Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Alice in the Cities 607

Η Αλίκη στις Πόλεις (Alice in the Cities) του Βιμ Βέντερς

Νέα Υόρκη. Για την ταινία είναι η πόλη-αφετηρία, αλλά για το σύμπαν του Φίλιπ, του 35χρονου ήρωα, μάλλον ο βαλτωμένος τερματισμός. Ο γερμανικής καταγωγής συγγραφέας είχε έρθει στη 70s Αμερική για να ζήσει την περιπέτεια. Την τυχοδιωκτική περιπλάνηση που οδηγεί στην έμπνευση, στην τέχνη, στο «όνειρο». Δεν βρήκε τίποτα. Η ανατολική ακτή τον ξέβρασε στην πολύβουη φανταχτερή μητρόπολη, στην πόλη όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Ασπρόμαυρο ταξίδι δρόμου, με τον Βιμ Βέντερς να ιχνηλατεί χαμένες πατρίδες και να βρίσκει τον προορισμό του με πυξίδα την καρδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Jurassic World Fallen Kindgom

Jurassic World: Το Βασίλειο Επεσε (Jurassic World: Fallen Kingdom) του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Eχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Oταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Oουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Oουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχοντας αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζει σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («The Impossible», «7 Λεπτά μετά τα Μεσάνυχτα») συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Κόλιν Τρέβοροου, σε ένα χορταστικό blockbuster που μοιράζεται με αξιοθαύμαστη αίσθηση δικαιοσύνης ανάμεσα στο entertainment και το καλλιτεχνικό όραμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

con air

Απόδραση Στον Αέρα (Con Air) του Σάιμον Γουέστ

Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε. Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής. Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στον Alpha

huntsman winter's war main

Ο Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα (The Huntsman: Winter's War) του Σεντρίκ Νικολά-Τρουαγιάν

Το σενάριο βγάζει εξαρχής τη Χιονάτη από το τοπίο (άλλωστε φταίει κι η Κρίστεν Στιούαρτ που στην πρώτη ταινία μόνο προβλήματα δημιούργησε), για να γυρίσει πίσω στο χρόνο και ν' αποκαλύψει ξεχασμένα πάθη και όρκους εκδίκησης. Η Βασίλισσα Ραβένα (Σαρλίζ Θερόν) ζει και βασιλεύει, είναι πολύ κακιά και δολοπλόκος και τόσο πολύ πληγώνει την καλή κι ευαίσθητη αδελφή της, τη Φρέια (Εμιλι Μπλαντ), που ενεργοποιεί μέσα της τη δύναμη του πάγου, λίγο σαν το «Frozen» σε πιο υπαρξιακό. Η Φρέια αποτραβιέται σ’ ένα ανάκτορο στον Βορρά (που ο πάγος δικαιολογείται και κλιματολογικά) κι εκπαιδεύει ένα στρατό κυνηγών, ανάμεσά τους τον ατρόμητο Ερικ (Κρις Χέμσγουερθ φυσικά) και την ατίθαση Σάρα (Τζέσικα Τσαστέιν), με σκοπό να την προφυλάξουν απ’ το να ξαναγαπήσει - μόνο που ο έρωτας είναι απαγορευμένος σ' ολόκληρο το πριγκιπάτο της κι αυτό που νιώθουν ο Ερικ και η Σάρα θα απειλήσει τη ζωή τους. Ο πόλεμος ανάμεσα στις δυο γαλαζοαίματες αδελφές δε θ’ αργήσει να ξεσπάσει κι οι πολεμιστές κυνηγοί θα προσπαθήσουν να κατατροπώσουν τη Ραβένα, για να μην εξαπλωθεί το Κακό σ' όλον τον κόσμο.

Πριν τη Χιονάτη, υπήρχε ο Χειμώνας. Κι υπήρχε κι η Σαρλίζ Θερόν που κάνει το Κακό απολαυστικό όσο λίγες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

Dheepan

Dheepan: Ο Ανθρωπος Χωρίς Πατρίδα (Dheepan) του Ζακ Οντιάρ

Ένας πολεμιστής των Τίγρεων Ταμίλ λιποτακτεί για να φύγει από τη Σρι Λάνκα, που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο. Η μοίρα του θα συνδεθεί με μια νέα γυναίκα κι ένα κορίτσι, που θέλουν κι εκείνες να βγουν από την κόλαση της πατρίδας τους. Οι τρεις τους, άγνωστοι μεταξύ τους, γίνονται «οικογένεια» παίρνοντας το διαβατήριο ενός νεκρού, και καταφέρνουν να φτάσουν στο Παρίσι. Εκεί, οι μεταναστευτικές υπηρεσίες τούς μεταφέρουν στα προάστια, σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών που φαντάζει σαν φυλακή. Πάνω που ελπίζουν σε ένα νέο ξεκίνημα, έρχονται αντιμέτωποι με τη βία των τοπικών συμμοριών και των εμπόρων ναρκωτικών.

Ο Ζακ Οντιάρ επιστρέφει με ένα ακόμη δείγμα, μεστού, ώριμου, σπουδαίου σινεμά με καρδιά και δύναμη. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών.Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Dheepan».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

On Body and Soul 607

Η Ψυχή και το Σώμα (On Body and Soul) της Ιλντικο Ενιέντι

Οι κεντρικοί ήρωες μοιάζουν να είναι ένα ζευγάρι ελαφιών στο χιονισμένο δάσος: εκείνος προστατευτικός, εκείνη διστακτική, μαζί σε τέλεια, σιωπηλή αρμονία. Η αντιπαράθεση με το σφαγείο μεγάλων ζώων στη Βουδαπέστη δεν είναι επιτηδευμένη. Μετά τα παραμυθένια πλάνα στη φύση, τα ζώα που μπαίνουν στο σφαγείο ως στριμωγμένες αγελάδες και βγαίνουν ως κομμάτια κρέας προς κατανάλωση έχει κάτι το απλό, ρεαλιστικό, σκληρό μεν, αλλά χωρίς την παραμικρή διάθεση εντυπωσιασμού, πάθους ή εκμετάλλευσης. Δυο πλάνα, δυο όψεις: η φυσική και η τεχνολογική. Μαζί, οι άνθρωποι.

Το βραβευμένο με τη Χρυσή Αρκτο φιλμ της Ιλντικο Ενιέντι, ένα εκκεντρικό love story, ρομαντικό μέχρι θανάτου (αλλά και ζωής). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

madly in life myfff

Madly in Life (Une vie démente) των Αν Σιρό και Ραφαέλ Μπαλμπονί

Ο Αλέξ και η Νοεμί θα ήθελαν να κάνουν παιδί. Αλλά τα σχέδιά τους ανατρέπονται όταν η κομψή και χαρισματική μητέρα του Αλέξ, η Σουζάν, γίνεται όλο και πιο παρανοϊκή. Ανάμεσα στην επιθυμία ενός παιδιού και στο απαιτητικό παιδί που έχει γίνει τώρα η Σουζάν, όλα αναποδογυρίζονται. Αυτή είναι η ιστορία ενός ροντέο, ενός ταξιδιού γεμάτου αναταράξεις, για ένα ζευγάρι που ανακαλύπτει τι σημαίνει να είσαι γονιός, από την ανάποδη!

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς