Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 8 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 8 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


un fils 607

Ενας Γιος (Un Fils) του Μεχντί Μπαρσαουί

Ο Φάρες και η Μεριέμ αποτελούν μαζί με τον γιο τους Αζίζ, μια μοντέρνα ευκατάστατη τυνησιακή οικογένεια. Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στο νότο της Τυνησίας, το αυτοκίνητο τους γίνεται στόχος μιας τρομοκρατικής επίθεσης και ο δεκάχρονος γιος τους τραυματίζεται σοβαρά. Ξεκινά για το ζευγάρι ένας ξέφρενος αγώνας για να σώσουν τον Αζίζ, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με αβάσταχτα διλήμματα.
Το «Ενας Γιος» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους Μεχντί Μπαρσαουί κι έκανε πρεμιέρα στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο τμήμα Orizzonti κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του Σαμί Μπουατζιλά.

Η ταινία είναι μέρος του επίσημου Διαγωνιστικού Τμήματος του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας και προβάλλεται διαδικτυακά, στις 8 και 9 Απριλίου (μέχρι τις 11:59 μμ). Κλείστε εισιτήριο!

sky high 607

Sky High (Hasta el cielo) του Ντανιέλ Καλπαρσόρο

Πείτε αν θέλετε «El fast y el Furious», αφού το «Sky High» πατάει γκάζια και ποντάρει στα γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά η ταινία του Ντανιέλ Καλπαρσόρο θέλει να λειτουργήσει κι ώς ένα κοινωνικά αφυπνισμένο κομμάτι σινεμά, αφού η ταξική ταυτότητα παίζει έναν σημαντικό ρόλο στα κίνητρα του κεντρικού του ήρωα. Ο Ανχελ, ένας μηχανικός από τα προάστια της Μαδρίτης, ανακαλύπτει ότι μπορεί να ανέβει δυο δυο τα σκαλιά της κοινωνικής σκάλας με μια δόση παρανομίας και μπλέκεται σε έναν κόσμο ληστειών κι επικίνδυνων συνοδοιπόρων. Η δράση του θα κάνει έναν μεθοδικό ντετέκτιβ της αστυνομίας να αφοσιωθεί στην αποστολή του να τον συλλάβει, την ίδια στιγμή που ο όμορφος Ανχελ θα ερωτευτεί την γοητευτική Εστρέγια.
Ναι, τα βασικά συστατικά αυτής της ρομαντικής ταινίας δράσης, δεν απέχουν πολύ από την περιοχή του γνώριμου (πείτε το και κλισέ), αλλά ο Καλπαρσόρο και το ικανό του καστ, κάνουν το φιλμ να γλιστρα με ταχύτητα και χωρίς να χάνει λάδια, στον αμφιβληστροειδή.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Malmkrog 607

Malmkrog του Κρίστι Πούιου

Η νέα ταινία του Ρουμάνου σκηνοθέτη έχει ίσως στόχο να δοκιμάσει τις αντοχές ακόμη και των πιο υποψιασμένων θεατών με την διάρκεια των 200 λεπτών, αλλά κυρίως με τη φόρμα της οπτικοποίησης ενός φιλοσοφικού δοκιμίου του Ρώσου Βλαντιμίρ Σολοβιοφ που ουσιαστικά αποτελείται από τις μακροσκελείς συζητήσεις μιας παρέας αριστοκρατών σε μια έπαυλη στο Μάμκρογκ της Τρανσιλβανίας στα τέλη του 19ου αιώνα. Χωρισμένο σε κεφάλαια (που αντιστοιχούν στα πρόσωπα της ιστορίας), το μακροσκελές φιλμ δεν είναι ξένο με τη φιλμογραφία του Πουίου και ειδικά την προηγούμενη υπέροχη ταινία του, το επίσης μεγάλο σε διάρκεια και τοποθετημένο μέσα σε ένα διαμέρισμα «Sieranevada», ούτε φυσικά χωρίς ενδιαφέρον ακόμη κι όταν σε αναγκάζει να επαναπροσδιορίζεις τις όποιες έννοιες της προσοχής, της ανάγνωσης υποτίτλων ή της διαλεκτικής με όσα (πάρα πολλά) λέγονται στην οθόνη.
Κι αν το να το δεις στο σινεμά η εμπειρία μπορεί να περιγραφεί κι ως εξαντλητική, πιθανότατα στο σπίτι με την βοήθεια του pause και του rewind μπορεί να είναι έως κι ενδιαφέρουσα. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Μubi

checkered ninja 607

Καρό Νίντζα (Ternet Ninja) των Αντερς Μάθεσεν, Θορμπιόρν Κριστόφερσεν

Ο νέος σου φίλος είναι καρό. Και είναι Νίντζα. Σε μια παιδικοεφηβική ταινία που έγινε τεράστια επιτυχία στη χώρα της, Δανία, οι Αντερς Μάθεσεν και Θορμπιόρν Κριστόφερσεν συνδυάζουν κλασικές νεανικές θεματικές με απρόσμενα σκοτεινά στοιχεία, όχι πάντα με απόλυτη συνοχή αλλά σίγουρα με μια τολμηρή οπτική που δεν έχουμε συνηθίσει στις «παιδικές» ταινίες.
O Καρό Νίντζα του τίτλου γεννιέται όταν ένας αδίστακτος ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου κατασκευής κούκλων στην Ταϊλάνδη σκοτώνει – κυριολεκτικά – στο ξύλο ένα παιδί που, από την εξάντληση, χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για την δημιουργία της κούκλας το ακριβό του κασκόλ. Εκείνη την στιγμή και όσο το άψυχο κορμί του παιδιού κείτεται στο έδαφος, ένας κεραυνός «μεταγγίζει» στην μοναδική πλέον κούκλα το εκδικητικό πνεύμα ενός πραγματικού νίντζα με την υπόσχεση (και την δέσμευση) να σκοτώσει τον υπαίτιο αυτού του φόνου. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 20:30 στο Cosmote Cinema 2

the serpent 607

To Ερπετό (The Serpent)

Βασισμένο σε μια αλήθινή, ανατριχιαστική ιστορία, το «The Serpent» ακολουθεί την ιστορία του Σαρλ Σομπράζ, ο οποίος στην δεκαετία του 70 δολοφόνησε με φριχτούς τρόπους τουλάχιστον δέκα τουρίστριες στην νοτιοανατολική Ασία και διέφυγε για καιρό την σύλληψη με ιδιοφυείς κι απροσδόκητους τρόπους.
Γυρισμένο σε συμπαραγωγή του BBC με το Netflix η σειρά δίνει στον Ταχάρ Ραχίμ έναν ζουμερό ρόλο ξετυλίγοντας στα 8 επεισόδιά της μια συναρπαστική αστυνομική ιστορία που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο προσφέροντας συχνά απολαυστικές ανατριχίλες.

Και τα οκτώ επεισόδια της σειράς, είναι τώρα διαθέσιμα στο Netflix

the little things 607

Προσοχή Στις Λεπτομέρειες (The Little Things) του Τζον Λι Χάνκοκ

Οι βραβευμένοι με Oσκαρ Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράμι Μαλέκ και Τζάρεντ Λέτο πρωταγωνιστούν στο ψυχολογικό θρίλερ «Little Things». Ο βοηθός σερίφη Τζο Ντίκον, στέλνεται στο Λος Αντζελες για κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί μια γρήγορη αποστολή συλλογής πειστηρίων, αλλά, βρίσκεται να μπαίνει βαθιά στην αναζήτηση ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου που τρομοκρατεί την πόλη. Ο σερίφης Τζιμ Μπάξτερ, επικεφαλής της υπόθεσης εντυπωσιάζεται από το αστυνομικό ένστικτο του Ντέκε, αλλά μια σειρά από μικρές λεπτομέρειες δείχνουν να περιπλέκουν απροσδόκητα και παράδοξα την υπόθεση.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone TV, για συνδρομητές με ή χωρίς αποκωδικοποιητή.

Under the Tree 607

Κάτω Από το Δέντρο (Under the Tree), του Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον

Ο θόρυβος που κρύβεται μέσα στους τέσσερις τοίχους των ήσυχων σπιτιών σε μια έκπληξη από την Ισλανδία. Το «Κάτω από το Δέντρο» μας μεταφέρει στο πράστια του Ρέικιαβικ και αφηγείται την κόντρα δύο οικογενειών που μένουν σε διπλανά σπίτια, η οποία θα ξεκινήσει από ένα δέντρο που ρίχνει τη σκιά του στη διπλανή αυλή, θα συνεχιστεί με σκισμένα λάστιχα και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, κατοικίδια θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς, κάμερες ασφαλείας θα τοποθετηθούν, ένα αλυσοπρίονο θα κάνει την εμφάνισή του και όλα θα οδηγήσουν σε μια κωμικοτραγική κι εξωφρενική κορύφωση. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix

bohemian rhapsody 607

Bohemian Rhapsody του Μπράιαν Σίνγκερ

Η ταινία ακολουθεί την πορεία των Queen από την δημιουργία τους το 1970, όταν ο Μέρκιουρι συναντήθηκε με τους Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ, μέχρι και τη συναυλία τους στο Live Aid το 1985, έξι χρόνια πριν το θάνατο του Μέρκιουρι.
Βραβευμένη με 4 Οσκαρ η ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ μπορεί να μην είναι η εμβληματική βιογραφία που θα άξιζε στον Φρέντι Μέρκιουρι, αλλά δίνει στον Ράμι Μαλέκ την ευκαιρία να εντυπωσιασεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:15 στο Open


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς