Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


the waiter 607 17

«The Waiter» (2019) του Στηβ Κρικρή

O Ρένος είναι ένας 40χρονος σερβιτόρος – επαγγελματίας, αφοσιωμένος, σχολαστικός. «Σερβίρω» σημαίνει προσφέρω υπηρεσία κι όλη η ζωή του μοιάζει ακριβώς αυτό. Με προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέρει σχολαστική υπηρεσία – στους πελάτες του (ακόμα κι από τον τρόπο που τακτοποιεί την παραγγελία στο δίσκο), στα φυτά του (το διαμέρισμά του στους Αμπελόκηπους είναι μία ζούγκλα από φυτά εσωτερικού χώρου), στα ρούχα του (ξέρει τι πρέπει να κάνει πριν το σιδέρωμα «για να μη χαθεί η τσάκιση στο παντελόνι»). Από τη στιγμή που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί, η ρουτίνα του είναι δεδομένη, η ζωή του είναι σε τάξη.

Μοναδική του διέξοδος η ζωγραφική (σκιτσάρει τα φύλλα των φυτών του για να χαλαρώνει) και η συλλογή άχρηστων trivia για τη ζωή και τον κόσμο. Οταν όμως άθελά του γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος, όλα ανατρέπονται. Κι εκείνος πρέπει να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην ασφάλεια της μοναξιάς του ή θα πάψει να υπηρετεί τους άλλους και θα τολμήσει να αλλάξει ζωή.

To ντεμπούτο του Στηβ Κρικρή, ένα αξιοπρόσεχτο νεο-νουάρ στην «κρυμμένη», μοναχική Αθήνα του σήμερα. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του Flix. και θυμηθείτε τη συνέντευξη του Αρη Σερβετάλη στην κάμερα του Flix.

Αν σας μαγέψει η απαράμιλλη αισθητική της ταινίας: να πώς πέτυχαν το σύμπαν του «Waiter»

Το «The Waiter» προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 23.30

Crazy Heart 607

«Crazy Heart» (2009) του Σκοτ Κούπερ

Το Οσκαρ Α Ανδρικού του Τζεφ Μπρίτζες, μία ταινία κομμένη και ραμμένη πάνω του (συνδυάζει την υποκριτική του στόφα και την μεγάλη του αγάπη για τη μουσική).

Ο Μπαντ Μπλέικ, είναι ένας κατεστραμμένος αλκοολικός τραγουδιστής της κάντρι μουσικής. Μια δημοσιογράφος θα καταφέρει να διεισδύσει στην ψυχή του και να τον βοηθήσει να ξεκινήσει ένα ταξίδι προς τη λύτρωση, ώσπου να βρει την τελική σωτηρία.

Η ταινία προβάλλεται στο ΣΚΑΪ στις 00.30

j accuse 607

«Κατηγορώ...!» (J' Accuse, 2019) του Ρομάν Πολάνσκι

Η Υπόθεση Ντρέιφους, η καταδίκη του λοχαγού Αλφρέντ Ντρειφούς σε ισόβια κι εξορία με την κατηγορία της κατασκοπείας, υπήρξε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου και μαζί, μια από τις πιο διάσημες περιπτώσεις κακοδικίας στην ιστορία. Μια υπόθεση που ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα σύνορα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, δίχασε βαθιά την γαλλική κοινωνία και τους διανοούμενους της χώρας, ανάγκασε τον Εμιλ Ζολά να δημοσιεύσει μια ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Γαλλίας με τον τίτλο «Κατηγορώ» (μια πράξη που του απέφερε ένα χρόνο φυλακής και χρηματικό πρόστιμο) κι έκανε τον όχι και τόσο κρυφό αντισημιτισμό της εποχής να δείξει το πολύ άσχημο πρόσωπό του. Διαβάστε την κριτική του Flix αναλυτικά.

O Ρόμαν Πολάνσκι μεταφέρει στο σινεμά την πολύκροτη υπόθεση Ντρέιφους. Η στιβαρή, συναρπαστική αυτή ταινία , μπορεί να είναι κλασικίζουσα στη φόρμα αλλά παραμένει επειγόντως αναγκαία και σημαντική. Αργυρός Λέοντας κι ακόμα 3 βαβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και 4 Σεζάρ.

Η ταινία προβάλλεται στο Novacinema 3HD στις 17.10

The Favourite 607

«Η Ευνοούμενη» (The Favourite, 2018) του Γιώργου Λάνθιμου

H Bασίλισσα Αννα υπήρξε η πρώτη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας (του Ηνωμένου Βασιλείου Αγγλίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας) στις αρχές του 18ου αιώνα. Εχοντας πάντα πολύ εύθραυστη σωματική και ψυχική υγεία, μετά από 17 εγκυμοσύνες που κατέληξαν σε αποβολές και τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της, η Αννα κατέληξε από τα 30 της χρόνια γερασμένη, κακοφορμισμένη (ακόμα και ιστορικές πηγές την αποκαλούν «χοντρή κι άσχημη»), εξαιρετικά ανασφαλής και μόνη. Η σωματική της φθορά τής προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια και την έκανε ιδιαίτερα ευάλωτη στους κύκλους του παλατιού. Η εξουσία έλκει καλοθελητές και η Βασίλισσα Αννα πάντα επηρεαζόταν από τους αυλοκόλακές της. Τους, κατά περιόδους, «ευνοούμενούς» της. Μία ισχυρή τέτοια φιγούρα ήταν αυτή της Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσας του Μπάρλμπορο, επιστήθιας φίλης και ανεπίσημης πολιτικής συμβούλου της Βασίλισσας. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις αδυναμίες, τα μυστικά και τα πάθη της Αννας, η Δούκισσα κρατούσε με μαεστρία και υστεροβουλία τα κλειδιά της κρεβατοκάμαρας και της καρδιάς της. Μέχρι που στο παλάτι καταφθάνει η Αμπιγκεϊλ, μακρινή της ξαδέλφη, μία ξεπεσμένη νεαρή αριστοκράτισσα με δαιμόνιο μυαλό και φιλόδοξα σχέδια. Και τότε ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού: οι δύο γυναίκες βουτούν σε μία παραπολιτική, σκοτεινή κόντρα για την αγάπη και την εύνοια της Αννας, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια, χωρίς έλεος. Ποια θα κερδίσει τον τίτλο της «Ευνοούμενης» της Βασίλισσας; Διαβάστε την κριτική του Flix αναλυτικά.

Μία παραμορφωμένη, καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μία σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου. Και του πάει πολύ. Συμφωνεί και η Ακαδημία: 10 οσκαρικές υποψηφιότητες και το δικαιωματικό Οσκαρ στη -Βασίλισσα- Ολίβια Κόλμαν.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 20.00

malcolm & marie 607

Malcolm & Marie του Σαμ Λέβινσον

Το «Malcolm & Marie» είναι μια «ταινία δωματίου». Ταινία ηθοποιών. Ενα βράδυ, επιστρέφοντας από την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, ο σκηνοθέτης Μάλκολμ και η σύντροφός του Μαρί θα περάσουν ένα κρίσιμο βράδυ (περιμένοντας τις κριτικές) σε ένταση. Επανεξετάζουν τη σχέση, τους εγωισμούς, τις ανασφάλειες, το βόλεμα τους. Ο Λέβινσον γράφει και σκηνοθετεί και εμπιστεύεται τους πρωταγωνιστές του να κουβαλήσουν αυτή τη μελέτη χαρακτήρων. Και οι Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον κα Ζεντάγια ακονίζουν τα ερμηνευτικά τους εργαλεία μπροστά στον μεγενθυτικό κινηματογραφικό φακό: μία νύχτα, μία σύγκρουση, μία ταινία-όχημα να αποδείξεις τη στόφα σου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς