Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Dawn of the Planet of the Apes 607

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή (Dawn of the Planet of the Apes) του Ματ Ριβς

Μια δεκαετία μετά την τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Σίζαρ, η ανθρωπότητα έχει αποδεκατιστεί, εξαιτίας της φονικής γρίπης των πιθηκοϊδών, αποτέλεσμα φυσικά των γενετικών πειραμάτων που έδωσαν και στον Σίζαρ την εξελιγμένη του ταυτότητα. Εκείνος είναι πια ο ηγέτης των πιθήκων και ζει σε μια κοινότητα με ξεκάθαρη κοινωνική διαστρωμάτωση, μέσα σ’ ένα δάσος κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, διοικώντας την αγέλη του αυστηρά και δίκαια, προστατεύοντάς την απ’ οποιαδήποτε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Οταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων θα θελήσει να εισχωρήσει στο δάσος για να εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο ενέργειας που βρίσκεται εκεί, ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων θα ξεσπάσει ξανά, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τα δυο στρατόπεδα. Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στο STAR

The Art of Self Defence

Μαθήματα Αυτοάμυνας (The Art of Self Defence) του Ράιλι Στερνς

Ο Κέισι είναι ο «ανύπαρκτος» του γραφείου, ένας νεαρός άνδρας που δεν έχει κοινωνική ζωή ούτε φίλους. Ένα βράδυ πέφτει θύμα ξυλοδαρμού, δίχως προφανή λόγο, από άγνωστη συμμορία που δρα στην περιοχή. Αφού πάρει αναρρωτική άδεια από τη δουλειά, θα ανακαλύψει την ύπαρξη μιας τοπικής σχολής αυτοάμυνας. Εκεί θα κάνει τα σχετικά μαθήματα, με όνειρο την απόκτηση μιας ζώνης που το χρώμα της θα αποδεικνύει την ικανότητά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του. O Τζέσι Αϊζενμπεργκ πρωταγωνιστεί σε αυτή τη μαύρη κωμωδία για το πόσο μπερδεμένο είναι να είσαι άνδρας σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στον ΑΝΤ1

In the mood for love 5

«Ερωτική Επιθυμία» (In the Mood for Love) του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Χονγκ Κονγκ, 1962. Το μεγάλο ρεύμα που θέλει νέους ανθρώπους να δραπετεύουν από την Κομμουνιστική Σαγκάη στο δυτικοκρατούμενο Χονγκ Κονγκ για μια καινούργια ζωή, δημιουργεί μία απότομη πληθυσμιακή αύξηση: νεοφερμένοι κάτοικοι καταλήγουν να νοικιάζουν ένα δωμάτιο στα διαμερίσματα ντόπιων οικογενειών, πολυκατοικίες μετατρέπονται σε πολύβουες κοινότητες. Κάπως έτσι, ο κύριος Γουάν, ένας νεαρός δημοσιογράφος, και η κυρία Τσαν, μία όμορφη γραμματέας σε ναυτιλιακή εταιρία, παντρεμένοι και οι δυο, μετακομίζουν σε διπλανά διαμερίσματα. Τυχαίες συναντήσεις στους διαδρόμους, ευγενικές καλημέρες στις εξώπορτες, σιωπηλές καληνύχτες στις σκάλες του μαγειρείου της γειτονιάς, όπου καταφεύγουν τα βαριεστημένα βράδια που η γυναίκα του κυρίου Γουάν θα αργήσει και πάλι στη δουλειά κι ο άντρας της κυρίας Τσαν έχει φύγει για ένα ακόμα επαγγελματικό ταξίδι. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι όλα αυτά είναι μία πρόφαση: οι σύζυγοί τους έχουν γίνει εραστές. Οι τυχαίες συναντήσεις θα μετατραπούν σε ανάγκη συντροφικότητας. Τρώνε μαζί, μοιράζονται την προδοσία, προσπαθούν να φανταστούν πώς άρχισαν όλα, καταλήγουν, κάθε βράδυ, να αποχαιρετιούνται στην εξώπορτα της πολυκατοικίας και να ανεβαίνουν ξεχωριστά. Μη δώσουν αφορμή για σχόλια. Αλλωστε, κουβαλούν μία άλλη ηθική: «δε θα γίνουν ποτέ σαν εκείνους». Δε θα γίνουν ποτέ εραστές. Θα παραμείνουν ανομολόγητα ερωτευμένοι. Γιατί η επιθυμία έχει τον τρόπο να βρίσκει το δρόμο από τα βουβά βλέμματα στην καρδιά. Και να τη ραγίζει. Διαβάστε περισσότερα.

Διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo

goat 607

Goat του Αντριου Νιλ

Ενα αγόρι, o Μπραντ, πέφτει θύμα ξυλοδαρμού μετά από ένα πάρτι και αποφασισμένο να ξεπεράσει το «τραύμα» του και να μπορέσει να νιώσει ικανός να αμυνθεί, πείθεται από τον αδερφό του να γίνει μέλος μιας από τις πιο ισχυρές κολεγιακής αδελφότητες. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να επιβιώσει - μαζί με άλλους «νεοσύλλεκτους»- την εβδομάδα της κολάσεως, όπως την αποκαλούν τα μεγαλύτερα μέλη της αδελφότητας: μια σειρά από δοκιμασίες μύησης, δηλαδή, που περιλαμβάνουν τόνους αλκοόλ, περιττώματα ζώων και ένα role play που ταιριάζει περισσότερο στο στρατό. Σε παραγωγή του Τζέιμς Φράνκο και της Κριστίν Βασόν, το «Goat» περιγράφει με σκανδαλιστικό διδακτισμό τα άδυτα των κολεγιακών αδελφοτήτων και τα παιχνίδια «ανδρισμού» που παίζονται στους κόλπους τους. Διαβάστε περισσότερα

_Η ταινία προβάλλεται στις 23:55 στο Nova Cinema 2 _

Love & Friendship 607

Ερωτες & Φιλίες (Love & Friendship), του Γουίτ Στίλμαν

«Περηφάνια και Προκατάληψη», «Λογική και ευαισθησία», «Έρωτας και Φιλία», σωστά; Κι όμως, όχι ακριβώς. Το σύγγραμμα που αποτελεί το αρχικό υλικό της ταινίας ανήκει μεν στην Τζέιν Όστεν, όμως ονομάζεται «Λαίδη Σούζαν» και αποτελεί ουσιαστικά ένα ανολοκλήρωτο έργο (σε μορφή επιστολών) της συγγραφέως που δημοσιεύτηκε μετά από τον θάνατό της και περισσότερο δίνει την τόνο παρά αφηγείται με λεπτομέρεια ολόκληρη την ιστορία του.Στο επίκεντρο της ιστορίας συναντούμε την νεαρή χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον της Κέιτ Μπέικινσεϊλ, η οποία εγκαθίσταται προσωρινά στην έπαυλη των πεθερικών της μέχρι να καταλαγιάσουν οι φήμες που κυκλοφορούν στους αριστοκρατικούς κύκλους σχετικά με τις ερωτικές της περιπέτειες. Όσο βρίσκεται εκεί, είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει σύζυγο, τόσο για την ίδια, όσο και για την κόρη της Φρειδερίκη. Η τελευταία, αν και βρίσκεται σε ηλικία γάμου, αντιμετωπίζει απρόθυμα τα σχέδια της μητέρας της. Η Λαίδη Σούζαν όμως, συνεχίζει ακάθεκτη, προσελκύοντας ταυτόχρονα την προσοχή του όμορφου και νεαρού Ρέτζιναλντ Ντε Κόρσι, του πλούσιου αλλά ανόητου Σερ Τζέιμς Μάρτιν (ο Τομ Μπένετ αριστεύει στην πολυδιάστατη και εξοντωτικά αστεία παρουσίαση του ρόλου) και του εξωφρενικά γοητευτικού, αλλά παντρεμένου Λόρδου Μάνγουερικ. Όπως είναι αναπόφευκτο, η κατάσταση θα ξεφύγει σύντομα από τον έλεγχο της, περιπλέκοντας τα πράγματα ακόμα περισσότερο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο iPlatforma και το Viva.gr

Le Choix des Armes

Οι Δυο Δραπέτες (Le Choix des Armes) του Αλεν Κορνό

Η ήρεμη οικογενειακή ζωή ενός πρώην γκάνγκστερ και της γυναίκας του αναστατώνεται όταν ένας δολοφόνος που κυκλοφορεί ελεύθερος βρίσκει καταφύγιο στη φάρμα τους. O Ιβ Μοντάν, η Κατριν Ντενέβ κι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ πρωταγωνιστούν σε αυτή την τεταμένη μελέτη χαρακτήρων και μια από τις καλύτερες ταινίες του Αλέν Κορνό, ενός χαμηλότονου αλλά αξιοπρόσεκτου σκηνοθέτη του γαλλικού σινεμά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.