Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


καβάφης 607

Το Ίδρυμα Ωνάση, με αφορμή την επέτειο γέννησης και θανάτου του Κωνσταντίνου Καβάφη καλεί δύο σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες να δώσουν νέα πνοή σε κλασικά ποιήματά του. 29 Απριλίου 2021. 158 και 88 χρόνια, αντίστοιχα, από τη γέννηση και τον θάνατο του ποιητή, το Ιδρυμα Ωνάση καλεί έναν διεθνώς αναγνωρισμένο animator να ζωντανέψει τέσσερα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη και έναν νέο Ελληνα ράπερ να τα απαγγείλει. Τα ποιήματα «Θυμήσου, Σώμα...», «Τα Παράθυρα», «Η Πόλις» και «Απ’ τες Εννιά —» έρχονται να δώσουν νέα πνοή στο έργο του Καβάφη, ανοίγοντας ένα ακόμη παράθυρο στο έργο του, ως «παρηγορία» για το παράξενο 2021. Ο ταλαντούχος MC Saske, ένας από τους νεότερους εκπροσώπους του ελληνικού hip-hop, απορροφάται από τους στίχους του Καβάφη, κάνοντας μια βόλτα στις σκέψεις που αποτύπωσε στο χαρτί ο ποιητής, ενώ ο διεθνώς αναγνωρισμένος animator Ανδρέας Καραουλάνης, για χρόνια πρωτοπόρος της σύνθεσης των ήχων με την εικόνα και με εκθέσεις ανά τον κόσμο, συνοδεύει τις απαγγελίες με εικόνα και μουσική, δημιουργώντας τέσσερα animated βίντεο κολάζ που ολοκληρώνουν την εμπειρία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συντονιστείτε στο Onassis Channel στο YouTube στις 29 Απριλίου 2021 και δείτε τα ποιήματα του Κ. Π Καβάφη, «Θυμήσου, Σώμα...», «Τα Παράθυρα», «Η Πόλις» και «Απ’ τες Εννιά—» να ζωντανεύουν.

for sama 607

Για τη Μικρή Σαμά (For Sama) των Ουαάντ αλ-Κατέμπ και Εντουαρντ Γουάτς

Η Ουαάντ αλ-Κατέμπ ήταν ένα κορίτσι που, γύρω στο 2015, εγκατέλειψε τη ζωή της και την οικογένειά της στην επαρχία της Συρίας και πήγε στο Χαλέπι για να σπουδάσει. Είχε μια βιντεοκάμερα και της άρεσε να τραβά υλικό: τους φίλους της, την πόλη. Την επανάσταση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασάντ, παράπλευρη δράση της Αραβικής Ανοιξης, στην οποία πήρε μέρος με σθένος και νεανικό ενθουσιασμό. Ωσπου άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες στο Χαλέπι. Η αλ-Κατέμπ εξακολούθησε να τραβάει υλικό. Τον νεαρό γιατρό-ακτιβιστή Χαζάμ που προσέφερε τις υπηρεσίες του με αυτοθυσία, τον οποίο ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε. Τη γέννηση της πρώτης τους κόρης, της Σαμά, που σημαίνει «ουρανός». Το αίμα και τα πτώματα, τις ρωσικές βόμβες, την ισοπέδωση του πρώτου τους σπιτιού, τη μετεγκατάστασή τους μέσα στο τελευταίο νοσοκομείο που απέμεινε στο Χαλέπι, εκείνο που δεν θα έπεφτε, ώσπου έπεσε. Τους φίλους τους που όλο και λιγοστεύουν, τα παιδιά, εξάχρονα κι επτάχρονα, που φέρνουν στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατα τα μικρά αδέλφια τους, μια και οι γονείς έχουν ήδη εκλείψει. Και την πόλη, σε πανοραμική θέα, καθώς, μήνα με το μήνα, τα κτίρια αρχίζουν κι εξαφανίζονται. To «Για τη Μικρή Σαμά» αποτελείται από αυτό το υλικό. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Για τη Μικρή Σαμά».

Η ταινία θα προβληθεί Μεγάλη Τετάρτη, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή 28, 29 και 30 Απριλίου στις 21.00 στη Viva.gr σε διανομή της Filmtrade. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε τα εισιτήριά σας.

life of pi 607

Η Ζωή του Πι του Ανγκ Λι

Ενα έφηβο αγόρι, ο Πισίν Πατέλ, ταξιδεύει μέσω θαλάσσης από την Ινδία στον Καναδά, με την οικογένειά του. Ο πατέρας του, ιδιοκτήτης ζωολογικού κήπου, έχει μαζί του κι όλα τα ζώα που θα του εξασφαλίσουν μια νέα αρχή στο τέλος του ταξιδιού του: τους πιθήκους, τα πουλιά, τους ιπποπόταμους, το λιοντάρι, την καμηλοπάρδαλη που στο χωριό τους, στο Ποντίτσερι της Ινδίας, απορροφούσαν την καθημερινότητά τους. Το καράβι πέφτει σε μια θεομηνία και βουλιάζει κι ο Πι μένει σε μια σωσίβια λέμβο, στη μέση του ωκεανού, μαζί με μια καθόλου φιλική τίγρη. Θα παλέψει για να επιβιώσει και μαζί να λειάνει την απώλεια των αγαπημένων του ανθρώπων και της νεανικής του ανεμελιάς. Ο Ανγκ Λι διασκευάζει το μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ, αφηγείται ένα κλασικού τύπου παραμύθι και μετατρέπει την εικόνα σε λυρικό ποίημα και μια σωσίβια λέμβο σε σανίδα υπαρξιακής σωτηρίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο ΣΚΑΙ.

101 dalmatians 607

Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας του Στίβεν Χέρεκ

Μια τυχαία βόλτα στο πάρκο του Σαιντ Τζέιμς θα έχει ως αποτέλεσμα δύο σκυλιά Δαλματίας, ο Πόνγκο και η Περντίτα να ερωτευτούν σφοδρά. Τόσο σφοδρά, που ακόμα και οι ιδιοκτήτες τους, ο Ρότζερ και η Ανίτα, δεν θα γλιτώσουν ούτε αυτοί από τα βέλη του έρωτα. Η ευτυχία όλων όμως ανατρέπεται, όταν η διάσημη και τρομερή σχεδιάστρια μόδας, Κρουέλα Ντε Βιλ, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται η Ανίτα, αποφασίζει να φτιάξει τη μεγαλύτερη και πιο φανταχτερή γούνα από? δέρμα σκυλιών Δαλματίας! Για το λόγο αυτό, οι απαγωγές των χαριτωμένων τετράποδων στο Λονδίνο δεν έχουν τελειωμό. Ανάμεσα σε αυτές και των μικρών κουταβιών του Πόνγκο και της Περντίτα, που αμέσως αποφασίζουν να κινήσουν γη και ουρανό για να σώσουν τα βλαστάρια τους, αλλά και τα υπόλοιπα ενενήντα εννιά σκυλάκια από τα νύχια της άπληστης και αδίστακτης Κρουέλας Ντε Βιλ. Άραγε, θα προλάβουν;

Προβάλλεται στις 21.00 στον ALPHA.

The August Virgin 607

Η Παρθένος του Αυγούστου του Χόνας Τρουέμπα

Λίγο πριν τα 33α γενέθλιά της, μια συναισθηματικά μπερδεμένη γυναίκα επιλέγει, αντί να παραθερίσει τον Αύγουστο σε κάποιο θέρετρο, να παραμείνει στην πόλη. Η απόφασή της αυτή θα την οδηγήσει σε ένα ταξίδι εσωτερικής ανακάλυψης. Ενα αποκαλυπτικό ημερολόγιο μιας συναρπαστικής καθημερινότητας στην ταινία του Χόνας Τρουέμπα που κέρδισε ειδική μνεία της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και αποτελεί το μικρό «θαύμα» που χρειάζεσαι για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1 HD.

Wings of Desire 607

Τα Φτερά του Ερωτα του Βιμ Βέντερς

Πάνω από το ακόμα διχοτομημένο από το Τείχος Βερολίνο ίπτανται άγγελοι. Μας κοιτούν από ψηλά, από σύννεφα, ταράτσες, τρούλους, αγάλματα. Μαυροντυμένοι επόπτες με καλοσυνάτα βλέμματα, άντρες και γυναίκες, μάς ακολουθούν στους δρόμους, μπαίνουν στα σπίτια μας, κάθονται δίπλα μας στο μετρό, μάς αφουγκράζονται. Ακούν τις πιο μυστικές μας σκέψεις, τους φόβους, τα όνειρα, τον πόνο, τη λαχτάρα μας. Μάς χαμογελούν όταν είμαστε παιδιά κι ακόμα τους βλέπουμε. Μάς καθησυχάζουν όταν μεγαλώνουμε και δεν βλέπουμε τίποτα φωτεινό κι αθώο. Μάς ανοίγουν νου, πνέυμα κι ορίζοντες στις βιβλιοθήκες της Γνώσης, όπου διψούμε να κατανόησουμε τον κόσμο μας, και την αγκαλιά τους όταν δεν καταλαβαίνουμε πια, λιποψυχούμε, θέλουμε να τον εγκαταλείψουμε. Ο Ντάμιελ κι ο Κασιέλ, δύο τέτοιοι αιώνιοι παρατηρητές, συναντιούνται στο τέλος κάθε μέρας και αφηγούνται ο ένας στον άλλον τι τους άγγιξε στην συμπεριφορά των ανθρώπων – ο τρόπος που ένα παιδί περιέγραψε στο δάσκαλό του πώς άνθισε η φτέρη του, ή το ότι μια τυφλή γυναίκα ακούμπησε ενστικτωδώς το ρολόι της όταν διαισθάνθηκε την αέναη παρουσία τους. Εγκλειστοι στην αιωνιότητά τους, να παρατηρούν τον Ανθρωπο να συγκρούεται με τη θνητή του υπόσταση, να παλεύει με την απογοητευτική του καθημερινότητα και να χάνει την ευκαιρία να κοιτάξει ψηλά, δίπλα, μέσα του, οι άγγελοι προσπαθούν να απαντήσουν στο μεγαλύτερο ερώτημα της ζωής: αξίζει τόσος αγώνας, ή είναι μάταιος; Υπάρχει σωτηρία για την ανθρωπότητα, ή είναι καταδικασμένη; Οι ίδιοι, που μόνο κοιτούν με την ασπρόμαυρη ματιά τους, ζηλεύουν το χρώμα, το συναίσθημα, την εμπειρία, τη διαδρομή, ή χαίρονται για την απέθαντη, άυλη υπόστασή (κι απόστασή) τους; Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα έρχεται όταν ο Ντάμιελ ερωτεύεται έναν «άγγελο», την Μαριόν – μία παριζιάνα ακροβάτισσα του επισκεπτόμενου τσίρκου, που φορώντας τα ψεύτικα φτερά της για το ιπτάμενο νούμερό της φτερούγισε και στοίχειωσε τα όνειρά του. Η ευχή του να εκπέσει, να ζήσει ως θνητός, εκπληρώνεται και τρέχει να τη συναντήσει. Για να βιώσει μια στιγμή, θυσιάζει την αθανασία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

the passion of the christ 607

Τα Πάθη του Χριστού του Μελ Γκίμπσον

Οι τελευταίες δώδεκα ώρες του Ιησού Χριστού. Η σύλληψη, η περιφορά του από το ιερατείο στον Πόντιο Πιλάτο, τα βασανιστήρια, η πορεία προς τον Γολγοθά και η σταύρωση. Ισως ότι πρέπει για Μεγάλη Πέμπτη εν μέσω πανδημίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο ΣΚΑΙ.

While at War 607

Οσο Κρατά ο Πόλεμος (While at War) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνο αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας. Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Φράνκο συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Ουναμούνο βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Οταν ο Φράνκο μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Ουναμούνο αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Το «Οσο Κρατά ο Πόλεμος» κάνει την online πρεμιέρα του από τις 22 Απριλίου μέσω viva.gr, συνεχίζοντας την προσπάθεια της StraDa Films να ανοίξει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια πολυβραβευμένη ταινία A' προβολής, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό σας ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket).


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς