Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Red Notice

Red Notice του Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Οπως εξηγεί από την αρχή η ταινία, το «Red Notice» είναι το ένταλμα σύλληψης που βγάζει η Ιντερπόλ για τους πιο περιζήτητους εγκληματίες στον κόσμο, με τον Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), να αναλαμβάνει για λογαριασμό της Ιντερπόλ να συλλάβει δύο ληστές τέχνης. Η καταδίωξη τον βρίσκει στη μέση μιας επικίνδυνης ληστείας, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν επίδοξο απατεώνα, τον Νόλαν Μπουθ (Ράιαν Ρέινολντς) με στόχο να πιάσουν την most wanted ληστή έργων τέχνης, με το όνομα «The Bishop» (Γκαλ Γκαντότ).

Γκαλ Γκαντότ, Ντουέιν Τζόνσον, Ράιαν Ρέινολντς. Μαζί. Τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Crouching Tiger, Hidden Dragon 607

Τίγρης Και Δράκος (Crouching Tiger, Hidden Dragon) του Ανγκ Λι

Ο θρυλικός πολεμιστής Λι Μου Μπάι και η όμορφη πολεμίστρια Γιου Σου Λιέν ,βασανίζονται από την ανείπωτη και ανεκπλήρωτη αγάπη. Εκείνος είναι αήττητος, εκείνη είναι η πιο διάσημη γυναίκα πολεμίστρια. Και οι δύο έχουν αγωνιστεί με αυτοθυσία για το δίκαιο του λαού τους. Ο Λι Μου Μπάι εμπιστεύεται στη Γου το αρχαίο σπαθί του, το μυθικό Green Destiny, και τής ζητάει να το παραδώσει ως δώρο στον σεβαστό Σερ Τε στο Πεκίνο. Εκείνη δεν θέλει να φύγει χωρίς εκείνον, αλλά δέχεται να το κάνει. Από την άλλη, η νεαρή και πεισματάρα αριστοκράτισσα Ζεν καταφθάνει, ύστερα από πολλά χρόνια παραμονής στις δυτικές επαρχίες, στο επιβλητικό Πεκίνο μαζί με τη γκουβερνάντα της. Η εκπληκτική πόλη αποτελεί μια νέα αρένα για κοινωνικές κατακτήσεις και η μητέρα της Ζεν επιθυμεί να την παντρέψει με έναν πλούσιο άνδρα. Όταν κάποιος κλέβει το σπαθί με τις πανάρχαιες δυνάμεις, η έρευνα της Γου την οδηγεί στα χνάρια της Ζεν.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στον ΑΝΤ1

john wick 3 607

John Wick: Κεφάλαιο 3 (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) του Τσαντ Σταχέλσκι

Ο Τζον Γουίκ σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.

Τρίτη καταιγιστική -όνομα και πράγμα- περιπέτεια για τον Τζον Γουίκ. Το ίδιο, ίσως και λίγο περισσότερο, εντυπωσιακή, ποπ και καλτ με τις προηγούμενες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.15 στο Star

interview with a vampire main

Συνέντευξη Με Εναν Βρυκόλακα (Interview With The Vampire) του Νιλ Τζόρνταν

Ο Λούις, ιδιοκτήτης φυτείας στη Νέα Ορλεάνη, έχει χάσει την όρεξή του για τη ζωή από τότε που πέθανε η σύζυγός του. Η γνωριμία του με τον Λεστάτ θα καθορίσει τη μοίρα του. Διότι ο Λεστάτ, που είναι βρικόλακας, του προσφέρει την ευκαιρία να γίνει ένα πλάσμα της νύχτας, να γίνει και ο ίδιος βρικόλακας, δηλαδή αθάνατος νεκρός ανάμεσα στους ζωντανούς, με υπερφυσικές ικανότητες και... ακόρεστη δίψα για αίμα! Ο Λούις δέχεται, όμως με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιεί πως τελικά δεν είναι ικανοποιημένος από τον καινούριο τρόπο ζωής του, αρνούμενος να πίνει ανθρώπινο αίμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.30 στο Star

Pulp Fiction

Pulp Fiction του Κουέντιν Ταραντίνο

Δυο πληρωμένοι δολοφόνοι με φιλοσοφικές ανησυχίες, ένας αποτυχημένος μποξέρ που προσπαθεί να πιάσει την καλή, μια κακομαθημένη καλλονή εθισμένη στην κοκαΐνη, κι ένα τρελά ερωτευμένο ζευγάρι ληστών. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους συναρπαστικούς χαρακτήρες που με τις παράλληλες και ενίοτε διασταυρούμενες ιστορίες τους συνθέτουν μια συναρπαστική σπονδυλωτή ταινία - σταθμό.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκάι

Pierrot le Fou

Ο Τρελός Πιερό (Pierrot le Fou) του Ζαν Λικ Γκοντάρ

Εδώ και μερικά χρόνια, ο Φερντινάν βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν γάμο που τον βοήθησε στην κοινωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθίσει στην ανία. Η τυχαία συνάντησή του με τη Μαριάν Ρενουάρ, έναν παλιό του έρωτα, είναι η αφορμή που έψαχνε για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αποδράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση. Αφού σβήσουν τα ίχνη τους και απομονωθούν σαν σύγχρονοι ναυαγοί θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην με τα πιο απίθανα κόλπα φτάνοντας μέχρι τον γαλλικό νότο. Εκεί όπου θα γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. O πόλεμος των δύο φύλων σε ένα road movie που ήταν καταδικασμένο να μείνει κλασικό.

Η πιο «Γκοντάρ ταινία» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ δεν είναι η καλύτερη της, έτσι κι αλλιώς, σουρεαλιστικής φιλμογραφίας του, αλλά είναι αυτή που αναπνέει και εκπνέει ακόμη και μισό και παραπάνω αιώνα μετά όλη τη φιλοσοφία του για ένα σινεμά ελεύθερο, αντισυμβατικό, νέο, πρωτοπόρο, σε μετωπική σύγκρουση με το παρελθόν, την παράδοση, τον ίδιο τον θεατή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Magnifica presenza

Μεγαλοπρεπής Παρουσία (Magnifica Presenza) του Φερζάν Οζπετεκ

Ρώμη. Ο εικοσιοκτάχρονος Πιέτρο είναι ζαχαροπλάστης, εμμονικός, που φεύγει από την γενέτειρά του, την Κατάνια, για να εγκατασταθεί στην Πρωτεύουσα όπου φιλοξενείται προσωρινά από την Μαρία, την ξαδέρφη του, και να γίνει ηθοποιός. Ο Πιέτρο προσπαθεί να μπει στον κόσμο του κινηματογράφου, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, και κάποια στιγμή νοικιάζει ένα διαμέρισμα σε μια μικρή πολυκατοικία στην συνοικία Μοντεβέρντε. Ενθουσιασμένος από το διαμέρισμα και από τα όνειρά του, σύντομα συνειδητοποιεί ότι στο σπίτι του μένουν και άλλοι, μυστηριώδεις συγκάτοικοι, που εμφανίζονται και εξαφανίζονται αναστατώνοντας τον ύπνο και τις νύχτες του Πιέτρο. Οι μεγαλοπρεπείς, ξεχωριστές παρουσίες είναι σκιές ηθοποιών που έζησαν σε άλλες εποχές και σε μια άλλη ιστορία. Παγιδευμένοι σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ο θίασος ζητάει από τον Πιέτρο να τους βοηθήσει να αποκτήσουν ξανά την χαμένη ελευθερία τους. Ανάμεσα σε λαμπερά δοκιμαστικά στον κινηματογράφο και νόστιμα κρουασάν, ο Πιέτρο θα μάθει να συμβιώνει με τα φαντάσματά του δείχνοντάς τους την πόρτα του σπιτιού και ένα ν διαφορετικό χρόνο για να μείνουν.

Το Φεστιβάλ προτείνει κάθε εβδομάδα έναν νέο κύκλο ταινιών, διαθέσιμων στον θεατή με μια απλή και δωρεάν εγγραφή (που θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ) στην ιστοσελίδα του Italy on Stage. Στην σελίδα αυτή θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ. Κάθε Παρασκευή, ο εγγεγραμμένος χρήστης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με πληροφορίες για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Εξαιτίας των γεωγραφικών περιορισμών που αφορούν στα δικαιώματα μετάδοσης των ταινιών, η είσοδος στο Φεστιβάλ επιτρέπεται αποκλειστικά σε χρήστες που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει όριο στις θεάσεις. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

memory box 607

62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στην πόλη του και τις ζωές μας από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021. Θα είναι Covid Free στις αίθουσες (Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν) και τους χώρους των εκδηλώσεών του (είσοδος μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης), τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά το πρόγραμμάτου -σ' ένα μεγάλο τμήμα του- θα είναι διαθέσιμο και από την πλατφόρμα του φεστιβάλ.

Το Flix βρίσκεται στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει ταινίες, να γράψει γι' αυτές και να καταγράψει την αίσθηση της «επιστροφής στο σπίτι». Μείνετε συντονισμένοι εδώ.

My Tender Matador 607

Τρυφερέ μου Ταυρομάχε (Tengo Miedo Torero) του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα

Η Χιλή του '86 ζει κάτω από τον βαρύ ζυγό της δικτατορίας του Πινοσέτ. Η Λόκα ζει έτσι κι αλλιώς κάτω από ένα βαρύ ζυγό: μεσήλικη τρανς, έχει νιώσει παρείσακτη όλη της τη ζωή. Αρα, όπως λέει κι η ίδια, φασίστες ή κομμουνιστές της κάνει το ίδιο, είναι απολιτίκ και καταπιεσμένη. Τις νύχτες ζει μέσα στη μισοσκότεινη χάρη των ντραγκ σόου. Τη μέρα, στο σκληρό φως του ήλιου, με τις εκπληκτικές αντιδιαστολές που υπογράφει ο διευθυντής φωτογραφίας Σέρτζιο Αρμοστρονγκ, ζει σ' ένα μεγάλο υπό κατάρρευση σπίτι, φτιάχνει κεντήματα για τις συζύγους των συνταγματαρχών και μελαγχολεί στη μοναξιά της. Η γνωριμία της με τον Κάρλος θα δώσει στις μέρες της μια ένταση. Νεαρός Μεξικανός αντάρτης, της ζητά ν' αποθηκεύσει σπίτι της κούτες με «πίνακες ζωγραφικής». Η Λόκα ξέρει ενστικτωδώς πότε κάποιος την εκμεταλλεύεται. Αλλά τι γίνεται όταν το αντίτιμο είναι μια λαχταριστή ανάσα ζωής;

Μια παράδοξη συνάντηση ενός νεαρού επαναστάτη με μια ηλικιωμένη τρανς με φόντο τη Χιλή του 1986. Μια συγκινητική κι ειλικρινής διασκευή του έργου του queer icon, Λεμεμπέλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.