Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Upgrade 607

Upgrade του Λι Γουανέλ

Σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, ο μηχανικός αυτοκινήτων Γκρέι Τρέις αντιστέκεται ακόμα σθεναρά στην εισβολή της τεχνολογίας στη ζωή του. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της γυναίκας του, όμως, κατά τη διάρκεια μιας βίαιης ληστείας που άφησε και τον ίδιο παράλυτο από το κεφάλι και κάτω, θα δεχτεί την πρόταση ενός δισεκατομμυριούχου εφευρέτη να συμμετάσχει σε μια πειραματική θεραπεία που θα «αναβαθμίσει» το κορμί του. Μόνο που η εν λόγω θεραπεία, ένα εμφύτευμα τεχνητής νοημοσύνης που ελέγχει το σώμα του με την καθοδήγηση του εγκεφάλου του, έχει μερικές αλλόκοτες παρενέργειες, καθώς όχι μονάχα του μιλά, αντιληπτό αποκλειστικά από εκείνον, αλλά χαρίζει στον Γκρέι μοναδικές σωματικές ικανότητες και τη δυνατότητα να αναζητήσει τους υπεύθυνους για τον θάνατο της γυναίκας του. Μέχρι που θα αρχίσει να διεκδικεί την ανεξαρτησία του.

Ευρηματική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας για τη σύνδεση τεχνολογίας και ανθρώπινου σώματος, με ψυχή γνήσιου b-movie και σκηνές δράσης που πάλλονται από ενέργεια, αλλά προβλέψιμη εξέλιξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Star

Iron Man 3 607

Iron Man 3 του Σέιν Μπλακ

Συναντάμε τον Iron Man, μετά ακριβώς από τα γεγονότα των «Avengers», όπου τίποτα δεν είναι ακριβώς ίδιο στη ζωή του: το σπίτι, το επιτελείο, το εργαστήριό του δέχονται επίθεση, ο κόσμος του ισοπεδώνεται και οι αγαπημένοι του άνθρωποι κινδυνεύουν. Ο Mandarin, ένας από τους πιο ισχυρούς εχθρούς του απειλεί την ύπαρξη του υπερήρωα, αλλά ο Τόνι Σταρκ είναι αποφασισμένος, όχι μόνο να πάρει εκδίκηση, αλλά και να απαντήσει επιτέλους στο αιώνιο ερώτημα αν είναι η στολή που κάνει τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος που κάνει τη στολή...

O Τόνι Σταρκ επιστρέφει για τέταρτη φορά στη μεγάλη οθόνη με την τρίτη προσωπική του περιπέτεια. Kαι είναι - πώς άλλιώς να το πούμε; - γαμάτος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

little women 607

Μικρές Κυρίες (Little Women) της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Οι «Μικρές Κυρίες» της Λουίζ Μέι Αλκοτ (που κυκλοφορησε αρχικά σε δύο τόμους, το «Little Women» το 1868 και το «Good Wives» το 1869 και σε ένα τόμο ως «Little Women» το 1880) ήταν ήδη από την πρώτη του έκδοση ένα βιβλίο της εποχής του και την ίδια στιγμή ένα βιβλίο που κοιτούσε μπροστά από την εποχή του. Η εν μέρει αυτοβιογραφική ματιά της Αλκοτ πάνω στη ζωή και τις ερωτικές περιπέτειες των τεσσάρων κοριτσιών της οικογένειας Μαρτς δεν απείχε ιδιαίτερα από τα νεανικά και τα ρομαντικά αναγνώσματα της εποχής, αλλά ήταν μια άλλοτε αδιόρατη και άλλοτε υπογραμμισμένη διάθεση ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης που θα χάριζε για πάντα στη Μεγκ, τη Τζο, την Μπεθ και την Εϊμι μια όχι προκλητική ώς προς τα ήθη της εποχής αλλά ωστόσο σαφή επίστρωση χειραφέτησης: όλα να γίνουν όπως πρέπει και όπως αναλογούν στις επιταγές της κοινωνίας, με μοναδική προϋπόθεση να είναι όλα θέμα προσωπικής επιλογής.

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Αλκοτ, «μεταφέροντας» τις προβληματικές του στο παρόν χωρίς να μετακινηθεί από το παρελθόν. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στις οποίες και για Καλύτερη Ταινία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

The Hurt Locker 607

The Hurt Locker της Κάθριν Μπίγκελοου

Βαγδάτη, μια πόλη-παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν τη ζωή τους. Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί τη ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους ως ομάδα εξουδετέρωσης βομβών. Αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον καινούργιο αρχηγό της ομάδας, Γουίλιαμ Τζέιμς, ο οποίος εφαρμόζει περίεργες τεχνικές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τον θάνατο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX

bon plan

Η Μεγάλη Περιπέτεια (Bon Plan) του Ζερόμ Λεβί

Πέντε παιδικοί φίλοι, αχώριστοι συμμαθητές στο Λύκειο. Λάιονελ, Καρολάϊν, Μπριζίτ, Μπρούνο, Κλεμεντίν. Απόφοιτοι πλέον, είναι η ώρα να ζήσουν τη ζωή τους ως ενήλικες και υπεύθυνοι επαγγελματίες. Επιθυμία όλων τους είναι να γίνουν ανεξάρτητοι, χειραφετημένοι να γευθούν τη ζωή και την περιπέτεια και να γνωρίσει ο καθένας καλύτερα τον εαυτό του. Αποφασίζουν λοιπόν, να κάνουν το γύρο της Ευρώπης, με μόνο “όπλο” ένα ταξιδιωτικό οδηγό!

Δεκαπέντε πόλεις, σε τριάντα ημέρες, αξίζουν κόπο και.. έξοδα! Καλό σχέδιο, μόνο που… παραείναι φιλόδοξο! Όμως, όσο τα ταξίδια είναι η ευχαρίστηση της ζωής, άλλο τόσο οι απρόσμενες περιπέτειες ειναι η ευχαρίστηση των ταξιδιών!

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Strada Films ή στο viva.gr

Beanpole 607

Ενα Ψηλό Κορίτσι (Beanpole) του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ

Το μεγαλεπήβολο, συγκλονιστικό «Ενα Ψηλό Κορίτσι», είναι τοποθετημένο στο Λένινγκραντ του 1945, στον έντονο απόηχο του πολέμου ο οποίος μοιάζει να κατοικεί ακόμη στο μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων που τον βίωσαν -παρ΄ ότι όλοι προσπαθούν να τον ξορκίσουν προσμένοντας μια περίοδο ειρήνης- και δανείζεται τον τίτλο του από την ηρωίδα του Ιγια, μια κοπέλα τόσο ψηλή κι αδύνατη που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλους. Η Ιγια δουλεύει σε ένα νοσοκομείο φροντίζοντας τραυματίες πολέμου και προσπαθώντας να γιατρέψει τα δικά της τραύματα από το μέτωπο όπου είχε βρεθεί για να πολεμήσει, τραύματα που της έχουν αφήσει ένα σύνδρομο που κάθε τόσο κυριολεκτικά την «παγώνει» και την αποκόπτει από τον υπόλοιπο κόσμο. Στριμωγμένη στο μικρό της διαμέρισμα μεγαλώνει ένα νήπιο με περίσσευμα αγάπης, μόνο που σύντομα θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι δικό της παιδί, αλλά μιας συναγωνιστριάς της και της καλύτερής της φίλης Μάσα, που έμεινε πίσω να πολεμήσει, όταν η Ιγια έφυγε για να θεραπευτεί. Με την ειρήνη να είναι πλέον η κανονικότητα, η Μάσα θα επιστρέψει από το μέτωπο, αλλά η χαρά της επανένωσης θα σημαδευτεί από ένα καταστροφικό γεγονός που θα σπρώξει τις δυο γυναίκες σε μια σχέση αλληλεξάρτησης και μια σειρά από αποφάσεις που συχνά αγγίζουν το πεδίο σχεδόν της αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Τα όσα θα συμβούν, μεταμορφώνουν το δράμα στην καρδιά του φιλμ, σε ένα πρίσμα που θα σου επιτρεψει να δεις μέσα από τις διαθλάσεις του μια σειρά από πτυχές της κοινωνίας της εποχής, του τραύματος του πολέμου, της ίδιας της ανθρώπινης φύσης.

Μετά την πρώτη του εμφάνιση με το «Οι Δικοί μου Ανθρωποι», ο Ρώσος Κάντεμιρ Μπαλάκοφ, επιστρέφει με μια ταινία που δικαιώνει με το παραπάνω τους επαίνους και τα βραβεία που κέρδισε τότε. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

madly in life myfff

Madly in Life (Une vie démente) των Αν Σιρό και Ραφαέλ Μπαλμπονί

Ο Αλέξ και η Νοεμί θα ήθελαν να κάνουν παιδί. Αλλά τα σχέδιά τους ανατρέπονται όταν η κομψή και χαρισματική μητέρα του Αλέξ, η Σουζάν, γίνεται όλο και πιο παρανοϊκή. Ανάμεσα στην επιθυμία ενός παιδιού και στο απαιτητικό παιδί που έχει γίνει τώρα η Σουζάν, όλα αναποδογυρίζονται. Αυτή είναι η ιστορία ενός ροντέο, ενός ταξιδιού γεμάτου αναταράξεις, για ένα ζευγάρι που ανακαλύπτει τι σημαίνει να είσαι γονιός, από την ανάποδη!

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς