάνδας στο σχολείο από τον δάσκαλο, αλλά ταυτόχρονα έχει χιούμορ και τρυφερότητα. Ο ήρωας στο σήμερα είναι Σύρος πρόσφυγας σε camp –η διήγηση είναι ένα φλας μπακ τη χρονιά που κλείνει τα έξι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς