Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 22 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Οσο Κρατά ο Πόλεμος του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνο αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας. Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Φράνκο συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Ουναμούνο βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Οταν ο Φράνκο μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Ουναμούνο αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

Το «Οσο Κρατά ο Πόλεμος» θα κάνει την online πρεμιέρα του στις 22 Απριλίου μέσω viva.gr, συνεχίζοντας την προσπάθεια της StraDa Films να ανοίξει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια πολυβραβευμένη ταινία A' προβολής, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό σας ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket).


Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου

Για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο από τη ζωή του Ζακ Μαγιόλ, το «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου είναι η δικαίωση μιας ιστορίας που έγινε διάσημη λόγω της πρωτοφανούς επιτυχίας του «Απέραντου Γαλάζιου» του Λικ Μπεσόν, σε μια ταινία, όμως, που λίγη σχέση είχε με την πραγματικότητα του θρύλου της ελεύθερης κατάδυσης, του ανθρώπου που όχι μόνο έφτασε πρώτος στα 100 μέτρα βάθος αλλά που συνέδεσε το άθλημα με φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ανθρώπινη αντοχή, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, τη σημασία του να συνεχίζεις όταν όλα υπαγορεύουν ότι πρέπει να σταματήσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ αλλά και την γνώμη του Flix για την ταινία.

Η προβολή της ταινίας θα είναι διαθέσιμη για ένα 24ωρο, την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, από τις 00.01 πμ και έως τα μεσάνυχτα, 23.59 (μετά τις 00.00 θα αποσυρθεί) για περιορισμένο αριθμό προβολών. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα και εξασφαλίστε με προκράτηση το δωρεάν εισιτήριό σας από σήμερα στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας online.aiff.gr.


Κλιματική Εξοδος του Νταβίντ Μπαούτε

Η τραγωδία τριών γυναικών που έχασαν τα πάντα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και τώρα αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Η μια τους παλεύει καθημερινά να βρει τα τελευταία αποθέματα νερού για να επιβιώσει στην Τουρκάνα της Κένυας, όπου έχει σταματήσει να βρέχει. Η δεύτερη έχασε μια ολόκληρη σοδειά στην Γκοραμάρα της Ινδίας, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Τυφώνες και θεομηνίες μαστίζουν τον Aγιο Μαρτίνο της Καραϊβικής, όπου μια τρίτη γυναίκα έχει μείνει άστεγη, ενώ οι γείτονές της έχουν χάσει τη ζωή τους. Μια συγκλονιστική σύνθεση για την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στη φύση και στον πολιτισμό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα από τις 20/4/2021 στις 10.00 μέχρι τις 25/4/2021 στις 20.00. Μπορείτε να δείτε τις ταινίες από τις 22/4/2021 στις 10.00 μέχρι τις 25/4/2021 στις 23.59. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο online.filmfestival.gr


Το Μυστήριο του Κύριου Πικ του Ρεμί Μπεζανσόν

Σε μία περίεργη βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, την «Βιβλιοθήκη των Απορριφθέντων Βιβλίων», μία νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο που αμέσως αποφασίζει να εκδώσει. Το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ-σέλερ. Αλλά ο συγγραφέας του, ο Ανρί Πικ, ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας, που πέθανε πριν από δύο χρόνια, δεν θα μπορούσε να είχε γράψει τίποτε άλλο πέρα από τη λίστα με τα ψώνια, σύμφωνα με τη χήρα του. Χορταστικός ο Φαμπρίς Λουκινί ως ερασιτέχνης ντετέκτιβ, σε ένα «συγγραφικό» αίνιγμα που σε απορροφά επί 90 λεπτά πριν σε ξενερώσει στα τελευταία 10. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μυστήριο του Κύριου Πικ».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.


John Wick: Κεφάλαιο 3 του Τσαντ Σταχέλσκι

Ο Τζον Γουίκ σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο. Τρίτη καταιγιστική -όνομα και πράγμα- περιπέτεια για τον Τζον Γουίκ. Το ίδιο, ίσως και λίγο περισσότερο, εντυπωσιακή, ποπ και καλτ με τις προηγούμενες. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «John Wick: Κεφάλαιο 3».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στο STAR.


Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Ο Κωστής δεν είναι ένας συνηθισμένος σαραντάρης. Εσωστρεφής και μοναχικός, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ενήλικες δεσμεύσεις, βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική. Ο χειμώνας στο νησί περνά ήσυχα, δίχως πολλές εκπλήξεις και ανατρεπτικές συγκινήσεις, όμως πολύ σύντομα έρχεται το καλοκαίρι και όλα αλλάζουν. Η χειμωνιάτικη ρουτίνα δίνει τη θέση της σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων και αισθήσεων, και η οργασμική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα δημιουργεί Διονυσιακές ψευδαισθήσεις. Η καθημερινότητα του Κωστή δεν θ’ αργήσει να ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στην μέχρι πρότινος συνηθισμένη του ζωή. Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα την 19χρονη Αννα, όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι γεμάτο σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Suntan».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Cosmote Cinema 3.


Η Υπηρέτρια του Παρκ Τσαν-γουκ

Βασισμένο στο βιβλίο της Σάρα Γουότερς «Fingersmith», το «Handmaiden» μεταφέρει την δράση από την βικτωριανή Αγγλία στην Κορέα της δεκαετίας του '30 η οποία βρισκόταν υπό Ιαπωνική κατοχή και στην οποία ένα βαθιά ταξικό σύστημα ήταν ακόμη δυνατά εδραιωμένο. Το μεγαλύτερο μέρος του φιλμ διαδραματίζεται σε μια απομονωμένη έπαυλη, το σπίτι ενός πλούσιου Κορεάτη που έχει πάρει το γιαπωνέζικο όνομα της πρώην συζύγου του και που έχει χτίσει το ερημητήριο τους τόσο σε βικτοριανό όσο και σε γιαπωνέζικο στιλ. Εκεί κατοικεί με την πλούσια γιαπωνέζα ανιψιά του, κληρονόμο μιας αμύθητης περιουσίας, την οποία φιλοδοξεί να παντρευτεί για της πάρει τα χρήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκταση της τεράστιας συλλογής του με σπάνια ερωτικά βιβλία. Μόνο που στα σχεδία του θα μπει εμπόδιο ένας απατεώνας και παραχαράκτης ο οποίος θέλει να κάνει την πλούσια ανιψιά να τον ερωτευτεί και για να τα καταφέρει θα της συστήσει μια καινούρια καμαριέρα, η οποία στην πραγματικότητα είναι συνεργός του κι έχει σαν στόχο να επηρεάσει με όποιο τρόπο μπορεί την εργοδότριά της να παραδοθεί στον «έρωτα» του μνηστήρα της. Αυτό που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί όμως, είναι πως ανάμεσα στις δύο γυναίκες θα αναπτυχθεί μια τρυφερότητα που γρήγορα θα γίνει ερωτική και οι δυο τους θα ανακαλύψουν πως το μόνο που θέλουν είναι η μία την άλλη. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Υπηρέτρια».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.


Mank του Ντέιβιντ Φίντσερ

O Ντέιβιντ Φίντσερ υπογράφει ένα ερωτικό γράμμα στο σινεμά, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει φως πίσω από το Hollywood Sign, στη βαριά σκιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Και κοιτά το παρελθόν για να πει κάτι πολύ σοβαρό για το πολιτικό παρόν. Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Mank» εδώ.

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους στο Netflix.


Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα του Κένεθ Λόνεργκαν

Αποκομμένος από το μέρος όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τις μοναδικές στιγμές της ευτυχίας του, ο Λι ζει μόνος του υπομένοντας με ευλαβική διάθεση αυτοτιμωρίας τη ρουτίνα της καθημερινότητας ενός επιστάτη πολυκατοικιών που τα κάνει όλα. Οι μικρές εκρήξεις βίας που διακόπτουν την κατά τα άλλα σχεδόν αθόρυβη ύπαρξή του προδίδουν κάτι που έρχεται από το παρελθόν, αλλά και κάτι που μοιάζει τόσο βαθιά κρυμμένο που σχεδόν ξεχνάς ότι έχει κάποτε υπάρξει. Ενα τηλεφώνημα θα διακόψει το σχεδόν άχρονο παρόν του, θα τον επαναφέρει στο σήμερα, στην πραγματικότητα και μαζί στο Μαντσεστερ του Εσεξ, εκεί όπου θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με όλα αυτά από τα οποία έχει ξεφύγει - και κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό. Η επιθυμία του νεκρού αδερφού του να είναι αυτός ο κηδεμόνας του έφηβου γιού του θα είναι μόνο ένα από τα παιχνίδια μιας κοσμικής μοίρας που τον σηκώνει από τον πάγκο για να γίνει ο βασικός παίχτης σε ένα παιχνίδι που αρνείται να μάθει τους κανόνες του. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς