Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Μια μητέρα στη μικρή πόλη του Εμπινγκ, στο Μιζούρι, αναζητά ακόμη απαντήσεις για το φόνο της κόρης της λίγους μήνες πριν, ένα έγκλημα που δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα λόγω της απραγίας του τοπικού σερίφη. Ή τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζει η ίδια, έχοντας στο μυαλό της μια ολόκληρη λίστα ενεργειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πιθανή σύλληψη του δράστη. Οταν, λοιπόν, αποφασίσει να αγοράσει τρεις παλιές διαφημιστικές πινακίδες στον εγκαταλειμμένο παλιό δρόμο που οδηγεί στην πόλη για να δημοσιοποιήσει την κατηγορία της (αν και «οι ερωτήσεις δεν αποτελούν κατηγορίες», όπως πολλαπλώς επισημαίνεται στην ταινία), οι πράξεις της όχι απλώς θα εκθέσουν τον σερίφη αλλά θα στρέψουν και ολόκληρη την πόλη εναντίον της, ανοίγοντας παλιές πληγές, ξύνοντας τραύματα που δεν έχουν ακόμα επουλωθεί και αποκαλύπτοντας έναν ανεμοστρόβιλο αντικρουόμενων συναισθημάτων, που ενσωματώνουν το χιούμορ, τη συγκίνηση και την ουσία της θλίψης σε μια τραγική αφήγηση που προδίδει την ιδιοφυΐα του Μάρτιν ΜακΝτόνα («In Bruges», «Επτά Ψυχοπαθείς»), με κάθε πιθανό τρόπο.

Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα («In Bruges», «Επτά Ψυχοπαθείς»), επιστρέφει στο σινεμά με μια ταινία που επιτίθεται στις αισθήσεις, την καρδιά και το μυαλό, αποδεικνύοντας ότι κανένας τίτλος τέλους δεν μπορεί να ανακόψει την ορμή μιας εξαιρετικής ταινίας. Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ και Σεναρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

bohemian rhapsody 607

Bohemian Rhapsody του Μπράιαν Σίνγκερ

Η ταινία ακολουθεί την πορεία των Queen από την δημιουργία τους το 1970, όταν ο Μέρκιουρι συναντήθηκε με τους Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ, μέχρι και τη συναυλία τους στο Live Aid το 1985, έξι χρόνια πριν το θάνατο του Μέρκιουρι.

Βραβευμένη με 4 Οσκαρ η ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ μπορεί να μην είναι η εμβληματική βιογραφία που θα άξιζε στον Φρέντι Μέρκιουρι, αλλά δίνει στον Ράμι Μαλέκ την ευκαιρία να εντυπωσιάσει στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Snowden 607

Σνόουντεν (Snowden) του Ολιβερ Στόουν

Η αληθινή ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν, υψηλόβαθμου στελέχους της NSA και της CIA, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που αποκάλυπταν τις μεθόδους παρακολούθησης των... πάντων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Ολιβερ Στόουν σκιαγραφεί το πορτρέτο του Εντουαρντ Σνόουντεν. Χωρίς υστερία, χωρίς διδακτισμό, μ' ένα σέξι, κοσμοπολίτικο, όλο σασπένς θρίλερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.05 στο Cosmote Cinema 1

a beautiful day in the neighbourhood 607

Ενας Υπέροχος Γείτονας (A Beautiful Day in the Neighborhood) της Μάριελ Χέλερ

Νέα Υόρκη, 1998. Στον κυνικό ερευνητή δημοσιογράφο του Esquire Λόιντ Βόγκελ (βραβευμένο για τα πορτρέτα που έχει κάνει πάνω σ' έναν βιαστή κι έναν γιατρό παράνομων αμβλώσεων) ανατίθεται να γράψει ένα κομμάτι για τον «Κο Ρότζερς», τον τηλεοπτικό «Παραμυθά» της Αμερικής, που, από το 1968 έως το 2001, είχε την παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Mister Rogers' Neighborhood». Οικοδεσπότης, μουσικός, μαριονετίστας (Πρεσβυτεριανός ιερέας επίσης) χρησιμοποιούσε όλα τα ταλέντα του για να συνομιλήσει με τα παιδιά στο σπίτι. Οχι απλώς να τα ψυχαγωγήσει, αλλά να τα καθοδηγήσει, μέσω των ιστοριών, των τραγουδιών και των παραμυθιών του, προς την ενηλικίωσή τους. Επώδυνα θέματα όπως ο φόβος, το bullying, το διαζύγιο των γονιών, η οργή, η ζήλια, η αρρώστια περνούσαν μέσα από το φίλτρο της πραότητάς του, του μειλίχιου χαμόγελού του και η καθησυχαστική φωνή του διείσδυε στα αμερικανικά σπίτια και τις καρδιές των παιδιών σαν βάλσαμο.

Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τον «Κο Ρότζερς». Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο Φρεντ Ρότζερς; Η Χέλερ κατασκευάζει ένα κινηματογραφικό exposé που δεν αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από την τηλεοπτική περσόνα. Αποκαλύπτει πολλά περισσότερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.25 στο Nova Cinema 1

Hand of god

The Hand of God του Πάολο Σορεντίνο

Στο «Χέρι του Θεού», πρωταγωνιστής είναι ο Φάμπιο, που όλοι φωνάζουν Φαμπιέτο, ένας ανερμάτιστος έφηβος που δεν ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Περιτριγυρισμένος από ένα θεότρελο σόι και μια οικογένεια που τον υπεραγαπάει, ο Φαμπιέτο έρχεται σε επαφή με την τέχνη μέσα από τις ακροάσεις του φέρελπι ηθοποιού-αδερφού του, τις βιντεοκασέτες που βλέπει με τον πατέρα του και του κεραυνοβόλου κρυφού έρωτα με μια νεαρή ηθοποιό. Ομως εκείνο το καλοκαίρι η ζωή είναι αλλού: στο γήπεδο. Γιατί εκείνο είναι το καλοκαίρι που το ιταλικό ποδόσφαιρο και η Νάπολι άλλαξαν για πάντα με τη μεταγραφή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Κι αυτή η μεταγραφή θα αλλάξει και τη ζωή του πρωταγωνιστή. Με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να ποτέ φανταστεί.

Για τον Προυστ ήταν μια μαντλέν. Για τον Πάολο Σορεντίνο ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ολοι οι καλλιτέχνες αισθάνονται κάποτε την ανάγκη να αυτοβιογραφηθούν, να αναζητήσουν το σημείο που γεννήθηκε η σπίθα η οποία πυροδότησε την έκρηξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Δράκουλας των Εξαρχείων ΑΜ

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων του Νίκου Ζερβού

Μια ανατρεπτική πολιτική-καλλιτεχνική σάτιρα του 1983 και, την ίδια στιγμή, μια παρωδία τρόμου. Ο ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος, κάτι ανάμεσα σε Φρανκενστάιν και κόμη Δράκουλα, κατοικεί στα Εξάρχεια και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η πρόθεσή του να ιδρύσει ένα ροκ συγκρότημα, το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών, αποφέρει ένα ιδιότυπο σύνολο με έντονα στοιχεία ελληνικής λαϊκής μουσικής. Ωστόσο, οι νεκροί ενός νεκροταφείου επαναστατούν και αποφασίζουν να διοργανώσουν μια μεγάλη, δημόσια συναυλία. Μουσική από τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» και τον Τζίμη Πανούση σε ρόλο αρχηγού της μπάντας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο ERTFlix, φηψηιοποιημένη σε ανάλυση High-Definition σε ασπρόμαυρη βερσιόν μετά από επιθυμία του ίδιου του σκηνοθέτη Νίκου Ζερβού, ο οποίος ήθελε εξαρχής να γυριστεί σε αυτήν τη μορφή.

pearl button 607

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί (The Pearl Button) του Πατρίσιο Γκουζμάν

Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες. Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων. Και δύο κουμπιά που αναζητούν απεγνωσμένα να πουν την ιστορία τους...

O εμβληματικός ντοκιμαντερίστας Πατρίσιο Γκουζμάν σε μια ωδή για το νερό και όσα το ενώνουν με την τραγική μνήμη της Χιλής σε ένα συναρπαστικό και υποβλητικό ντοκιμαντέρ που κέρδισε την Αργυρή Αρκτο Σεναρίου και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Wood and Water

Wood and Water του Γιόνας Μπακ

Φτάνοντας στη συνταξιοδότηση μια μητέρα αφήνει πίσω της τη μοναχική ζωή στη Γερμανία και ταξιδεύει στο Χονγκ Κονγκ, το μέρος στο οποίο βρίσκεται ο γιος της, χαμένος από τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Ειδική μνεία στο Φεστιβάλ Βερολίνου για το συγκινητικό, ευαίσθητο ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Γιόνας Μπακ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

annette 607

Annette του Λεός Καράξ

Αυτή είναι η ιστορία του Χένρι ΜακΧένρι, ενός εριστικού, διανοούμενου, ανερχόμενου stand-up performer, υποβλητικού, κυνικού, οριακά επιθετικού, μιας σύγχρονης εικόνας του γοητευτικού, πολυπρισματικού «κακού». Και της Αν Ντεφρανού, μιας διάσημης σοπράνο, πανέμορφης, γαλήνιας, διαχρονικά θεϊκής. Οι δυο τους ερωτεύονται με πάθος, κάνουν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ (η οποία, χωρίς εξήγηση αλλά και με εκπληκτική εξήγηση, είναι μια ξύλινη μαριονέτα) και καθώς τα οικογενειακά βάρη μεγαλώνουν και η φήμη των δυο τραβά αντίθετες κατευθύνσεις, εκείνης προς τον ουρανό, εκείνου προς την κόλαση, η σχέση τους αρχίζει ν’ αποσυντίθεται.

Το μιούζικαλ του Λεός Καράξ και των The Sparks, ένα τραγικό love story, ένα παράδοξο, μαγευτικό έπος για την αγάπη, το μίσος, τη διασημότητα και το femicide. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς